Israel

Tel Aviv - Israels nest største by
 

Reiser til Israel - en spennende destinasjon

Israel, et land fra antikkens tid, samt en svært fascinerende destinasjon å besøke på grunn av dets rike historie som pilegrimshavn. Men Israel er mer enn bare et utkast fra historieboken din. Landet byr på en spennende blanding av historie, kultur, religioner, et bredt spekter av dyre- og planteliv, deilige sandstrender, gamle landsbyer og moderne storbyer. Reis og opplev magien selv! Hos KILROY finner du billige reiser til Israel!

Jerusalem

For de fleste er Jerusalem hovedårsaken for en reise til Israel. Byen er hellig for både muslimer, jøder og kristne og hvert eneste år reiser tusenvis av pilegrimer fra hele verden hit for å avlegge en visitt til landet bak deres religion. Muslimer reiser til Jerusalem for å besøke den imponerende Dome of Rock og Al-Aqsa Moskeen, to av de største helligdommene fra islam. I mellomtiden vil ingen jøde forlate Jerusalem uten å ha skriblet noen ord til Gud på Klagemuren, mens kristne reiser hit for å gå i Jesus fotspor på veien han gikk mot korsfestelsen.

Selv om du ikke er religiøs er det i høy grad en uforglemmelig opplevelse å vandre rundt i det historiske sentrum med noen av verdens mest imponerende byggverk og religiøse steder. De mange antikke gatene, synagoger, kirker, moskeer, museer og andre unike steder gjør gamlebyen til et spennende sted å utforske.

Tel-Aviv

Israels neste største by er Tel-Aviv, som i motsetning til alle andre byer i landet har en vestlig atmosfære med et vibrerende natteliv. Her ser du ungdommer med store moteriktige solbriller og et bredt utvalg butikker for shopaholics. Den gamle og svært så billedskjønne arabiske bydelen Jaffa former sentrum, og er et av de beste områdene for parader eller et par drinker på en koselig terrasse. På kveld- og nattestid er boulevarden stedet å være. Finn deg et bra sted å sitte, ta med en flaske vin og se solen gå ned over Middelhavet. I bakgrunnen spiller folk på trommer, og i det solen går ned siver du avslappet inn i nattens rytmer.

Flyt på Dødehavet

Det er par ting i verden du må prøve ut minst en gang i livet, og det å flyte på Dødehavet er definitivt en av dem! Dødehavet, en innsjø i virkeligheten, har verdens høyeste saltinnhold og er nesten ti ganger så salt som vanlig sjøvann. På grunn av denne ekstreme saltkonsentrasjonen kan man altså flyte helt tiltaksløst på overflaten. En morsom og avslappende opplevelse. Vannet og gjørma fra bunnen av innsjøen skal visstnok ha en healende og renskende effekt på kropp og sjel, noe som gjør Dødehavet til et populært sted blant pilegrimer med respekt for helse og velvære. Så plasser solbrillene på nesen, grip en fargerik cocktail og len deg tilbake mens du nyter det gode liv!

Ein Gedi

Ferdig med rolige aktiviteter? Ikke langt fra Dødehavet, i nordlige Israel, ligger Juda-ørkenen og Ein Gedi Nasjonalpark og venter på eventyrlystne backpackere! Rett utenfor Ein Gedi kan du legge ut på en utfordrende fottur gjennom Juda-ørkenen, en tøff tur men definitivt verdt hvert eneste steg på grunn av fantastisk utsikt. De som måtte mene av ørkenlandskap er kjedelig kan ikke ta mer feil! Under fotturen vil omgivelsene endre seg hvert tiende minutt, og det beste av alt - løypen er ikke oppdaget av masseturismen enda, så for et par timer får du følelsen av å være alene i verden!
Etter fotturen er grønne og frodige Ein Gedi Oasis nøyaktig hva du trenger. Hopp ned i en av de mange forfriskende innsjøene, la fossefall renne over hodet på deg og nyt ferien.

1001 netter og Akko

I nord ligger den spennende byen Akko. Dette er en av verdens eldste byer, og når du vandrer rundt i det forhistoriske bysentrum virker det som om tiden har stått stille i tusener av år. De små gatene med bortgjemte sidesmug, de gamle kjellerne og de billedskjønne husene. Det er som om historien om 1001 natt vekkes til live! Det er nettopp denne autentiske atmosfæren, de rolige innmurte gatene, den vakre arkitekturen og de utrolige utsiktene over Middelhavet som gjør Akko til en av Israels aller mest fortryllende byer!

Badebyen Eilat

Deilige sandstrender, azurblått av og glimrende dykkemuligheter finner du helt sør i Israel, nærmere bestemt Eilat. Eilat er blant annet et yndet feriested for israelere selv, og kan være et fint stopp på reisen om du kommer fra Jordan og skal videre til Egypt.

Er det trygt å reise til Israel?

Det er generelt sett trygt å reise til Israel, men helt siden landet ble grunnlagt i 1948 har Israel vært en konfliktsone. De politiske forholdene er langt fra stabile, og det er absolutt å tilråde at turister holder seg oppdatert og informert om tilstanden både før og under et opphold i landet. Det gjøres oppmerksom på at sikkerhetssituasjonen i området kan endre seg meget raskt. Nordmenn som oppholder seg i området bes utvise aktsomhet og følge de råd og anvisninger som til enhver tid gis av israelske myndigheter.

Kontakt