Namibia

Trekking i ørkenen i Namibia
 

Reiser til Namibia - vakkert og spennende!

Namibia er et av Afrikas aller vakreste land, så er du på jakt etter spennende dyreliv og enestående natur er dette rette destinasjon for deg! Hos KILROY finner du billige reiser til Namibia!

Namibia ligger i det sørlige Afrika, og er et av kontinentets aller vakreste land med sitt enestående dyreliv og flotte natur. Landet er nesten dobbelt så stort som Sverige, og med sine beskjedne 2 millioner innbyggere betyr det masse ubebodd landskap som du kan utforske!

Natur og kultur i Namibia

Namibias nærmeste naboer er Sør-Afrika, Botswana og Angola. Langs den namibiske kysten ligger Namibørkenen mens du i vest finner Kalahariørkenen, og midt mellom disse ligger landets historiske hovedstad Windhoek. I Namibia er det flere store naturreservater med diamanter, kobber, sølv og gull, hvilket har ført til endel turbulens opp gjennom tiden. Namibia har tidligere vært både tysk og sør-afrikansk koloni, og den tyske innflytelsen er fortsatt svært tydelig den dag i dag. Selv om engelsk er hovedspråket vil du oppdage at mange snakker tysk. I tillegg til har enkelte gater tyske navn og besøker du småbyene Lüderitz og Swakopmund, vil du oppdage at maten er svært tyskinspirert.

Attraksjoner i Namibia

Lyst å få mest mulig ut av reisen din? Den beste måten å gjøre det på er ved å kombinere natur, kultur og tradisjonell lokal livsstil. Ta turen innom Himba Tribe og San Tribe hvor du kan lære om deres skikker og levemåte som er bevart gjennom tusener av år. Opplev en nattsafari i Namib-Naukluft, hvor du får se en litt annen side av Namibia, etterfulgt av en tur til Skeleton Coast - et fantastisk område der ørken møter hav. Kysten har fått navnet sitt etter de falmede skjelettene av hval, sel og elefant som ligger strødd utover, og i tillegg kan du også få øye på gamle skipsvrak. Vend ryggen mot havet og se ut over Namibørkenens røde sanddyner i en av verdens eldste ørkener, eller slapp av på den nydelige stranden i Cape Cross Bay. Er du en historiefan bør du få med deg helleristningene ved Twyfelfontein i Damaraland. Andre spennende opplevelser du kan få i Namibia er fallskjermhopping, sandboarding, turer med 4WD, båtekskursjoner, dykking og det imponerende Fish River Canyon - verdens nest største juv etter Grand Canyon i USA. Epupa Falls er også verdt å få med seg, det samme gjelder de gode turmuligheter rundt de enorme sanddynene i Sossusvlei.

Fantastisk dyreliv i Namibia

Har du alltid drømt om å oppleve spennende afrikanske dyr som elefant, løve, neshorn, flodhest, hyene, sjakal og villsvin så er Namibia defintivt rette sted å reise til! Nasjonalparken Etosha er en av verdens beste safariområder, og her blir du presentert for et spennende og svært rikt dyreliv. Den subtropiske Waterberg Plateau Park med sine høye trær og gressletter er et bra sted for å se hvite neshorn, afrikansk bøffel, sjiraff, antilope og leopard, samt at du langs den sør-afrikanske kysten kan få et glimt av seler.

Safari i Namibia

Forestill deg spenningen ved å kjøre over savannene samtidig som du omgis av et fantastisk landskap og eksotiske dyr. Ettersom landet har et så rikt og variert dyreliv finnes det massevis av ulike typer safari å velge mellom. Turlederne på guidede safarier er profesjonelle og vil bistå med informasjon rundt alt du måtte oppdage på din ferd. Velg mellom tradisjonelle safarier som starter ved morgengry, nattsafarier eller "walking safari" - for de som tør! Dersom du vil leie egen bil og utforske på egenhånd er dette også fullt mulig.

Interessante byer i Namibia

Det er mye mer til Namibia enn bare spennende dyreliv! I hovedstaden Windhoek kan du rusle blant historiske bygninger, butikker, kjøpesentre, koselige barer og gode restauranter kombinert med lydene, luktene og fargene som gjør dette til en moderne afrikansk storby! Mellom ørken og hav ligger populære Seakopmund, Namibias nest største by og en blanding av ulike kulturer - både nye og gamle. Dette er et sted der turister og lokale samler seg for å nyte et litt mer avkjølt klima med vuggende palmetrær og fine parker. Fiskelandsbyene Walvis Bay og Sandwich Harbour kan by på naturlige laguner og landets viktigste sumpområder.

Klima i Namibia

Namibia er varmt og tørt. Utenfor regntid går landet gjennom lange perioder uten regn noe som gjør at vannbestanden her er svært lav. Det vakre og varierte landskapet er med på å skape ulike klimasoner; i sør er det helt annerledes enn i nord. Skog, sumpområder og frodige omgivelser skaper nydelige farger. Den beste tiden å reise hit på er på den tørre årstiden mellom april og mai eller oktober og mai. Da er temperaturene på sitt mest behagelige.

Kontakt