Nepal

Reiser til Nepal med KILROY
 

Reiser til Nepal - Høyt opp mot himmelen!

Snødekte fjelltopper i Himalaya, uforglemmelige trekkingruter og en spirituell atmosfære som henger i luften overalt hvor du beveger deg. Det er dette Nepal handler om! Hos KILROY finner du billige reiser til Nepal.

Nepal er et land som kan by på en unik blanding av storartede landskap og kulturelle skatter. Her finner du ikke bare verdens høyeste fjell - Mt. Everest - men også syv andre fjell som ligger på listen over verdens ti høyeste. Her ligger blant annet K2, Kanchenjunga og Makalu. Trekking i Nepal er rett og slett en opplevelse for livet. Nepal er kanskje et av Asias fattigste land rent økonomisk, men snakker vi om natur og kultur er det knapt noen land i verden som er rikere. Nepal er et land som du garantert kommer til å ville reise tilbake til! 

Reiser til Kathmandu

Reiser til Nepal

Kathmandu er Nepals travle hovedstad som fungerer som en base for backpackere og turgåere fra hele verden. Her kan du bli kjent med andre backpackere og utveksle forventninger før dere reiser opp mot fjellene. Kathmandu er også etter ypperlig utgangspunkt for å bli kjent med nepalsk kultur. Nepalerne er veldig spirituelle og det finnes templer og bønneflagg rundt omkring i hele landet.

Når du er i Kathmandu bør du besøke Bodnath - Nepals største buddhistiske tempel. Det skinnende tempelet med de fargerike flaggene og det mystiske ansiktet tiltrekker seg både turister og religiøse pilgrimer som kommer for å oppleve Bodnaths spirituelle energi. Dakshinkali-tempelet, som ligger et stykke utenfor Kathmandu, er en annen religiøs severdighet som er verdt å få med. Dette er et svært interessant sted og reflekterer mye av den tradisjonelle arkitekturen. Reiser du hit på en lørdag eller under Dansai-festivalen i oktober, bør du være forberedt på sterke inntrykk. Da renner nemlig blodet i strie strømmer i forbindelse med dyreoffer som gjøres til tempelets gudinne Kali. Dette kan for noen oppleves som sjokkerende, men det er en viktig del av den religiøse tilbedelsen.

Har du lyst til å bli værende i Kathmandu lenger, for å virkelig bli kjent med lokalbefolkningen og deres rike kultur, kan vi anbefale deg å delta på frivillig arbeid. Det vil gi deg muligheten til å gi tilbake til lokalsamfunnet samtidig som du blir kjent med en litt annen side av Nepal.

Trekking i Nepal

Aktiviteter i Nepal - KILROY

Nepal er kjent for å ha noen av verdens beste trekkingløyper. De fleste fotturene går i områder som ligger på mellom 1000 og 3000 meters høyde, mens enkelte løyper går så høyt som 5000 moh.

I Nepal er det tre regioner som er kjent for såkalt tehus-trekking: Annapurna (3 til 28 dager), Everest (6 til 30 dager) og Langtang/Gosainkunda/Helambu (5 til 18 dager). Denne typen turer minner litt om de klassiske norske fjellturene der man går fra hytte til hytte. Bortsett fra at man i Nepal går fra tehus til tehus. Noen av fotturene krever at du på forhånd har skaffet deg tillatelse til å gå der. Kontakt våre reisespesialsiter for mer informasjon.

Når du planlegger å dra på fottur bør du alltid ta hensyn til værforholdene. Husk også på å skaffe deg en god og dekkende reiseforsikring. Reiseforsikringen vi tilbyr i samarbeid med Gouda er blant markedets aller beste både på pris og dekning.

Dyreliv i Nepal

Opplevelser i Nepal - KILROY

De fleste tenker først og fremst på Afrika når de hører ordet safari, men det finnes mange fantastiske safarimuligheter i Nepal også! På safari i Nepal er det Chitwan National Park som gjelder. Her kan du hopp inn i en Jeep og kjøre avsted for å se krokodiller, elefanter, dovendyr, aper, tigre og leoparder. Er du heldig kan du også få et glimt av det uvanlige, enhornede asiatiske neshornet.

Ønsker du en litt mer utradisjonell safariopplevelse, kan du dra på kanotur på elven Rapti i Chitwan National Park. Du ser kanskje færre av de store dyrene på denne måten, men det er en perfekt måte å komme tettere på de mindre dyrene.

Reise rundt i Nepal

Backpacking i Nepal

Det finnes ingen toglinjer i Nepal så her er det buss som gjelder. Bussene kjører fra Varanesi og India over til Kathmandu. Dersom du planlegger å dra på fottur bør du alltid ha en plan B, ettersom ras under monsuntiden kan sette en stopper for turen din. Mange steder er veiene i helt elendig stand så sørg for å beregne god tid. Busstrafikken går ofte irriterende sakte. Sjekk også opp om busselskapet du planlegger å reise med er trygt, ettersom mange av dem er direkte farlige. Alternativt kan du bli med på en opplevelsesreise der transport mellom stedene er inkludert. Kontakt våre reisespesialister for råd.

Sikkerhet i Nepal

De militære konfliktene mellom regjeringen og Maoistene tok slutt i 2006, men landet er fremdeles ikke helt stabilt. Unngå alle offentlige demonstrasjoner, og følg alltid med på lokale nyheter. Vold og kriminalitet mot turister er ikke vanlig, men vær på vakt mot lommetyver og gå ikke alene om kvelden. Hold deg alltid oppdatert om sikkerhet på veiene, ettersom skred ofte forekommer. Vannet i Kathmandu er svært skittent, så du bør alltid koke og sile vannet før du drikker det.

Når er det best å reise til Nepal?

Turistsesongen varer fra august til oktober, så den beste tiden å reise til Nepal på er rundt mars og april. I mai er været ubehagelig varmt og støvete, og under monsunen fra juni til september pøser regnet ned og gjør turløypene gjørmete. Den kaldeste tiden på året er mellom desember og januar, så sørg for å ta med en varm sovepose dersom du planlegger å bo på billige hostell i denne perioden.

Kontakt