Brasil

Surfing er populært i Natal, Brasil
 

Reiser til Brasil - ditt livs opplevelser!

Brasil er like fantastisk som det er enormt. Sør-Amerikas største land, og verdens 5. største land fortjener all den tid du kan sette av! Her er det så mange ulike inntrykk og opplevelser at det er vanskelig å finne ut hvor man skal starte: flotte mennesker, nydelige sandstrender, verdens største regnskog, sumpområder med et rikt og variert dyreliv, spennende byer av alle størrelser, samba og fotball, enestående arkitektur, paradisiske fossefall, dramatiske klippelandskap og avkjølende naturbasseng... Listen er endeløs! Hos KILROY finner du billige reiser til Brasil.

Det mest naturlige startsted for en rundreise i Brasil er selvfølgelig den velkjente storbyen Rio De Janeiro. Fristelsen er ofte stor for å bli her for alltid ettersom byen bugner over av sjarm, eksotiske mysterier og fargerike bydeler - det er hardt å forlate Rio! Jobber du som frivillig kan du utsette reisen videre med god samvittighet. Du oppdager fort at Rio er langt mer enn bare Copacabana og karnevaler. Atmosfæren tar deg med storm og gir deg en herlig lykkerus, en lykkerus som bare fortsetter når du til slutt setter deg på en buss ut av Rio mot nye eventyr i Brasil. Buss er absolutt det beste og billigste fremkomstmiddelet nå du reiser i Brasil, i tillegg til at det er her du møter alle de herlige og smilende brasilianerne. Du husker nok disse menneskene minst like godt i ettertid som Copacabana, Amazonas og Ilha Grande.

Ilha Grande, Brasil

Ilha Grande får det kanskje ikke til å ringe like høyt i bjellene som enkelte andre brasilianske attraksjoner, men denne øya beliggende kun noen timer sørvest for Rio er helt himmelsk og kan ikke anbefales nok. Krystallklart hav, den ene innbydende stranden etter den andre (Lopez Mendes Beach stikker av med pokalen) samt en overveldende frodig og grønn vegetasjon overalt - spesielt på de bratte klippene som skjærer sin vei ned i det turkise havet. Her finnes ingen asfalterte veier eller støyende biler, noe som resulterer i den herligste og mest avslappende atmosfæren over dette tropiske paradiset.

Fastlandskysten nær Ilha Grande byr på massevis av flotte bukter og sjarmerende små kolonibyer, spesielt Paratì, og på den andre siden av Rio ligger Niterò - nok et paradis på jord. Du vil imidlertid få de samme herlige inntrykkene langs hele atlanterhavskysten av Brasil, så det er bare å sette avgårde. Den brasilianske kulturen og livsstilen er ikke til å unngå å bli bergtatt av; den ene stranden overgår den andre med farger og størrelse, og det er nettopp her på strendene at de lokale nyter livet fra soloppgang til solnedgang. Sammenleggbare stoler og solbriller blir dine nye bestevenner, glade barbeinte servitører serverer deg kalde øl, caipirinhas, grillede scampi og forfriskende juicer, gutter og menn spiller fotball i sanden, livet er en fest - og overalt høres det sjarmerende portugisiske språket med brasiliansk tvist som du raskt forelsker deg i. Dersom du er på jakt etter litt variasjon ligger de sjarmerende byene på rad og rekke for deg: Salvador (med et karneval nesten like stort som Rios), Recife, Fortaleza, Sao Luis og Belèm. Alle disse byene er rene orgiene av farger, dufter, smaker og lyder med sine fantastiske markeder og kolonibygninger - for ikke å glemme de herlige og glade menneskene du møter på din vei.

Et paradis av sand i Brasil

Før du forlater kysten må du legge inn et besøk til den avsidesliggende landsbyen Jericoacoara, mellom Sao Luis og Fortaleza. Det finnes kun èn måte å komme hit på, og det er en 3 timers kjøretur med firehjulstrekker forbi sanddyner, strender og fossefall. Her føler du deg ved verdens ende, så langt fra alt, så fredelig - og dine omgivelser består av kun sanddyner og avslappede strandbarer som om kvelden gjøres om til fantastiske restauranter med fersk sjømat av samme kvalitet og til like lave priser som ellers i Brasil. Gå ikke glipp av en spennende tur med buggy eller firehjulstrekker over de bratte sanddynene - dette er altså fartsfylt moro!

Elve-eventyr og jungeldyr i Brasil

Det er anbefalt å overnatte i pousadas i Brasil. Disse enkle hotellene er rimelige og gir deg det mest autentiske inntrykket av landet - og de finnes overalt. Selv i de små landsbyene midt i Amazonas, verdens største regnskog og et absolutt must under din reise til Brasil. Det er en unik opplevelse å farte med elvebåter blant hundrevis av lokale som stiger av og på i små, fjerntliggende landsbyer. Inntrykkene er fantastiske! Det mest opplagte er å reise til den travle storbyen Manaus som ligger midt i jungelen, og derfra bevege deg med båt ut mot kysten og eventuelt hele veien til Belèm. Nettene tilbringes i hengekøyer på dekk, i hvert fall helt til kroppen din skriker etter en landfast pousada - da kan du stige av i f. eks Santarèm og sette kurs mot den lille landsbyen Alter do Chao. Her finner du en atmosfære fylt av uberørthet og vill jungelmagi. Langs elvebredden ligger kritthvite strender og venter på deg, og det er mulighet for å seile oppover elven og snorkle blant tropiske fisker og lyserosa delfiner.

Fantastisk solnedgang over Amazonas i Brasil

Uansett hvor i Amazonas du befinner deg er det selvfølgelig uhørt å reise videre før du har fått med deg en skikkelig guidet jungeltur! Her sover du under åpen stjernehimmel om nettene mens du faller i søvn til lydene av gresshopper og ville jungeldyr. Gjennom dagene bergtas du når synet av den fantastiske regnskogen med alle sine spennende dyr møter deg: alligatorer (caymans), apekatter, papegøyer, capybaras, taranteller - og om du er heldig - en puma eller jaguar. Sjansen for å se disse dyrene er enda større i Pantanal, sør for Amazonas, et fuktig og vidunderlig sumpområde på størrelse med Frankrike. Brasil er et så stort land med et så stort mangfold at du selv må reise dit for å forstå hva vi mener.

Contact