Sør-Korea

Reis til Sør-Korea - Gyeongbokgung-palasset i Seoul
 

Reiser til Sør-Korea - En "uoppdaget" del av Asia

Opplev Sør-Koreas varierte landskap og fascinerende kultur, med vakre templer og fargerike tradisjoner. Ta et par dager i hovedstaden Seoul, besøk grensen mellom Nord- og Sør-Korea og slapp av på de deilige strender på øyene Cheongsando og Udo. På vinterstid kan du stikke til fjells for å test skiferdighetene eller for å slappe av i de varme kildene. Sør-Korea kan by på noe for enhver smak! Hos KILROY finner du billige reiser til Sør-Korea!

Hva kan jeg oppleve i Sør-Korea?

Utvalget av spennende opplevelser i Sør-Korea har ingen ende, for Sør-Korea handler om mer enn rare musikkvideoer og Gangnam Style! Besøk for eksempel "Tripitaka Koreana" (der du kan se fantastiske treutskjæringer), gå på fottur i de vakre nasjonalparkene, dra på fisketur i Sogwip'o, besøk den demilitariserte sonen eller sjekk ut Sør-Koreas verdenskjente kampsport - Taekwondo.

Sør-Koreas hovedstad, Seoul, er en av verdens største byer og kan by på en kontrastfylt blanding av hypermoderne arkitektur og tradisjonelle templer. Her finner du i tillegg en endeløs liste av ulike sub-kulturer, K-pop pumpende nattklubber og arkadehaller fulle av sørkoreanernes favoritthobby: dataspill!

Reis til Sør-Korea - KILROY

Utforsk Sør-Koreas nasjonalparker

En stor del av Fastlands-Korea består av fjell og daler som er fylt med vakre nasjonalparker. Langs kysten finner du et endeløst antall vakre øyer, men sørg for at du ikke går glipp av den vakreste av dem alle - den vulkanske øya Jejudo, der du kan vandre gjennom Manjanggul, verdens lengste lavatunnel!

Nasjonalparken Songnisan er også utmerket for fotturer, og her kan du i tillegg oppleve Popchusa - et av Sør-Koreas største og mest fascinerende tempelområder. På østkysten ligger nasjonalparken Soraksan som er dekket av dype skoger, høye fossefall, fjell, elvestryk, hvite strender og forhistoriske templer - wow!

Kan du ikke få nok av nasjonalparker bør du også ta turen til Hallyo Haesang Nasjonalpark, som strekker seg over et stort område, bestående av både land og sjø. Her kan du nyte noen fantastiske utsikter og avslutte dagen med et bad i det krystallklare vannet. 

Reiser til Sør-Korea - KILROY

Strender, skalldyr og varme kilder i Sør-Korea

Strendene rundt Samch'ok på nordkysten er ekstremt vakre og varierte - noen består av fantastiske klippeformasjoner, mens andre kun er dekket av ren, hvit sand. Når sulten melder seg, kan området også by på et stort utvalg av utsøkte fiske- og skalldyrrestauranter. Så her er det bare å glede seg! Rundt Tongnae og strandområdet Haeundae, kan man i tillegg bade i noen av Sør-Koreas naturlige varme kilder, noe som sies å skulle ha helsebringende effekter.

Dra på matsafari i Sør-Korea!

Sørkoreanere er kjent for å være gode på kjøkkenet. Du har kanskje hørt om den den koreanske spesialiteten kimchi, som består av fermenterte grønnsaker (ofte kål) blandet med chili, hvitløk og ingefær? Det er ikke tilfeldig at denne herlige retten har blitt kjent verden over! Det sørkoreanske kjøkken kan også by på en rekke andre spennende og eksotiske spesialiteter, enkelte med tradisjoner som stammer flere hundre år tilbake i tid!   

Backpacking i Sør-Korea

Hvordan er det å reise rundt i Sør-Korea?

Ett ord: Enkelt! Transportsystemet i Sør-Korea er ekstremt velutviklet og fungerer særdeles effektivt. Dersom du vil reise mellom de store byene kan det gjøres enkelt, enten med fly, tog eller buss. I Seoul er det enkelt og raskt å reise rundt med byens undergrunnssystem, som av CNN har blitt kåret til et av verdens beste. 

Når er det best å reise til Sør-Korea?

Sør-Korea har både et mildt kontinentalt klima og et fuktig subtropisk klima. Sommeren er varm med temperaturer opp mot 40 varmegrader, mens vinteren er lang og kald. Den perfekte tiden på året å besøke Sør-Korea er mellom september og november (da det er vår). April og mai er også bra med tanke på klima, men da må du være forberedt på å reise sammen med horder av japanske turister, noe som kan gjøre det vanskelig å finne overnatting. Bestill i så fall i god tid!

 

Kontakt