San Salvador

Reiser til San Salvador

San Salvador ligger ved foten av vulkanen med samme navn. Byen er en deilig og spennende blanding av arkitektur, kultur, gallerier, bra uteliv og moderne storby. Ta deg tid til å vandre blant vakre kirker og i grønne parker, og nyt byens fantastiske sjarm! Hos KILROY finner du billige reiser til San Salvador!

Ved første øyekast fremstår El Salvadors hovedstad San Salvador som en rolig storby med mange kontraster. En blanding av gammelt og nytt, og tilsynelatende fattig og skitten. San Salvador har imidlertid gjennomgått store forandringer det siste tiåret, og er i dag en storby full av internasjonale kjeder, restauranter og kjøpesentre.

Kultur

Hvis du vil oppleve byens kulturelle side kan du dra til torvet ved Central Plaxa Barrios. Den fargerike katedralen Cathederal de San Salvador ligger her, og på motsatt side av torvet finner du National Palace, som overvåkes av statuene av Christopher Columbus og Queen Isabella II av Spania. Bak katedralen ligger det vakre nasjonalteateret som ble malt av italienske håndverkere. Har du interesse for kunst og menneskekroppen bør du ta turen innom antropologimuseet ÿMunaÿ, og kunstmuseet MARTE (Museo de Arte).

Shopping, uteliv og Salvador del Mundo

Hvis du vil ut på shopping anbefaler vi at du drar til Metrocentro og Bulevar de los Hèroes, hvor sistnevnte er Mellom-Amerikas største kjøpesenter! Etter handlerunden er det på tide med litt uteliv, og da er det godt å vite at byen bugner over av gode barer, nattklubber og restauranter. Den pulserende gaten Paseo General Escalòn strekker seg gjennom hele San Salvador, og langs her ligger det flere kjøpesentre og restauranter verdt å sjekke ut. Ikke fått nok av shopping og gallerier enda? Da kan du dra til grensen mellom San Salvador og La Libertad. Rundt Multiplaza og La Gran Via finner du masse bra uteplasser hvor stemningen er på topp. For mer autentisk shopping og lokale varer bør du besøke håndverkmarkedet Ex Cuartel på 1ª Calle Oriente.

Hvert år i den første uken av august avholdes det en festival til minne om Salvador del Mundo, nasjonens beskyttende helgen, som består av fantastisk moro og er definitivt verdt å få med om du befinner deg her på rett tid.

Energiske aktiviteter

For den aktive backpacker er det masse spennende å velge mellom! Prøv deg på fiske, snorkling, kajakkpadling og golf ved landets største vulkaninnsjø Ilopango. Er det sol og bad som frister vil strandbyen La Libertad være midt i blinken for deg. Bølgene er store, så her kan også surfere føle seg hjemme.

Overnatting i San Salvador

Zona Rosa er byens eldste, dog mest moderne, område og består av en rekke luksushoteller, barer og restauranter. Men om du sikter til litt mer budsjettvennlige alternativer er det også der mye å velge blant både i og rundt San Salvador.

Mat

San Salvador kan by på en mengde gode internasjonale restauranter, så enhver tilreisende kan spise seg mett på stort sett det de måtte ønske. Vi anbefaler gjerne å prøve ut lokale spisesteder der det serveres tradisjonelle retter, ofte iblandet smaker fra det italienske, franske eller meksikanske kjøkken.

Klima

San Salvador har tropisk klima, hvilket betyr at året er delt inn i regnsesong og tørr årstid. Regnsesongen varer fra mai til oktober, hvor det kan regne opp til 200 cm. Den tørre årstiden er mellom november og april. Temperaturen ligger på rundt 25-29 grader året rundt.

Transport i San Salvador

Taxi eller colectivo-van er de beste alternativene for lokal transport. I tillegg tilbyr et internasjonalt busselskap ruter med god service og standard med avreise fra bussterminalen Terminal Puerto Bus. Buss generelt er også rimelig og effektiv innad i San Salvador.

Kontakt