Tel Aviv

Kystlinjen til Tel Aviv, Israel
 

Reiser til Tel Aviv - strender og uteliv på sitt beste!

Bare en 45 minutters kjøretur fra Israels historiske hovedstad, Jerusalem, inviterer Tel Aviv deg til en bekymringsløs og avslappende ferie. Her er de eneste bekymringene dine om du har smørt på deg riktig solfaktor, eller om det er kald øl eller fargerike drinker som er mest forfriskende. Hos KILROY finner du billige reiser til Tel Aviv!

Tel Avivs milde klima og beliggenhet ved Middelhavet gjør byen til et attraktivt fristed for israelske strandløver og løvinner - og backpackere på jakt etter sol og festligheter. Det gode og lunefulle været begynner i april og strekker seg helt til oktober, så hvis du ønsker å oppleve Tel Avivs virkelige strandliv, er det i denne perioden at du må planlegge din reise til Tel Aviv.

Strendene i Tel Aviv

De vakre sandstrendene strekker seg både nord og sør for byen, og det er noe for alle og enhver i Tel Aviv! Uansett om du foretrekker ro og moro for hele familien, surfing eller bare ønsker å slikke sol blant de unge, vakre og trendy israelere. Og, så klart, finnes selvfølgelig også den religiøse stranden der det er separate badeplasser for menn og kvinner.

Tel Avivs mange andre tilbud

Hvis du egentlig ikke føler for å feste og danse, er det også rikelig med anledninger til å bare nyte en drink og møte nye mennesker i Tel Avivs rike utvalg av barer og kafeer. Tel Aviv er kjent for å ha et svært ungt, uformelt og trendy by- og natteliv, og det samme gjelder for kleskoden. Steder man bør sjekke ut inkluderer området rundt havnen og de mange flotte barene ved Dizengoff, Ibn Gavirol og Lilenblum.

Arkitektur og design i Tel Aviv

Hvis du er interessert i arkitektur og design må du reise utenfor strendene i Tel Aviv og få med deg de mange bygningene bygget i den hvite, strenge Bauhaus-stilen. Bygnings-stilen ble opprettet av tysk-jødiske arkitekter som i 1930 flyktet fra Nazi-Tyskland til  Israel. Distriktet "The White City" har over 4000 bygninger i denne stilen, og sikret Tel Aviv en plass på UNESCOs Verdensarvliste i 2003.

Et godt, og kanskje litt ekstravagant, utgangspunkt i å oppleve "The White City" er å bestille rom på Hotel Cinema. Det er litt dyrt, men så får du også da en opplevelse utenom det vanlige. Hotellet er elegant renovert og fylt med gamle film-plakater, og som en ekstra bonus får du se filmklassikere og gratis popcorn i lobbyen!

Shopping og restauranter i Tel Aviv

En tur til Tel Aviv gir også gode muligheter for shopping. Rundt byen er store kjøpesentre der du finner de større mainstream-kjedene, som f.eks. GAP og H&M. Men hvis du liker mer spennende designerfunn skal du holde deg til området rundt Dizengoff Street, som byr på små butikker hvor lokale designere selger kreasjonene sine.

Beliggende ved Middelhavet byr Tel Aviv selvfølgelig på et hav av fiskerestauranter. Blant annet er Manta Ray på Alma Beach sterkt anbefalt. Restauranten ligger på promenaden og er kjent for sin "mezze" - Midtøstens svar på tapas. Denne deilige spesialiteten nytes aller best ved solnedgang over Middelhavet og et glass kald hvitvin.

Fortvil ikke dersom du ikke er begeistret for fisk eller andre marine herligheter.  Israel er et sammensatt folk, og dette gjenspeiles også i tilbudet av restauranter. Det finnes en rekke restauranter med spesialiteter fra Midtøsten, men de mange jødiske immigrantene fra Europa brakte også med seg sine tradisjoner til landet. Så i Tel Aviv finner man noe for alle - også når det kommer til det kulinariske.

Kontakt