Guatemala City

Reiser til Guatamala City - koloniby møter mayakultur

Å utforske Guatemala innebærer en fantastisk reise for aktive backpackere! Den antikke mayakulturen, sjarmerende kolonibyer og en imponerende natur gjør landet til en svært fascinerende destinasjon. Hos KILROY finner du billige reiser til Guatemala City!

Guatemala City er landets hovedstad i tillegg til at det er den største byen i Mellom-Amerika. Det er et sentrum for finans og politikk, samt et knutepunkt for transport både innad i Guatemala og til nærliggende land. Landets største internasjonale flyplass La Aurora finnes også her, i tillegg til hele 10 universiteter!

Guatemala City ligger i en dal og består av flere historiske og arkitekturisk interessante bygninger. Byen har over 3 millioner innbyggere, og fortsetter stadig å vokse. De ulike områdene og gatene er enkle å navigere rundt i og tilbyr et mangfold av hoteller, gallerier, musèer, barer, restauranter og butikker såvel som ulike kulturelle aktiviteter. Midt i det moderne bysentrum finnes det fremdeles noen gamle ruiner etter den antikke mayabyen Kaminaljuyu. Enkelte av ruinene har blitt offer for motorveier og kjøpesentra, men bl.a det høytidelige sentrumsområdet av Kaminaljuyu er i dag en beskyttet park.

Zone One i hjertet av Guatemala City regnes som byens historiske sentrum. Her ligger Metropolitan Cathedral, Presidential House, National Palace, National Library og Central Park. Zone Ten, også kalt Zone Via, er stedet for underholdning og popkultur. Man finner også finansdistriktet samt de fleste ambassadene her. Utvalget av restauranter, hoteller og nattklubber er absolutt byens beste! 

Transport i Guatamala City

Det finnes ingen spesielt effektive transportmidler for lokal trafikk i Guatemala City, dog har de nylig innført et system hvor busser opererer i egne felt på veiene noe som har forbedret situasjonen litt. Generelt sett er det ingen som tar beina fatt, i stedet benytter folk seg stort sett alltid av taxi eller buss. Du finner to typer taxier, hvor de med taxameter må forhåndsbestilles - men er tryggere enn de som praies på gata. Avhengig av dine prutekunnskaper kan disse til og med ende opp rimeligere enn de uregistrerte taxiene.

Fra flyplassen er det enkelt å få tak i taxi samt at de opererer med faste priser - imidlertid noe høyere enn standard takst. Det går minibusser til Antigua flere ganger daglig og koster rundt 8-12 USD pr person. Når du benytter deg av buss bør du tenke på at tryggheten er best på første klasse i tillegg til bedre komfort. Buss fungerer også godt til alle landets store byer så vel som nabolandene, og prisene er forholdsvis lave.

Sikkerhet

Vær obs på byens farlige soner, og husk at byen generelt sett har et dårlig rykte når det gjelder sikkerhet. Dette betyr at du bør bevege deg med forsiktighet om kveldene (og aller helst unngå det). Du oppdager raskt at byen uansett blir temmelig stille på denne tiden av døgnet, ettersom andre også har hørt om nattens farer. Hvis du benytter deg av lokalbusser bør du tenke på at mesteparten av landeveisrøveri skjer i nettopp disse. Guatemala City har tidligere opplevd store ødeleggelser som følge av jordskjelv, men byen har ikke hatt noe skjelv siden 1976.

Kontakt