Russland

Reis til Russland og besøk Den røde plass i Moskva!
 

Reiser til Russland - verdens største land

Russland har et kulturelt mangfold ulikt noe annet land! Keiserlig prakt, Stalins arkitektur og isolerte etniske minoriteter på landsbygda - alt i samme nasjon! Hos KILROY finner du billige reiser til Russland!

Verdens største land dekker hele 12 (!) tidssoner, og kontrastene mellom St. Petersburg i vest og Vladivostok ved Stillehavskysten i øst er enorme - for ikke å snakke om alt innimellom! Byene i Russland er perfekt for en miniferie eller weekendtur, men du kan aldri få nok med tid til å utforske alle de skjulte skattene som ligger spredt over dette gigantiske landet.

Opplevelser i Russland

I Russland kan du se omtrent alt. Storbyene Moskva og St. Petersburg byr på en litt mer polert side av Russland sammenlignet med små landsbygder. Vi mener det beste med Russland er landets 160 forskjellige etniske folkegrupper! Selv om rundt 99% av befolkningen kan kommunisere på russisk snakker minoritetene imponerende 100 ulike språk seg i mellom. Du kan f. eks reise med buss til Uralfjellene for å utforske isolerte småbyer og landsbygder med helt unike kulturer - her er du garantert "off the beaten track"! I Russlands østlige deler vil du oppdage at kulturene ligner mer på det samme du finner i Mongolia og Kina.

Den transsibirske jernbane

Reiser til Russland - Den transsibirske jernbane - KILROY

Reis fra Europa til det fjerne Østen og tilbake - med tog! Den transsibirske jernbanen er verdens mest berømte jernbane og tilbyr en sakte, men ekstremt minneverdig reise. Om du ikke er så interessert i Vladivostok kan du uten problem bytte tog i Ussuriysk og sette kursen mot Nord-Korea i stedet. Og for å bekrefte myten; det er ikke BARE vodkadrikking på disse togreisene!

St. Petersburg

St. Petersburg sies å være Russlands mest vestlige by med tanke på standard og fremtreden, samt også den vakreste når det kommer til keiserlig arkitektur.

Moskva

Reiser til Russland - KILROY

Moskva er ikke bare Russlands hovedstad, det er også Europas største by! Her kan du utforske historiske severdigheter, dra på luksuriøs shopping og kjempe deg gjennom kaotisk trafikk. Les mer om hva du kan oppleve i Moskva her. 

Kaliningrad Oblast

Russlands vestligste del geografisk sett er separert fra resten av landet. Spesielt hovedstaden Kaliningrad har et dårlig rykte på seg for dop, prostitusjon og HIV/AIDS. De siste årene har byen imidlertid fått et lite ansiktsløft, og er langt bedre enn hva ryktet tilsier! Her kan du også finne rester etter riktig gamle dager.  

Vladivostok

Denne storbyen ved Stillehavskysten er faktisk nærmere San Francisco i USA enn den er til Moskva! Herfra kan du enkelt reise videre til f. eks Kina.

Sochi

Kanskje mest kjent som vertsby for vinter-OL i 2014, men Sochi er i tillegg Russslands fremste feriested for strandliv. Legg deg ned på stranden og nyt Stalins mesterverk innenfor arkitektur. Byen kan også by deg på vakre parker med subtropisk vegetasjon og flotte monumenter, samt at du finner Europas nordligste te-plantasje her. Om du liker vinterlige aktiviteter er det ikke langt unna til skisportstedet Krasnaya Polyana.

Russlands elver

Ta et båtcruise på Russlands svære elver! Det er mange å velge blant; Volga, Lena, Yenisei og Don bare for å nevne noen. Du kan til og med reise mellom flere storbyer i passasjerbåt.

Reisen rundt i Russland

Som regel er det best å transportere seg rundt i Russland med tog. Togene er pålitelige og kjører stort sett alltid etter rutetabellene. Det finnes flere typer billetter, så sørg for at du får riktig billett til rett pris. For strammere tidsskjema er fly et greit alternativ, men merk deg at ikke alle er til å stole på når det gjelder avgangstider og pålitelighet…! Det kan i tillegg være vanskelig å booke billetter ettersom rutetidene sjelden er tilgjengelige på internett. Buss er et tredje alternativ, og de kjører på kryss og tvers over alle tenkelige steder i Russland. Veiene kan imidlertid være av dårlig standard, spesielt på landsbygda, så ikke forvent deg topp komfort! Noen ganger, i småbyene, kan overgangstiden mellom busser ta opptil flere dager, og det er ikke uvanlig å støte på korrupt politi under reisen som gjerne hevder at du enten er full eller har kjørt for fort.

Klima

Vi anbefaler at du reiser hit enten sent på våren eller tidlig på høsten for å unngå de verste turisthordene. Merk deg at spesielt nordlige Russland kan bli ekstremt kaldt om vinteren. Tidlig vår (februar-april) og sen høst (oktober-november) har stort sett regnfullt og grått vær.

KILROYs reisetips for Russland

Reiser til Russland - KILROY

For å virkelig reise utenom allfarvei anbefaler vi at du stikker på en rundreise sammen med andre unge backpackere. På turene med Vodkatrain over den transsibirske jernbanen får du f. eks besøke små landsbygder hvor lokale innbyggere guider deg omkring. Dette er langt bedre enn å bare bøtte nedpå med vodka hele veien til Vladivostok!

Russlands kjøkken kan by på mer enn bare vodka og kaviar. Prøv ut lekre pelmeni og ulike typer pateer, som du i storbyene får kjøpt direkte på gaten.

Sørg for å ordne med visumet ditt god tid i forveien, og merk det at dersom du reiser med et "single-entry" visum og planlegger reiser til nabolandene kan du ikke reise tilbake til Russland igjen etterpå.   Hold deg oppdatert om de lokale forholdene spesielt dersom du reiser til sørlige Russland, ved Kaspihavet. Den politiske situasjonen i dette området er ikke alltid like stabil, og terroristangrep kan forekomme.

Russere snakker generelt dårlig engelsk, så hvis du planlegger å bevege deg ut på landsbygda eller andre byer enn Moskva og St. Petersburg kan det være lurt å kunne et par gloser på russisk!

Kontakt