Dubai

Solnedgang over Dubai
 

Reiser til Dubai - fra nomadeliv til verdensmetropol

Dubai er en larmende by som gjennom de tre siste årtiene har skutt opp fra å være kun sanddyner i ingenmannsland til en av verdens absolutt kuleste metropoler! Med imponerende byggverk, internasjonale omgivelser, sol året rundt og arabisk gjestfrihet har denne byen alt å tilby deg - og enda mer! Hos KILROY finner du billige reiser til Dubai!

Hopp på kamelen og ri gjennom rød, endeløs ørkensand hvor målet er en nomadeleir. Her får du spennende middag, litt sisha og en enestående stjernehimmel!

Shopping i Dubai

Dubai er et mekka for shopaholics! Her finner du noen av verdens største og beste kjøpesentra med både internasjonale og lokale merkevarer. Arabiske markeder må også besøkes. Det mest velkjente er sannsynligvis gullmarkedet i Deira. Gull er rimelig her så det er et perfekt sted til å fylle opp smykkeskrinet!

Badelek

Wild Wadi ligger rett ved den fascinerende bygningen Burj Al Arab og er en vannpark fylt med fart og moro! Dette er stedet for kule vannsklier, bølgebasseng, surfe-simulering og sist men ikke minst, Jumeriah Sceirah, som slynger deg 33 meter rett opp i lufta med en fart på opptil 80 km/t!

Luksussport i Dubai: Golf

Dette er en forholdsvis dyr affære i Dubai, men klarer du å hoste opp AED 500 kan du spille riktig så fin golf samtidig som følelsen av å slå baller blant verdensmestere bør gjøre deg tilfreds!

Strandliv

Langs Jumeirah Beach Road ligger det et lite utvalg offentlige strender som er i god stand. Store bølger hører til sjeldenhetene og vannet er like rent og deilig som sandstranden.

Natteliv i Dubai

Alt skjer på hotellene! Her finner du det meste av restauranter, nattklubber og barer. Hotellene er også de eneste stedene (med få unntak) hvor alkohol serveres. Tirsdagskveld er damenes kveld med gratis drinker og full fart hele natten - men du finner kjapt ut av hver kveld er en festkveld i Dubai!

Overnatting i Dubai

Sorry folkens, Dubai har gjennom årene blitt promotert som en luksusdestinasjon, så 5-stjernes hoteller dukker opp hvor enn du snur deg. Imidlertid kan du enda finne hoteller av lavere klasse og lavere priser i byens eldre områder som f.eks Deira, men hosteller finner du dessverre ikke i denne byen.

Klima i Dubai

Så lenge du unngår sommeren kan du reise når som helst - da er det nemlig dampende hett, og  fra dryppende svette på utsiden forvandles du kjapt til is innendørs (disse folka elsker airconditioner!). Den mest behagelige årstiden er sen høst/vinter.

Reise rundt

Trafikken er kaotisk så styr unna leiebil! Taxi er veldig rimelig og finnes overalt. Offentlige busser opererer også. Dubai's metro er under utbygging og vil bli et effektivt og behagelig transportmiddel så snart det er i drift. Best transport får du imidlertid om du tar en abra(båt)  på tvers av The Creek fra Bur Dubai til Deira. Koster AED1 og gir deg et annerledes syn av byen.

Don't they know it's Friday?

For muslimer er ukens fridag fredager. I Dubai betyr det at de både tar fredags-bønnene så vel som å få unnagjort nødvendig shopping denne dagen. For å si det sånn, det siste du som turist bør gjøre er å dra på kjøpesentrene på fredager! I stedet bør du nyte en deilig fredagsbrunch på en av de fancy restaurantene. Det koster litt, men på disse stedene får du ofte fantastiske matbuffeter der du kan spise så mye du vil, etterfulgt av drikkebuffeter hvor boblene flyter over - nevnte noen Möet? Oh yes!

Har du lyst til å studere i Dubai?

Har du lyst til å oppleve et studentliv litt utenom det vanlige? Ta utdanning i Dubai! Vi samarbeider med Emirates Academy der du kan velge mellom en rekke forskjellige studieretninger innen Hospitality Management. Les mer her.

Kontakt