Spania

Vakre Ronda i Andalucia i Spania
 

Reiser til Spania - Solens land!

Hva ønsker du å få ut av ferien din? Sole deg, klatre, feste, fiske, dykke, innta herlig mat og besøke gamle katedraler? Len deg tilbake, Spania har bare det beste å tilby deg! Hos KILROY finner du billige reiser til Spania!

Spania har vært en storfavoritt som feriedestinasjon blant europeere over lang tid. Den største årsaken til det er landets herlige klima bestående av milde vintrer og varme sommere. Geografisk sett kan Spania tilby alt fra spennende fjell i nord til flotte nasjonalparker i sør - i tillegg til de sjarmerende øyene utenfor fastlandet med sine innbydende sandstrender. Er du på jakt etter en livlig storbyferie blir du neppe skuffet dersom du legger turen til Barcelona eller Madrid!

Spanjolene

Spania har rundt 45 millioner innbyggere, hvorav rundt 3 millioner bor i hovedstaden Madrid. Barcelonahavner på en god 2. plass med sine 1,5 millioner innbyggere. De fleste spanjolene er katolikker, men både kristendom og islam er også representert som mindre religionsgrupper. Spansk er det offisielle språket, men det snakkes i tillegg andre lokalspråk i enkelte regioner, som f.eks katalansk og baskisk. Har du lyst til å lære spansk kan du delta på en av KILROYs spanskkurs i Spania. 

Det spanske kjøkken

Hvis du setter pris på herlig mat mens du er på ferie er Spania absolutt rette landet å reise til! Ferske ingredienser i velsmakende retter får selv den mest kresne til å gå langt utenom sitt vanlige spisemønster! Med korte avstander både til Middelhavet og Atlanterhavet er sjømat naturlig nok mye brukt i det spanske kjøkkenet.

Den spanske nasjonalretten er uten tvil tapas. I de senere år har tapas spredt seg til resten av verden som en trendy og nytelsesverdig måte å spise på mens man samtidig sosialiserer med venner. Tapas serveres i små porsjoner hvilket betyr at man bestiller 6-7 forskjellige småretter, hvor alle deler maten som kommer på bordet. Samtaleemnene dreier seg ofte om alle de forskjellige deilige rettene man inntar. Det eksisterer flere ulike historier om hvordan tapas først ble innført, og en av de er at den spanske kongen på 1200-tallet ble svært syk og fikk beskjed av doktoren at han bare måtte spise små porsjoner samt drikke vin mellom måltidene.

Spansk mat er svært velsmakende uten å være sterkt krydret. Spanjolene har en stor interesse for mat, og tilbringer timesvis hver gang de samles rundt spisebordet. Vanligvis inntas middag rundt kl 22:00, og generelt sett er mat for spanjolene en viktig måte å sosialisere på.

Reisen til Spania

Avhengig av hvor i Spania du skal til og hvor lang tid du ønsker å tilbringe der, kan du velge blant et utall forskjellige reiser. Har du bare et par dager eller en langweekend til rådighet bør du velge en av storbyene. Har du derimot litt lenger tid anbefaler vi å leie bil slik at du på egen hånd kan kjøre gjennom Spanias vakre landskap og oppleve f.eks Rioja's vingårder eller gå flotte fotturer i nasjonalparken Doñana - sistnevnte befinner seg på UNESCO's listeover verdensarv.

Det finnes også flere muligheter for øyhopping mellom Balearic Islands (Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera og Cabera). To KILROY-favoritter er Formentera og Ibiza, hvorav sistnevnte er velkjent for sitt yrende festliv mens Formentera er den rolige lillebroren. Formentera's strender består av herlig, hvit sand og er blant de beste langs hele Middelhavet. Øya er rolig og avslappet, og gir deg en autentisk følelse av Spania. Ettersom øya er liten og flat er det enkelt å utforske den på egenhånd med motorsykkel eller vanlig sykkel.

Ibiza er velkjent for sine spektakulære fester hvor verdens beste DJ'er spiller musikk til morgengry. Stedet er også populært blant kjendisene. Men når dette er sagt, Ibiza er langt mer enn bare en festøy! På den nordlige siden finner du en bratt kystlinje med et ujevnt og dramatisk landskap. Her kan du finne folketomme strender med rikelig av plass til en hel familie selv i de travle sommermånedene.

Transport i Spania

Lokal transport som tog og bussanbefales gjerne i Spania, de er både enkle og effektive og frakter deg til stort sett alle steder på fastlandet. Ut til øyene kan du benytte ferge eller fly. KILROY anbefaler leiebil for lenger opphold ettersom du på egenhånd får de ultimate opplevelsene i tillegg til herlig frihet. Vi hjelper deg selvfølgelig også med lavpris-billetter dersom du ønsker å fly mellom byer innad i Spania. Landet har to store flyselskaper, Iberia og Spanair, hvor begge selskapene har hyppige avganger mellom fastlandet og øyene.

Er dere mange som skal reise på tur sammen?

Er dere en gruppe på 9 personer eller flere som skal reise på tur til Spania sammen? Da kan dere ta kontakt med vår gruppeavdeling som kan hjelpe dere med grupperabatter og bestilling av alt fra flybilletter til opplevelser og overnatting.

Kontakt