Costa Rica

Vulkanen Arenal skimtes i bakgrunnen, spektakulær natur i Costa Rica
 

Reiser til Costa Rica - Pura Vida!

Costa Rica er et magisk land for de som er ute etter et allsidig reisemål som dekker hele vennegjengens behov. Bading og soling på en av de fantastiske strendene langs den karibiske kysten, surfing og kiting på den ville stillehavskysten, fossefallrappelering, ziplining og canopyturer i jungelen for den eventyrlystne, og sist men ikke minst - shopping! Her er litt tips for din reise til Costa Rica! Hos KILROY finner du billige reiser til Costa Rica!

Costa Rica har utrolig mye spennende å by på og er kjent for sin vakre natur. Uansett hva du velger å gjøre kommer du til å storkose deg i Costa Rica, men oppholdet kommer til å bli enda bedre dersom du starter turen med et lite spanskkurs. Det vil gjøre det enklere å kommunsiere med lokalbefolkningen, noe som igjen vil gjøre det lettere å reise rundt utenfor allfarvei.

San Jose

Her kan man gjøre et kupp på herlige surfe- og skateklær. Merker som Volcom/DC/O'Neill selges i annenhver butikk for ingenting. Når du likevel allerede har fått surfelooken på plass kan du like gjerne melde deg på en av våre surfekurs og lære deg å surfe!

San Jose er delt opp i forskjellige soner. Pass på å bo og gå i sonene som regnes som trygge, da mellom sone 1 - 9. Det tar 2 timer ut til den Karibiske kysten, og 2 timer ut til Stillehavskysten fra San Jose, med buss eller bil.

La Fortuna/Arenal

Her er den berømte vulkanen, som frem til 2010 var aktiv og hadde utbrudd hvert 20 minutt. Vulkanen er derimot i en dvaleperiode i skrivende stund (2017) og det er umulig å forutsi når vulkanen gjennopptar sin aktivitet - det kan ta alt fra noen måneder til flere tiår. På tross av dette er Arenal vel verdt et besøk da området og naturen er fantastisk vakker. Det er også et kjempeutgangspunkt her for fete jungel-, canopy-, hengebru- og rappelleringsturer som setter fart på adrenalinet! Husk også å ta et bad de varme kildene som kommer fra vulkanen!

Monteverde

Aldri igjen vil du se så grønne daler. Her er det umulig å komme seg frem uten Jeep, da det kun går i svært slitne grusveier. Her kan man se en ekte "Cloud forest", hvor blant annet den berømte Quetsalen, en av verdens vakreste fugler, som kommer hit for å samle avokado! Man kan også besøke en lokal kaffeplantasje, ta en hikingtur i jungelen eller fjellene, eller besøke nasjonalparken.

Manuel Antonio/Quepos

I Manuel Antonio finner du himmelske dykkermuligheter og en fantastisk nasjonalpark med nydelige strender. Bruk litt ekstra penger her på å leie en lokal guide. Du vil ikke angre, da han kan vise deg ting du aldri ville sett på egen hånd. I nasjonalparken får man også benytte seg av strendene som er mye bedre enn ellers i Manuel Antonio, som er et kjent turiststed. Dra da til Quepos som ligger bare 5 min unna om du vil oppleve mer enn bare sol og bad. 

Jacó

Et av Costa Ricas beste steder å surfe, og her mange verdensmestere samles årlig!

Transport i Costa Rica

Det er billig å reise rundt med buss i Costa Rica, men kan ofte være veldig slitsomt. Vær ops på at det kan gå mange avganger hver dag, men at kun én av disse kan være direkte. De andre kan være lokale busser som stopper der folk ber dem stoppe, og de nøler ikke med å kjøre en times omvei for å sette av kusina før de kjører videre. Du må også da regne med å bytte buss en del ganger på veien. Husk å passe på bagasjen!

Man kan bruke både Colones eller USD, men man får mye mer for pengene med Colones. Costa Rica er et av de dyreste landene i Sør- og Mellom-Amerika, men har fortsatt gode priser. Man kan få en god middag, samt drikke til ca 50 kroner, og en øl på restaurant koster ca 10 kroner. Maten består av mye ris og bønner i mange varianter (Casados), og er veldig variert. Min erfaring er at jo mer anonym restauranten ser ut fra utsiden, jo bedre mat og service - og omvendt!

Har du lyst på en litt annerledes opplevelse i Costa Rica, kan du reise utenfor allfarvei og delta på frivillig arbeid

Klimaet i Costa Rica

Den beste tiden å reise til Costa Rica er mellom desember og april. Det er da det er tørrest. Det er regntid ellers, men med mindre man kun er ute etter sol og bad er regntiden fantastisk å reise dit på mtp regnskogen, dyrearter, og et HELT annet prisnivå på alt. Reis til Costa Rica, og opplev sannheten i lokaluttrykket "Pura Vida!".

Kontakt