San Jose

Opplev San Jose fra en sykkel
 

Reiser til San Jose - inngangsporten til Mellom-Amerika

San Jose er hovedstaden og den største byen i Costa Rica. Med sine ca. 350 000 innbyggere bor 1/3 av Costa Ricas befolkning her. Selv om folketallet er forholdsvis lavt er byen full av liv og røre. Det skal godt gjøres å kjede seg. Byen har masse studenter fra hele verden pga. universitetet som ligger her, Universidad de Costa Rica. Folk er vennlige og imøtekommende, og hjelper deg gjerne. Hos KILROY finner du billige reiser til San Jose!

San Jose er et godt og naturlig utgangspunkt for videre reise i Costa Rica. Det er lett å komme seg rundt, selv uten de store spanskkunnskapene. San Jose har ingen strand, men det tar ca. 2-3 timer med buss ut til den Karibiske kysten, og ca. 2- 3 timer ut til Stillehavskysten. Begge kystene har magiske strender, men surfinga er best ved Stillehavskysten! Utvalget er stort! Pass bare på å komme deg på riktig buss, da det finnes både direktelinjer og mindre direkte linjer… I noen tilfeller må man bytte buss i hytt og gevær!

Ingen gateadresser

Det finnes ingen gateadresser i hele Costa Rica, og San Jose er derfor oppdelt i soner. Den mest populære sonen i sentrum er Avenida 1, og tallene er høyere jo lenger unna sentrum man kommer. Hus og bygninger er lave, og er ofte dekorert i de sterkeste, flotte farger.

Shopping i San Jose

Shopping i San Jose er overraskende bra for en surfe- eller skatetilhenger. Byen koker over av surfe, skate og streetwear, og man kan virkelig gjøre et megakupp på dyre merker som Volcom, DC, Globe og lignende. Butikkene har ofte svært innbydende fasader, formet f. eks. som en diger bølge. I sentrum kan man finne alt man trenger. Fra små lokale markeder, kafeer og puber, til mer internasjonale kafe- og restaurantkjeder. Det mest kjente markedet er El Mercado Sentral som ligger midt i smørøyet. Her kan man handle alt fra de lekreste, ferskeste, og mest eksotiske frukter, til fisk, kjøtt, vesker og smykker. Markedet er alltid fullt av folk og høylytt i typisk Costa Rica stil. En herlig atmosfæren.

Andre tips

Ønsker du litt mer action kan du f. eks. besøke "El Pueblo"som er en liten "by" med mer enn 50 barer, restauranter, gallerier og butikker. Her kan det ofte samles en del turister, men ønsker du litt bort fra dette kan du istedet besøke universitetsområdet San Pedro og gaten Calle de la Amargura. Hold litt ekstra godt på veska di her på grunn av lommetyver. Man kan føle seg trygg i San Jose og Costa Rica generelt, og du blir møtt med smil og vennlige mennesker overalt. Et besøk i San Jose er et must før videre opplevelser med jungel og strandliv i dette frodige landet!

Kontakt