Portugal

Den vakre byen Porto ved elva Duoro
 

Reiser til Portugal - historie, strender og bacalao

Portugal er en innholdsrik destinasjon som kan by på kulturelle severdigheter, aktiviteter, vakkert landskap, koselige landsbygder og kule storbyer. Len deg tilbake og lytt til folkemusikken Fado, noe som er unikt for Portugal og der alle låtene handler om kjærlighet og smerte. Hos KILROY finner du billige reiser til Portugal!

Det er få land i Europa som er like spekket med historie (helt tilbake til 900-tallet!) som Portugal. Landet fortjener virkelig sin plass i historiebøkene. Historie er definitivt èn årsak til å reise hit, men Portugal har langt mer å by sine reisende på! Nyt en ferie der du kan slappe av på deilige strender, bade i Atlanterhavet, lære deg å surfe og bli med på kule aktiviteter som golf, tennis eller vindsurfing - bare for å nevne noe.

Attraksjoner og opplevelser i Portugal

Vin spiller en viktig rolle i Portugal og mange av de største vingårdene og vinprodusentene ligger sør for Lisboa, men du finner en rekke vingårder over hele landet. Her dyrkes det druer både på Atlanterhavskysten og på høyslettene innenlands. En ekskursjon til landsbygda anbefales - her kan du bl.a. få testet velkjente portugisiske portviner! Fasjonable Estoril og Cascais kan enkelt nås med tog fra Lisboa. Algarvekysten i sør med sine badebyer og sandstrender er også svært populært å reise til, og du kan få rimelige flybilletter til nærliggende Faro. Algarve er kjent for sine golfkurs og golfbaner og blir flittig brukt av golffanatikere - så sørg for å bestille en prøvetime god tid i forveien. Ved siden av golf så står badeliv høyt i fokus, og du finner flotte strender langs hele kysten i tillegg til enorme sandklipper.

Landets hovedstad Lisboa

Lisboa oser av Portugals historie og stolte tradisjoner. Hovedstaden er en av Europasvakreste storbyer, og inneholder en rekke gamle palasser og billedskjønne områder. Byens ble bygget i et bakkelandskap, noe som gir den en helt spesiell karakter. Taubane, trikk og heis gjør at du kan komme deg til alle de beste utsiktsstedene - husk å ta med kamera! I tillegg finnes det flere monumenter som hedrer den berømte oppdageren som stammer fra Lisboa.

Shopping i Portugal

Portugal er kjent for å produsere vakker keramikk, og du finner keramiske varer i alle variasjoner overalt. Det er moro å handle suvenirer for å ta med hjem. Keramiske fliser er også svært populært, og disse håndmalte flisene er perfekte hjemkomstgaver. Keramikk kan imidlertid være tungt, så hold et øye med vekta slik at du ikke får gebyr for overvekt på flyplassen! Portvin og portugisiske viner ligger også på topp av de fleste handlelister. Mange vinbutikker vil tilby deg en smaksprøve av de ulike vinene før du handler slik at du kan finne din egen favoritt. Vinbutikker finnes i hopetall både i byene og på landsbygda.  

Portugisisk mat

Portugals mattradisjoner har blitt formet av landets kolonimakt rundt om i verden, og det som stikker seg mest ut er bruken av sterke krydre, noe som ikke er vanlig i europeisk matlaging. Pepper, karri, safran, kanel og ingefær brukes mye i portugisisk mat i dag. Middag inntas sent på kvelden, gjerne i 8 tiden, og består da som regel av et treretters måltid med suppe, hovedrett og dessert. Noen typiske matretter du bør prøve er: Bife - Biff servert med enten stekt potet eller ris, og salat og saus Caldeirada - Fiskegryte Cozido à portuguesa - Kjøtt- og grønnsaksgryte Arroz doce - Rispudding Caldo Verde - Suppe med potet og kål Bacalhau à Gomes de Sà - Ovnsbakt torsk Spesialitet fra Azorene: Alcatraz - kjøtt marinert i rødvin og hvitløk som deretter stekes Spesialitet fra Lisboa: Pastel de nata - kake med tykk vaniljesaus og kanel Til maten drikkes det som regel hvit- eller rødvin. Det finnes også rosévin, men den er ikke like populær her. Etter måltidet avsluttes det selvfølgelig med et glass portvin!

Azorene og Madeira

De fargerike og blomstrende øygruppene Azorene og Madeira ligger utenfor kysten av Nord-Afrika og tilhører Portugal. Azorene ligger 1500 km fra Lisboa, og har i den senere tid blitt et populært turistmål. En reise til Azorene er som en reise i tiden. Kuene melkes for hånd, familiene er store og det benyttes enda hest og vogn. San Miguel er den største av Azorenes 9 vulkanske øyer, og trekker flest besøkende.

Er dere mange som skal reise på tur sammen?

Er dere en gruppe på 9 personer eller flere som skal reise på tur til Portugal sammen? Da kan dere ta kontakt med vår gruppeavdeling som kan hjelpe dere med grupperabatter og bestilling av alt fra flybilletter til opplevelser og overnatting.

Kontakt