Sør-Amerika

Sør-Amerika - Ecuador - Galapagos
 
Inspirasjonsdag i Bergen: Jorden Rundt

Inspirasjonsdag i Bergen: Jorden Rundt

03. september 2014 Bergen
Drømmer du om å reise Jorden Rundt, eller er du ute etter inspirasjon i forbindelse med din neste reise? Da bør du ta turen innom butikken vår i Bergen onsdag 3. september.
Les mer
Inspirasjonsdag i Oslo: Jorden Rundt

Inspirasjonsdag i Oslo: Jorden Rundt

03. september 2014 Oslo
Drømmer du om å reise Jorden Rundt, eller er du ute etter inspirasjon i forbindelse med din neste reise? Da bør du ta turen innom butikken vår i Oslo onsdag 3. september.
Les mer
Inspirasjonsdag i Trondheim: Jorden Rundt

Inspirasjonsdag i Trondheim: Jorden Rundt

03. september 2014 Trondheim
Drømmer du om å reise Jorden Rundt, eller er du ute etter inspirasjon i forbindelse med din neste reise? Da bør du ta turen innom butikken vår i Trondheim onsdag 3. september.
Les mer

Reiser til Sør-Amerika - Mañana mañana!

KILROY tilbyr rimelige priser på flybilletter, opplevelsesreiser og overnatting, samtidig som du får de beste reisetipsene. Hos oss finner du billige reiser til Sør-Amerika!

Sør-Amerika er for alle som elsker å leve etter prinsippet "mañana mañana". Hele kontinentet har en ekstremt avslappet atmosfære over seg og det er en lang rekke av unike naturundere, enestående storbyer og interessante mennesker. Sør-Amerika starter der Panama ender, og strekker seg hele veien ned til det beryktede Cape Horn, siste stopp før Antarktis.

Hva må jeg ikke gå glipp av i Sør-Amerika?

Strandhopping i Brasil er definitivt noe du aldri går lei av! Langs hele kysten popper det opp den ene herlige gylne sandstranden etter den andre - og på de aller fleste av de finner du en sval hengekøye i skyggen et sted som blir din i bytte mot et par reals. Amazonas med sin unike flora og fauna er uten tvil et av Sør-Amerikas absolutte høydepunkter. Den er kanskje ikke like enkel å nå som mange av de andre stedene, men er absolutt verdt strevet.

Hvis drømmeferie for deg betyr å være et sted langt fra sivilisasjonen uten strøm og mobiltelefon er Amazonas et klart førstevalg! Intet planetarium kan gjenskape stjernehimmelen du ser fra Amazonaselven - den er rett og slett helt utrolig! Å utforske Andesfjellene er et annet høydepunkt på listen. Du har kanskje sett ruinene etter Machu Picchu på bilder eller tv, men det å ha gått inkaindianernes egen Inka Trail, hvor du ankommer ruinene ved morgengry, er en opplevelse ingen fotografier kan gjengi.

I områdene omkring Machu Picchu er det videre en rekke andre spennende steder å ta turen innom som f. eks Lake Titicaca, Arequipa og Nazca Lines. Kombiner eventyret ditt med sykling, fotturer og rafting dersom du vil utvide reiseopplevelsen. For tango, fotball og utmerkede biffmiddager er Argentina rette sted å være. Buenos Aires er en utrolig storby og med sitt europeiske preg et perfekt utgangspunkt i Sør-Amerika for nybegynnere. Byens natteliv er berømt verden over.

Der hvor Paraguay, Argentina og Brasil møtes finner du tusenvis av fargerike sommerfugler, regnbuer og sist men ikke minst - verdens mest imponerende fossefall. Det føles kanskje som et slags virtuelt eventyrland, men det er altså et 100% naturlig under. Iguazu Falls er i høy grad et must for backpackere som legger ut på reise i Sør-Amerika!

Dersom budsjettet tillater det anbefaler vi at du inkluderer de fantastiske Galapagosøyene i reiseruten din - nok et imponerende naturunder. Dette er i tillegg selve definisjonen av "Go before it's too late!" Sjøløvene venter der på at du skal ta en undervannsdans med de.

Om du har litt ekstra tid å rutte med og søker et stykke rent paradis - sørg for å legg reisen innom øya Los Roques i Venezuela eller Fernando de Noronha i Brasil. Her er finkornede sandstrender, beroligende bølgebrus og svakt vaiende palmer naturlige ingredienser.

For vinterelskere er puddersnøen i Andesfjellene spesielt populær. Sett kurs mot Santiago eller Mendoza, lei deg egen bil og kast deg ut i endeløs moro på skisportstedene Las Leñas, Los Penitentes, Bariloche eller Portillo - bare for å nevne noen.

Reiser til Sør-Amerika

De beste stedene å nå Sør-Amerika via er Sao Paulo og Buenos Aires - men også Rio de Janeiro, Quito og Lima er gode alternativer. Sør-Amerika er midt i blinken for å sette opp reiseruter med flere stopp og KILROY travels tilbyr unike kombinasjonsmuligheter, så husk å spørre om tips når du planlegger din reise med en av våre reisespesialister. Det å kjøpe enkeltbilletter med fly i Sør-Amerika kan bli en dyr affære, så dersom din reise strekker seg på kryss og tvers av kontinentet bør du spørre oss om muligheter for flypass slik at du kommer langt bedre ut økonomisk.  Den beste måten å utforske og oppleve Sør-Amerika på er ved å delta på en av våre spennende adventureturer. Vi kan tilby deg alt fra solfylt strandhopping og fotturer i Andsfjellene til det mer ekstreme - overlevelse i Amazonasjungelen!

Overnatting i Sør-Amerika

Herberger ligger spredt rundt på alle de populære backpacker-destinasjonene. Vi anbefaler sterkt våre startpakker som inkluderer trygg transport fra flyplassen til ditt første overnattingssted. Utenfor allfarvei kan vi tilby overnatting hjemme hos lokale familier, såkalte homestays, og koselige familiedrevne B&B's. Dersom du kan litt spansk eller portugisisk vil du få maksimalt utbytte av å bo lokalt på denne måten, ettersom du får holde lange samtaler med de innfødte og dermed lærer mer om kulturen i landet du befinner deg.

Prisnivå i Sør-Amerika

Sør-Amerika er generelt sett rimelig for oss med europeiske lommebøker. På herbergene kan du få sengeplass ned i 10USD natten, og du kan fint nyte en utmerket 3-retters middag for samme pris dersom du styrer unna turistmagnetene.

Årstid/klima i Sør-Amerika

Karnevalssesongen i februar er definitivt den mest populære tiden på året for et Sør-Amerikansk eventyr. Sørg for å bestille flybilletter og overnatting tidlig dersom du reiser til karnevalet i Brasil. Amazonas: Best mellom juni og desember Inka Trail: Best mellom mai og oktober (svært vått og gjørmete under regntiden) For skisport: Best i juli og august For sommer i Chile og Argentina: November til mars Størstedelen av Sør-Amerika: Bra året rundt.

Contact