Sør-Afrika

Reis til Sør-Afrika - et vakkert of fargerikt land
 

Reiser til Sør-Afrika - et fargerikt land!

I Sør-Afrika vrimler det av spennende flora og fauna, så for reisende som setter pris på livet utendørs er dette rene eventyrland! Sør-Afrikas vakre kystlandskapet tilbyr dessuten eventyrlystne backpackere en rekke spennende aktiviteter - alt fra safari til kitesurfing. Hos KILROY finner du billige reiser til Sør-Afrika!

Sør-Afrika er kontrastenes land, der du kan se overdådig velstand i storbyer som er omkranset av townships fanget i bunnløs fattigdom. Kontrasten er også stor mellom det pulserende storbylivet i Cape Town og Johannesburg og det slående vakre naturlandskapet i Krügerparken. Sør-Afrika har en turbulent historie og for alle med interesse for historie er dette virkelig et spennende land å besøke. Ta turen innom Robben Island der Nelson Mandela tilbragte 18 år, før du reiser enda lenger tilbake i tid til dit det hele begynte, nemlig UNESCO listede; "Menneskehetens vugge" - beliggende 50 km nordvest for Johannesburg. 

Opplevelser i Sør-Afrika

Reiser til Sør-Afrika - Safari med KILROY

Sør-Afrika har over de seneste årene etablert seg som et av verdens beste ekstremsporsteder, på linje med New Zealand og Australia. Her kan du hoppe i fallskjerm, dykke med hvithai, delta på fitness camps, hoppe i strikk, prøve kiting, rappellere og lære deg å surfe!

Når du har fått adrenalinkvoten din fylt opp for en stund, kan du senke tempoet med en gondoltur opp til Table Mountain og en tradisjonell sørafrikansk grillaften. Sett også av en dag til å besøke noen av Sør-Afrikas mange vingårder, der du får smaksprøver og kan kose deg med et glass vin eller ti. Når du er i Sør-Afrika er det også et must å dra på safari og den verdensberømte Krügerparken det desidert beste alternativet. Her kommer du tett på Afrikas ville dyr og se alle de fem store: Elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard. Vil du komme enda tettere på dyrene kan vi anbefale deg å delta på frivillig arbeid med kattedyr mens du er i Sør-Afrika, det er virkelig en opplevelse for livet! 

Frivillig arbeid i Sør-Afrika

Reiser til Sør-Afrika - Frivillig arbeid - KILROY

Har du drømt om å jobbe som frivillig i Afrika? Vi samarbeider med flere gode prosjekter i Sør-Afrika, der du virkelig kan være med på å gjøre en forskjell. Her kan du bidra med din kunnskap og arbeidskraft, enten du jobber med barn, på sykehus eller med dyr. Dette er en fantastisk måte å gi tilbake til et lokalsamfunn på, samtidig som du blir kjent med Sør-Afrika på en helt annen måte!

Utforsk Sør-Afrika til fots

Reiser til Sør-Afrika - Fotturer - Dagstur til Losetho - KILROY

Drakensbergfjellene ligger mellom Durban og Johannesburg, og byr på fantastiske muligheter for bl.a. fotturer, klatring og hesteridning i frisk fjelluft. Har du lyst til å ta en dagstur ut av Sør-Afrika, til et mindre besøkt land, kan du ta turen til Lesotho. Dette kongeriket ligg midt i Sør-Afrika og er omkranset av fjell. Dermed kan Lesotho by på vakre fjellturer, i tillegg til en behagelig atmosfære og flotte, gamle helleristninger. Sørg for å ta med deg pass og husk å sjekke åpningstidene til grensestasjonene ettersom de stenger forholdsvis tidlig. Veiene er i dårlig stand, så tenk deg om to ganger før du bestiller leiebil - book isteden en dagstur med spesielt tilpassede kjøretøy.

Dykking i Sør-Afrika

Reiser til Sør-Afrika - Dykking med hvithai - KILROY

For dykkere er dykking med hvithai det absolutte høydepunktet med en reise til Sør-Afrika. Det kommer garantert til å bli en opplevelse for livet! Har du lyst til å bli enda bedre kjent med disse fascinerende skapningene, har du også muligheten til å delta på frivillig arbeid med hvithai - uten tvil et av våre mest unike frivillige prosjekter. 

Sodwana Bay ligger rundt 4 timer unna Durban og er et dykkemekka i Sør-Afrika, beliggende i et marinereservat som er en del av Verdensarv-klassifiserte Greater St Lucia Wetlands Park. Her kan du, avhengig av årstid, svømme blant tropiske fisker, skilpadder, hvalhai og delfiner.

Reise rundt i Sør-Afrika

Reise rundt i Sør-Afrika - KILROY

Sør-Afrika er kanskje ikke det første landet du tenker på når du hører ordet road trip, men en road trip i Sør-Afrika er virkelig å anbefale! Den største motorveien for turister er N2, for de fleste bedre kjent som the Garden Route. Med leiebil langs disse vakre kystveiene støter du på et mangfold severdigheter og naturlandskap:

Start i Cape Town og kjør ut til Cape Point, der du kan du stille deg på skillet mellom det Indiske Hav og Atlanterhavet. Fra fyrtårnet får du den beste utsikten over land og sjø! Stopp også innom Simonstowns Boulder Beach, der du kan hilse på Sør-Afrikas søte brillepingviner. Kjør deretter videre til den koselige lille fiskerlandsbyen Hermanus, der du i buktene kan se hvaler i perioden mellom mai og oktober.

Reiser til Sør-Afrika: Cango CavesReiser du videre til Oudtshoorn kan du oppleve de fascinerende Cango Caves, som er et nettverk av flere kilometer dype grotter. Ta deretter turen til Knysna, der du kan nyte den rolige småbystemningen og et fantastisk sjømatmåltid, før du kaster deg ut for verdens høyeste strikkhopp (216m) på Bloukrans River. Siste stopp på ruten er Port Elizabeth, der du ta dagsturer til nærliggende townships for å bli kjent med en litt annen side av Sør-Afrika.

KILROYs reisetips for Sør-Afrika

Gå ikke glipp av solnedgangen over Table Mountain og sørg for å bli med på minst én Braai (Sør-Afrikas svar på grillaften), i løpet av oppholdet. Prøv også den moderne lokale spesialiteten; strutseburger! 

Kontakt