Barcelona

La Sagrada Familia er et imponerende skue i Barcelona
 

Reiser til Barcelona - Et hav av opplevelser

Vakre Barcelona byr på fantastiske tapas barer, gylne strender og livlig flamenco. Hos KILROY finner du billige reiser til Barcelona!

Det første som slår deg når du stiger ut av taxien som har transportert deg fra flyplassen til sentrum, er livet - la vida. Gatene er fulle av liv (på en avslappende måte); gamle fruer som nyter et glass vin i ettermiddagssolen, ungdommer på scootere eller som klimper på gitar i parken, folk som løper forbi eller konverserer om hverdagen på fortauscafèer, samt de alltid tutende bilister. Du har gjerne en lang liste over ting og steder du vil oppleve under din ferie i Barcelona, men ta vårt råd - len deg tilbake og nyt èn dag om gangen. Det siste du vil i denne sjarmerende byen er å stresse rundt som en gal og dermed gå glipp av den yndige atmosfæren.

Severdigheter i Barcelona

Våre heteste tips for severdigheter i Barcelona er Picasso og Mirò musèene, den litt sprø Park Guell samt byens desiderte kjennemerke; katedralen La Sagrada Familia (da ser vi bort fra stive rumpemuskler dagen derpå dersom du har besteget alle trappetrinnene til topps). Ta en rusletur rundt i sentrumsgatene og sjekk ut den interessante og renoverte arkitekturen (noen steder skadet av borgerkrigen), for så å stikke innom på en av de mange tapasbarene hvor du kan nyte en "cervezita" og en "tapita" sammen med et glass lokalprodusert rødvin. Strendene Barceloneta og Sitges, shopping, det gotiske strøket og Las Ramblas (elsk den eller hat den!) er andre ting du ikke bør gå glipp av. Liker du flamenco (endog det er Andalucisk) bør du avslutte en innholdsrik dag på Soniquete's hovedkvarter som ligger på 5 Calle Milans.

Tapas og andre smaksopplevelser

Barcelona byr på mange spennende opplevelser, hvorav mat og drikke befinner seg høyt på lista. Som i resten av Spaniabryr ikke katalanere seg særlig om frokost, men lunsjen deres er derimot en guddommelig opplevelse. Lunsj består ofte av mer enn èn rett, og kan nytes gjennom flere timer over en god flaske vin. To KILROY-favoritter: Mercè Vins (1, C/Amargos, metrostasjon: Urquinaona) og Casa de la Rioja (C/Peu de la Creu, metrostasjon: Catalunya). Middag inntas som regel temmelig sent etter nordisk klokke, så om du planlegger middag i 7-tiden er sjansen stor for at du er eneste gjest i restauranten. Beregn heller måltidet litt senere, og legg f.eks turen innom en av våre middagsfavoritter: Café del Academia (1, C/Ledo) og Quimet y Quimet (25, C/Poeta Cabanyes).

Salir de fiesta!

Nattelivet i Barcelona består av alt fra trendy tapasbarer, jazzklubber og live musikk til implanterte microchips (et påskudd fra hardbarka klubbere for å gjøre det lettere for vanlige folk) og disco til tidlig morgen. Vi tipser deg om de kuleste stedene: Avslappede Pipa Club (3, C/Placa Real) og Gimlet (24, C/Rec), funky Luz de Gaz (246, C/Muntaner) og Danzatoria (61, Av. Tibidabo). Merk deg at nattelivet i Barcelona starter rundt fire timer senere enn hjemme - så hell innpå en ekstra shot med espresso og skru av alarmen for neste morgen!

Transport i Barcelona

Den beste måten å oppleve sentrum på er til fots. Får du gnagsår er du imidlertid unnskyldt og kan hoppe på buss eller metro - hvilket er både enkelt og billig. Taxi er også en mulighet og koster mindre enn hjemme. For å få med alle severdighetene rundt om i byen som f.eks La Sagrada Familia, Park Guell og Gaudi's byggverk bør du kjøpe et dagskort/flerdagskort med hop-on-hop-off-bussene fra Placa Catalunya. Det finnes to ruter, den nordlige og den sørlige, og du kan lese mer om de her!

KILROYs reisetips for Barcelona

Barcelona både kan og burde besøkes året rundt - her er det ingen restriksjoner! Som i alle storbyer bør du holde et godt øye med verdisaker da det finnes lommetyver også her. Siesta er ikke spesielt typisk i Barcelona, men enkelte småbutikker og cafèer kan stenge noen timer midt på dagen.

Er dere mange som skal reise på tur sammen?

Er dere en gruppe på 9 personer eller flere som skal reise på tur til Barcelona sammen? Da kan dere ta kontakt med vår gruppeavdeling som kan hjelpe dere med grupperabatter og bestilling av alt fra flybilletter til opplevelser og overnatting.

Kontakt