Antarktis

Bøylepingviner treffer du på reiser til Antarktis
 

Reiser til Antarktis

En reise til Antarktis kan ikke beskrives, det må rett og slett oppleves selv. Du vil sitte igjen med så mange spektakulære bilder og minner at du kommer til å anbefale det til alle du kjenner. Hos KILROY finner du fantastiske reiser til Antarktis!

Verdensdelen Antarktis omfatter kontinentet Antarktika som består av hele 98 % is, med en gjennomsnittstykkelse på 1,6 kilometer! I tillegg inkluderer Antarktis blant annet Sør-Georgia, Falklandsøyene, Bouvet-øya og Kerguelen.

Navnet Antarktis benyttes på norsk også noe ukorrekt om kontinentet Antarktika. Antarktika er Jordens sydligste kontinent. Det er beliggende i det antarktiske område på den sørlige halvkule. Kontinentet strekker seg over hele 14,4 millioner km².

Antarktis er i tillegg et av de kaldeste, tørreste og mest forblåste områdene på jorden, men det er også et av de mest spektakulære når det kommer til naturopplevelser.

Reisen til Antarktis

Reiser til Antarktis

I dag tilbys der flere og flere reiser til dette unike området. Turene er dyre, men inkluderer stort sett full kost og losji på ekspedisjonskipene underveis. De aller fleste starter i Ushuaia i Argentina. Også kjent som verdens sørligste by, selv om chilenerne bestrider dette.

Noen turer går rett ned til kontinentet Antarktika, mens andre går innom Falklandsøyene og Sør-Georgia på veien. Har du først bestemt deg for å dra på et slikt eventyr til Antarktis anbefaler vi på det sterkeste å inkludere disse øyene. På Sør-Georgia finner du i tillegg til spektakulær natur og historie, enorme kolonier av kongepinvginer, pelsseler og elefantseler. Falklandsøyene har også unike naturopplevelser og en helt egen historie å fortelle.

Reisen ned til Antarktika går over det beryktede Drakestredet. Stredet som skiller Sør-Amerika og Kapp Horn fra Antarktishalvøya. Sjøen kan være en utfordring for mange, så husk sjøsyketabletter!

Reiser til Antarktis - KILROY

Når du først kommer ned til Antarktika vil stort sett isforholdene dirigere hvor du kan komme i land, og hvor båten kan gå. Klassiske stopp er Neko Harbour, Port Lockroy, Deception Island, King Edwards Island og er du heldig kommer dere gjennom Lemaire-kanalen. Du kan forvente enorme kolonier med adeliepingviner, bøylepingviner, ringpingviner og har du skikkelig flaks får du kanskje sett noen keiserpingviner.

Opplevelser i Antarktis

Opplevelser i Antarktis - KILROY

Vi tilbyr en rekke forskjellige opplevelsesreiser til Antarktis. Underveis ser du sel late seg på isflak og enorme pingvinkolonier omgitt av høye isbreer. Ofte får skipet følge av hvaler, albatrosser og andre sjøfugler. Ekspedisjonenes dyktige guider og foredragsholdere gir kunnskap og innsikt som virkelig bringer naturen og historien rundt regionen til liv.

Ta kontakt med en av våre reisespesialister om du er interessert i å reise til Antarktis.

Kontakt