Guatemala

De utrolige Mayaruinene Tikal i Guatemala
 

Reiser til Guatamala - kaffeland og mayakultur

Å utforske Guatemala innebærer en fantastisk reise for backpackere med interesse for livet utendørs. Den antikke mayakulturen, sjarmerende kolonibyer og et utrolig naturlandskap gjør dette landet til en svært fascinerende destinasjon. Hos KILROY finner du billige reiser til Guatemala!

Guatemalas geografiske plassering gjør det til et glimrende sted å starte dine eventyr i Mellom-Amerika. Nabolandet Mexico ligger i nordvest, Stillehavet og Belize i sørvest og til slutt Honduras og El Salvador i sørøst. Det er lettvint og reise rundt mellom landene, dog er selve Guatemala allerede en spennende destinasjon!

Guatemala kan skilte med både et unikt økosystem og et svært imponerende biomangfold. Fjell-landskap med nydelige omgivelser, kystlinje med fine strender, dramatiske kontraster mellom tropiske regnskoger og kjølige høyland perfekt for fotturister - tilsammen tilbyr de endeløse muligheter for eventyr i Guatemala! Landet har 37 vulkaner, hvor Volcano Tajumulco rangerer som den høyeste i hele Mellom-Amerika.

Mayakultur

Mayatemplenes mystiske ruiner er et absolutt must på din ekspedisjon, og Gutemala kan tilby utallige steder i landet hvor du finner disse. Få med deg hvor den mektige maya-sivilisasjonen blomstret i Tikal dypt inne i jungelen. Klatre opp på pyramidene for en uforglemmelig utsikt over skogene og tempel-toppene som stikker opp av dem. Tikal er hjem til over 300 ulike fuglearter så husk å ta med kikkert!

Byer og landsbygder verdt en visitt

Det er mange sjarmerende små landsbygder som f.eks Flores i nærheten av Tikal. Hvis du er fan av den afro-karibiske kulturen og bra livemusikk bør du hoppe på en båt til kystbyen Livingston. Atmosfæren her er svært forskjellig fra Flores, som er mer påvirket av mayakulturen. Meld deg på et rimelig - dog absolutt effektivt - spanskkurs i den gamle hovedstaden, UNESCOs verdensarvlistede Antigua. Dette er en fargerik koliniby med masse av morsomme barer og fine restauranter.

Språkskolene trekker mange backpackere til Antigua, og overnattingssystemet med å bo hjemme hos de lokale fungerer utmerket (homestays). Om du er ute etter minneverdig kulturopplevelse bør du få med deg Semana Santa festivalen i april. Book hostel i forkant - ellers risikerer du å måtte overnatte på brosteinsgatene. Festivalen er definitivt verdt å få med seg og masser av mennesker farter hit for å feire. Du vil bli bergtatt av de mystiske duftene, syngingen og de meterlange artistiske verkene av friske blomster og fargepulver som er laget langs gatene. Vær obs på lommetyver - dette er et paradis for dem! Chichicastenango er en av de beste markedene i hele Mellom-Amerika. Dette er en fascinerende kulturell opplevelse og du er garantert å finne praktfult håndtverk til å ta med hjem.

Lago Atitlán

En god idè er å booke minibuss fra Antiguatil den lille landsbygda Panajachel. Veien sirkulerer høyt oppe i fjellene, så enestående utsikter er en absolutt garanti! Panajachel ligger rett ved innsjøen Lake Atitlàn, omkranset av tre kjempeflotte vulkaner. Herfra går det båt ut til forskjellige småbygder på innsjøen.

Aktiviteter

Guatemala er et paradis for mennesker med sans for livet utendørs. Alle aktiviteter er rimelige samtidig som de er kule. Prøv spennende trekking, kanopadling på elver dypt inne i jungelen, sjekk ut solkyssede strender på den karibiske kysten eller fest på høyt nivå i Antigua! Semuc Champey med sine nærliggende grotter og fossefall er sagt å være en av de vakreste stedene i Guatemala. Slapp av og nyt omgivelsene i et av de mange små naturlige vannbassengene. Den enkleste og tryggeste måten å oppleve dette fantastiske området på er ved å booke en organisert tur. Sjekk ut en av de mange rutene for fotturer, båtekskursjoner fra strandbyen Monterrico eller klatre opp på vulkanene i Antigua. Lyst å pleie kropp og sjel?

Sett kurs mot den avslappede landsbygda San Marcos som ligger ved Lago Atitlàn. Her treffer du på et folk hvor fred, sunn livsstil og en rolig levemåte står i fokus - bonus: få turister ferdes hit! Nyt mangfoldet av god vegetarisk mat, koselige hostels, yogatimer og alle mulige slags helsekurs. Prøv en frisk ecaulyptus-badstu etter yogatimen, litt deilig massasje eller kul livemusikk. Dette er stedet hvor du lar sjelen slappe maksimalt av og glemmer alt annet et øyeblikk...

Overnatting i Guatamala

Du får ingen  problemer med å finne rimelige og komfortable hosteller, de er overalt. Dersom du trenger å overnatte i Guatemala Cityanbefaler vi at du booker dette før ankomst for din egen sikkerhet og komfort.

Reisen til og rundt i Guatamala

Du kan enten fly inn til Mexico City eller Guatemala City- begge fungerer som landets transportbase. Behagelige og rimelige busselskaper finnes overalt slik at du enkelt kan reise mellom hoveddestinasjonene, men om du vil reise som den ultimate backpacker skal du hoppe på en såkalt "chicken bus" - de lokales transportmiddel. Nyttig for kortere distanser, og du får det beste inntrykket av lokal kultur!

Sikkerhet

Selv om landet har vært forholdsvis stabilt de siste 10 årene er statestikkene for kriminalitet enda høye. Totalt sett er imidlertid atmosfæren overraskende behagelig og folk vil gjøre hva de kan for å hjelpe deg der det trengs. Vær spesielt forsiktig i Guatemala City som har et farlig rykte på seg, og generelt bør du unngå å reise om natten. Hold til sist et øye med orkansesong når du planlegger reisen din.

Kontakt