Kroatia

Herlige strender i Kroatia
 

Reiser til Kroatia - en perle!

Kroatia er et fantastisk land i sørøstlige Europa. Det grenser til Italia i vest, og i likhet med sitt noe mer kjente naboland nyter også Kroatia godt beliggenheten rett ved det fristende Adriaterhavet. Her er det massevis av sol, lekre strender og velholdte kulturelle severdigheter - i tillegg til at prisnivået er mye lavere her enn mange andre europeiske destinasjoner. Hos KILROY finner du billige reiser til Kroatia!

En hyggelig overraskelse ved Adriaterhavet

En reise til Kroatia vil sannsynligvis bli en svært hyggelig overraskelse for de aller fleste. Her får det aller beste fra Middelhavet både gjennom natur og kultur, men til langt lavere priser enn mer kjente Middelhavsland som Italia, Hellas og Spania. Nyt uimotståelige strender omkranset av turkist, nesten gjennomsiktig hav, vakker natur, en avslappet livsstil, massevis av lekker mat og sist men ikke minst - nesten 100% garanti for sol og blå himmel i sommermånedene! Landet har til nå opplevd mye mindre turisme enn de fleste andre land langs Middelhavet, men dette er i ferd med å endres ettersom folk begynner å oppdage og gjerne reiser tilbake til denne perlen av et ferieparadis - så hvorfor ikke reise nå, før masseturismen setter inn?

En rekke nydelige øyer

En reise til Kroatia må simpelthen inkludere en visitt til landets mange og svært vakre øyer som ligger til i Adriaterhavet utenfor kysten, med Italia på andre siden mot vest. Denne flotte delen av Middelhavet består av herlig, varm sjø med ideelle forhold for badeliv. Perfekt for backpackeren som søker en ferie med strandliv og øyhopping, for ja - Kroatia er i likhet med Hellas perfekt for nettopp øyhopping! Prøv øya Vis dersom du vil smake på deilig lokal mat og vin, slipp eventyreren i deg løs på Brac gjennom ellevill vannsport og stopp innom Mljet om du foretrekker uberørt natur. En fjerde øy, Pag, byr på de beste strandfestene og nattklubber som f. eks Kalypso, Papaya og Aquarius, mens den lille øya Palagruza midt i Adriaterhavet kan tilby deg det helt motsatte; fred, stillhet og fullstendig isolasjon. En av de mest fascinerende tingene med sistnevnte øy er at den kun har en eneste bygning, et fyrtårn med to doble soverom hvor du kan overnatte for 100 EUR per natt (minimum opphold på en uke). Glem for all del ikke proviant ettersom det ikke er noe å få tak i her, og all mat må tilbredes på egenhånd. Ja, Palagruza er definitivt din sjanse til å få en unik og helt isolert ferieopplevelse!

Dubrovnik

Helt i sør av Kroatia ligger Dubrovnik, en vakker og velholdt storby med arkitektur i verdensklasse. Byen har Adriaterhavet på alle sider og inkluderer massevis av vakre, eldgamle hus og gater, alle beliggende i gamlebyen - som på sin side med rette ligger plassert på UNESCOs verdensarvliste. Det er nok ingen overraskelse at Dubrovnik hvert år overstrømmes av turister fra hele Europa, spesielt siden man enkelt kan komme herfra og ut til landets mange vakre strender og enestående natur. Når du først er i Dubrovnik anbefaler vi på det sterkeste at du også legger ruten innom Split litt lengre opp langs kysten, samt stopper i de koselige feriebyene Makarska og Podgora på veien.

Sentrale Kroatia: Plitvice Lakes Nasjonalpark og Zagreb

Lengre mot nord og i det sentrale Kroatia finner du landets største nasjonalpark, et fantastisk område som også ligger på UNESCOs verdensarvliste. Parken er spesielt kjent for sine karakteristiske turkisfargede innsjøer, alle så stille at de ligner på enorme speil. Noe av det mest spektakulære med disse innsjøene er at de ligger i et fjellandskap med bratte kalksteinsklipper på flere kanter. Etter regnfall kan du av og til se at innsjøene oversvømmes av små fosser som renner ned fra klippene ovenfor, hvilket skaper et syn som vi mener må være en bit av paradisÿ! Nasjonalparken er definitivt et must på enhver reise til Kroatia, og tar du deg tid til å vandre rundt i området vil du gjerne oppdage at innsjøene innimellom skifter farge avhengig av ulike mineraler og organismer i vannet, samt fra hvilken vinkel solstrålene faller. Reiser du lengre mot nordøst ender du opp i landets hovedstad Zagreb, hvor det moderne Kroatia møter gamle dager. Byen har både skyskrapere, historiske monumenter og typiske østeuropeiske forsteder med sementbygg. Glem ikke å få med deg den katolske katedralen og det imponerende nasjonalteateret.

Solnedgang og sjømat

Vi spår at du sannsynligvis vil finne Kroatia så vakkert og opplevelsesrikt at du vil reise tilbake selv før du har forlatt landet. Så hvorfor ikke avslutte reisen din på nordkysten, for eksempel på øya med det noe uvanlige navnet Krk - som i likhet med resten av landet er velsignet med fantastiske solnedganger over Adriaterhavet i vest, og utsøkt sjømat og fisk til langt lavere priser enn de mer velkjente nabolandene. Ønsker du en unik sommerferie fylt med sol, bad og innbydende natur anbefaler vi at du setter Kroatia som neste reisemål!

Kontakt