Perhentian Islands

Perhentian Islands kan by fantastiske strender
 

Perhentian Islands - Et paradis for backpackere

Hvis du er på utkikk etter et ekte ferieparadis i Malaysia, skal du reise til det tropiske paradiset Perhentian Islands. Her kan du dykke ned i det krystallklare vannet der du møter på havskilpadder, fargerik fisk, samt en og annen hai som glir forbi de vakre korallene. På land kan du slikke sol på de kritthvite sandstrendene, som på kvelden fylles opp med leirbål og god stemning overdekket av en stjerneklar himmel!

Perhentian Islands består av to hovedøyer: Kecil ('liten') og Besar ('stor'). Kecil er det foretrukne valget for backpackere, mens Besar byr på en noe høyere standard og høyere priser. Her er atmosfæren avslappet og mer tilpasset par og folk på bryllupsreise. Begge øyene kan by på vakre sandstrender, korallrev og turkist hav der du kan møte på skilpadder, fargerike fisk, klovnefisker (Nemo!), maneter og små haier. Øyene er dekket av jungel og her finnes det ingen bilveier, kun gangstier.

Opplevelser og aktiviteter på Perhentian Islands

På Perhentian Islands handler alt om vannsport. Det finnes et utall dykkerskoler på begge øyene, som tilbyr dykkerpakker både til uerfarne førstegangsdykkere og til erfarne dykkere som er klare til å hoppe uti vannet med en gang. De mest populære dykkerstedene er The Pinnacle, The Sugar Wreck og Redang Island.

For deg som synes dykking kan bli litt I meste laget, kan du skaffe deg snorkleutstyr og sette avsted på egenhånd. Det er en fantastisk mulighet til å komme tett på det yrende livet under vann for her kryr det av liv og sikten er ofte svært god.

Snorkling på Perhentian Islands - Backpacking med KILROY

Du har også muligheten til å leie en egen kajakk og finne en isolerte strand du kan ha helt for deg selv, den ultimate tropiske drømmen. Vanntaxiene er også et godt alternativ for å utforske de forskjellige øyene. Av landbaserte aktiviteter er det fotturer i jungelen som er det mest populære. Her har du gode sjanser til å spotte store varaner, merkelige edderkopper og en og annen ape. Men du kan selvfølgelig også velge å bare bli liggende på stranda uten å gjøre noe som helst. Det er opp til deg!

Når mørket faller på, samles backpackere fra hele verden rundt leirbålene som tennes på stranda. Her kan du også få med deg et av de daglige ild-showene som sparker i gang kveldens strandparty.

Bonus tips: Dersom du bor på Kecil - den miste av de to øyene – må du sørge for å få med deg en film under åpen himmel på Ombak Resort mellom Long Beach og Coral Bay. Her kan du sitte komfortabelt i sanda eller i en strandstol, nyte fantastisk mat og høre lyden av rolige bølger i bakgrunnen. Dette er en opplevelse du ikke kan gå glipp av!

Reisetips

Den beste tiden å besøke Perhentian Islands er mellom april og september, da det er godt og varmt, samtidig som det er lite regn. I denne perioden ligger den daglige gjennomsnittstemperaturen på rundt 30 grader. Unngå monsunsesongen mellom oktober og mai, da øyene uansett er mer eller mindre stengt for turister.

Ikke glem følgende:

  • Sørg for at du har med deg kontanter, for det finnes ingen minibanker på øya og det er få steder som tar imot bankkort.
  • Mange av hotellene og hostellene på Perhentian Islands tar ikke imot forhåndsbestillinger, så det lønner seg å ta en tidlig båt ut til øyene, så du er sikker på at du får et sted å bo.
  • Og for å høres helt ut som moren din, ta med solkrem! UV-strålene her er mye sterkere her enn det vi er vant til hjemme i Norge.

 

Planlegg din reise til Perhentian Islands

Vi kan hjelpe deg med å finne de beste avreisedatoene til de beste prisene. Trenger du hjelp til å finne ut hva du burde se og gjøre? Bare spør!

Kontakt