Managua

Lokal kirke i Managua, Nicaragua
 

Reiser til Managua - storby "latino style"

Managua er en typisk latinamerikansk storby med alt det måtte innebære; skitne gater, fattigdom og bråkete trafikk. Men her du kan imidlertid også oppleve de beste salsafestene du noensinne vil finne! Selv om Managua ikke er verdens koseligste storby fungerer den utmerket som transportbase på ditt eventyr i Mellom-Amerika. Se hvordan de lokale innbyggerne danser og har det moro under festivaler, og lær deg å leve etter Nica standard! Hos KILROY finner du billige reiser til Managua!

Managua ligger til ved Lake Managua, og med sine 1.5 millioner innbyggere er landets hovedstad en vibrant storby samt sentrum for økonomi, kultur, industri og utdanning. Managua er den største og mest utviklede av alle byene i Nicaragua, og du vil oppdage hvordan andre kulturer har satt sine preg ettersom det bor mange immigranter fra både naboland og USAher. Managua ikke fremstår kanskje ikke som den perfekte storby, så du vil definitivt bli overrasket over å finne utmerket sushi, gode franske og meksikanske restauranter og moderne kjøpesentre! Du vil finne alt av ordinære tjenester som bank, minibank, lege supermarked og turistkontor i tillegg til store kjøpesentre som Siman eller Plaza Inter Mall, konserter og et vibrant uteliv i Zona Hippis og Zona Rosa. Det er langt morsommere å danse salsa her enn hjemme i Norge!

Gjennom årene har kraftige jordskjelv ødelagt deler av byen, noe Managua bærer preg av. Det historiske sentrum ligger i Plaza de la Revoluciòn, og av interessante byggverk kan vi nevne Catedral de Santiago, Rubèn Dario National Theatre og National Palace of Culture, som også inkluderer National Museum. Parque Central kan skilte med historiske monumenter verdt å knipse et par bilder av. Stort sett tilbringer ikke turister mer tid her enn nødvendig, og benytter som regel Managua bare som base for transport.

Fra laguner til festivalmoro

Du kan slappe av og nyte det rolige liv ved Tiscapa Lagoon som ligger innenfor bygrensen i Tiscapa Nature Reservat. Dette er en av de mest populære, og sannsynligvis den flotteste turistattraksjonen med tilgang til en rekke gode restauranter og baldakinturer. Når det kommer til moro så er festivalen Santo Domino de Guzmàn som går av stabelen  starten av august verdt å få med. Da samles tusenvis av lokale for å feste, danse, spise og drikke mens musikkparader og kostymekledde mennesker beveger gjennom gatene. Festivalen varer i 10 dager. Alegria pos la Vida dreier seg utelukkende om livsglede, og er en fargerik festival som ankommer Managua i begynnelsen av mars og fyller gatene med parader, dansere, musikk og mat. Bør ikke gås glipp av!

Reise rundt

Av sikkerhetsmessige årsaker er det best å benytte taxi uansett om det er dag eller natt. Private taxier er noe dyrere enn såkalte ÿcolectivosÿ - minibusser som kan stoppes fra gaten. Velger du taxi skal sjåføren ha ID fremme så du kan se det, og har han ikke det så sitter du sannsynligvis i en pirattaxi. Du kan reise videre til Granada, Masaya, Masatepe, Leòn, Pueblos Blancos, Rivas og San Jorge med minibuss fra UCA. Nasjonale busser til den karibiske kysten har avgang fra Mercado Mayoreo. Stort sett er buss, minibuss og taxi svært rimelig i Nicaragua. Fra Managua kommer du også videre til Costa Rica, Guatemala, Honduras eller Panama med langdistansebuss som f. eks Tica Bus, som har terminal i Barrio Martha Quezada. De fleste andre internasjonale busser har også avgang derfra.

Sikkerhet

Managua har noe urettvis fått rykte på seg for å være en farlig storby, men i virkeligheten regnes dette i følge statistikker som Mellom-Amerikas tryggeste! Generelt sett får man imidlertid ikke et særlig betryggende inntrykk av byen, og du blir konstant advart av fremmede. Men likevel har altså så mange turister vært her uten å oppleve problemer. Vi anbefaler at du legger igjen alle verdisaker på hotellet (gjerne i safe om mulig), og alltid benytter taxi som transport - spesielt etter kontantuttak i bank eller handlerunder, da de lokale vil se på deg som rik og et fristende mål for tyveri. Du bør oppføre deg selvsikker og vaktsom i Barrio Martha Quezada og rundt kjøpesentre. Om bord i minibussene er det trangt og folksomt hvilket skaper perfekte forhold for lommetyver, så vær på vakt.

KILROYs reisetips

Ta kontakt med oss dersom du skal reise hit slik at vi kan gi deg de beste tipsene for hotell og annen overnatting, så vel som hjelpe deg med planlegging av reise videre til andre destinasjoner som Costa Rica, Honduras eller Guatemala.

Kontakt