St. Petersburg

Reis til St. Petersburg med KILROY
 

Reiser til St. Petersburg - Nord-Europas Venezia

Russlands mest europeiske storby og kulturelle hovedstad har definitivt ikke mistet keisertidens glamour. Utsøkte Tsar-palasser og arkitektur fra det gamle Sovjet - samt rike og fattige som lever side om side i dette landet fylt med kontraster. Hos KILROY finner du billige reiser til St. Petersburg!

St. Petersburg var tidligere hovedstad i Russland, og rangerer i dag som landets nest største by med nesten 5 millioner innbyggere. Byen er fylt med storslått arkitektur som resultat av at den ble bygget av tsarene, arkitektur som St. Petersburg i motsetning til mange andre russiske byer klare å bevare under Sovjetunionen. Gamlebyen er en stor kontrast til de nye bydelene som representerer Stalins arkitektur.

Opplevelser i St. Petersburg

Reiser til St. Petersburg - KILROY

Som Russlands kulturelle hovedstad kan St. Petersburg by på mange spennende og underholdende aktiviteter. Byens hovedattraksjon er uten tvil The Hermitage Museum som inneholder mer enn 3.000.000 kunstgjenstander! Studenter får gratis inngang ved fremvisning av studentkort (ISIC). På toppen av Peter & Paul-fortet kan du se St. Petersburgs bevoktende engel, og på fortets innside finner du en katedral der alle tsarene etter Peter den Store ligger begravd. Katedralen er den mest imponerende delen av fortet og du må betale ekstra inngang dersom du vil ta den i nærmere øyesyn. Skulle du tilfeldigvis føle at du har uhellet med deg mens du er her er det bare å røre ved lillefingeren på Peter den Stores statue - dette bringer lykke!

Musikktilhengere bør definitivt ta turen innom verdens største museum for musikkinstrumenter! Her kan du se og høre de mest unike instrumenter som noensinne er blitt laget. Glem heller ikke å ta en spasertur langs broene i byens hoveddel, The Neva. Om sommeren er det kjempefint å leie seg en robåt og padle på elven. Ved siden av museer kan St. Petersburg også by på massevis av teatre, og spesielt Mariinsky Theatre arrangerer fantastiske operaforestillinger. Prøv gjerne en russisk forestilling hvor du får engelske undertekster.

Shopping

Nevsky Prospekt er navnet på byens hovedgate for shopping. Her finner du alle de kjente merkevarene fra verdens ledende motehus, så om du er på jakt etter budsjetthandling har du havnet feil. Men uansett om du handler her eller ei - gaten er verdt en visitt! Rimeligere shopping finner du imidlertid dersom du setter kurs mot markedet Yunona hvor du finner nesten alt du kan tenke deg - bare merk at det meste er gjenbruksvarer. Vi anbefaler at du drar hit på en lørdag når det er stort loppemarked. For å komme til Yunona tar du metro til Avtovo og reiser deretter videre med en marshrutka.

Et annet bra loppemarked hvor du også får nye varer ligger rett ved metrostasjonen Udelnaja. I enden av området finner du store sortiment med gjenbruksklær. De lokale russiske markeder er svært bra. Her kan du kjøpe smaksfulle syltede grønnsaker som kål eller agurk, masse fersk frukt og deilige oster. Salgsdamene her er svært aktive og mange som selger samme varer vil til tider bokstavelig talt slåss om oppmerksomheten din. Vi anbefaler markedshallen som ligger ved siden av metrostasjonen Dostojevskij.

St Petersburg på kveldstid

Reiser til St. Petersburg - KILROY

Dersom du vil feste i Russlander St. Petersburg absolutt rette sted å være! Uansett hvordan stil du kjører vil du finne det her - fra sinnsyke ravepartys til sofistikerte jazzklubber. Central Station regnes som en av de beste nattklubbene i verden for lesbiske og homofile, men vær på vakt dersom du vil hit da russere er noe intolerante når det kommer til dette. Ting du generelt sett bør passe deg for etter mørkets frembrudd er små bakgater og parker, taxier (spesielt rett utenfor barer og nattklubber) og broene som hever seg.

Reise rundt

Metrosystemet i St. Petersburg er den enkleste, mest effektive og rimeligste metoden for å komme seg rundt i byen. Selv om togene kjører ofte blir metroen smekkfull når det er rushtid, så ha det i bakhodet. Å måtte bryte seg frem for å komme ut av vognen er helt normalt, bare sørg for at du ser opp for lommetyver - som alltid når du befinner deg i et folksomt område. Trikkene har de senere årene blitt kuttet ned på som følge av problemer i trafikken, men fra trikken kan du likevel fremdeles få et bra blikk av byen. Bare vær forberedt på at dette kan ta noe tid ettersom forsinkelser forekommer ofte.

En populær og ofte rask måte å reise rundt på er med såkalte marshrutka (rutetaxi). Disse minibussene har ingen spesifikke stoppesteder, så du må alltid fortelle sjåføren hvor du vil stå av. Bare vift med hånden dersom du vil stoppe en slik taxi på gaten, du gjenkjenner de ved at de er merket med bokstaven K og har et rutenummer. Dersom du vil komme enda tettere på de lokale - prøv å få skyss med en hvilken som helst tilfeldig forbipasserende bilist! Dette er så avgjort ikke en av de tryggeste måtene å reise på, men det er slik svært mange russere gjør det selv. Bare husk å vise forsiktighet og aldri reis alene. Om natten er det vanskeligere å farte rundt i byen ettersom metroen ikke kjører på denne tiden av døgnet og broene som krysser elven Neva heises opp. Taxiene kjører imidlertid, men har langt høyere priser om natten.

Reisen til St. Petersburg

Den enkleste og raskeste måten å reise til St. Petersburg på er selvsagt med fly. Men dersom du ikke har det så travelt er det mye morsommere å først dra til Helsinki og deretter hoppe på et tog videre til Russland og St. Petersburg. I tillegg finnes det flere internasjonale bussruter fra ulike destinasjoner i naboland som Estland og Finland. Om du skal reise videre til andre destinasjoner i Russland anbefaler vi å benytte tog. Det er rimeligere, tryggere og mer pålitelige enn de lokale flyselskapene. Det er også enklere å reise med tog enn buss, spesielt med mindre du snakker russisk. Hopp på Den transsibirske jernbanen for å komme deg rundt, og sett kurs mot Asia! Vi garanterer deg en uforglemmelig reise.

Når er det best å reise til St. Petersburg?

St. Petersburg kan fint besøkes året rundt. Om vinteren blir det ofte svært kaldt ettersom det blåser mye over byen, men på den andre siden er det langt færre turister her da og prisene er mye lavere enn om sommeren. Om sommeren fylles St. Petersburg med turister fra hele verden - i tillegg til horder med mygg! Dette kan være svært irriterende, spesielt dersom du benytter lavbudsjetts overnatting. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren er på 20 grader. Stilig skal det være, også i St. Petersburg.

KILROYs reisetips for St. Petersburg

Reiser til St. Petersburg - KILROY

De siste ti dagene av juni avholdes festivalen White Night i St. Petersburg med massevis av fyrverkeri og kulturelle forestillinger for å feire begynnelsen på sommeren. Bestill overnatting tidlig ettersom det er mange som reiser hit på denne tiden!

Om du har litt ekstra tid til rådighet anbefaler vi å ta utflukter til nærliggende småbyer. Novogrod og Vyborg byr på severdigheter fra middelalderen og en mindre glattpolert - og mer ekte - side av Russland. Begge byene ligger rundt 150 km fra St. Petersburg og kan enkelt nås med lokalbuss.

Prøv å lær deg det grunnlegende fra det kyrilliske alfabetet før du reiser til Russland, du får det garantert lettere under oppholdet ditt dersom du i det minste kan forstå de enkleste tegnene. Gå ikke glipp av russiske badstuer! De finnes i hopetall, og mange av de holder utsøkt standard.

Er dere mange som skal reise på tur sammen?

Er dere en gruppe på 9 personer eller flere som skal reise på tur til St. Petersburg sammen? Da kan dere ta kontakt med vår gruppeavdeling som kan hjelpe dere med grupperabatter og bestilling av alt fra flybilletter til opplevelser og overnatting.

Kontakt