Chile

Overblikk over hovedstaden i Chile, Santiago de Chile
 

Reiser til Chile - Enestående natur!

Det å utforske Chile er virkelig en minnerik reise for naturelskere og turgåere. Den mektige naturen er et verdensunder uten make, og landets brede spekter av spennende opplevelser og aktiviteter gjør at du neppe vil kjede deg med det første. Sjekk ut pingviner, hvaler, chilenske fjorder, snøkledde Andesfjell og en utrolig vakker kyst. Hos KILROY finner du billige reiser til Chile.

Chile er et avlangt land som strekker seg 4300 km fra Peru i nord til Magellanstredet i sør. Landet grenser til Bolivia, Argentina og Peru. Geografisk sett er Chile fascinerende - med kystlandskap på én side og nesten hele kjeden av Andesfjell på den andre! Hovedstaden Santiago de Chile er en moderne metropol med en av Sør-Amerikas mest dynamiske økonomi. Langstrakte skyskrapere og et livlig byliv gjør byen en spennende kontrast til f. eks. La Paz. Chile har imidlertid så vanvittig mye spennende å by sine reisende på, så du finner nok raskt veien ut av Santiago.

Opplevelser i Chile

Punta Arenas er Chiles sørligste by og som i lang tid har tiltrukket seg antarktiske forskningsbåter og turistskip. Cruiseskip tar deg med til pingvinkoloniene på Otway Sound så vel som du får oppleve seler, hvaler og spektakulære utsikter.

San Pedro de Atacama er en liten koloniby med gode forbindelser videre til geysirer, vulkaner, saltsjøer og innsjøer i Chiles nordlige områder. Atacama-ørkenen er kjent for å være verdens tørreste område og er for mange en av de kuleste opplevelsene. Ta gjerne en liten ferd gjennom den avsidesliggende Valley of Moon. Parque Nacional Lauca er en enorm park med flokker av lama og alpakka samt over 100 ulike fuglearter. Lago Chungarà er en av verdens høyestliggende innsjøer og befinner seg ved foten av vulkanen Payachata. Dersom du finner fjorder fascinerende kan du velge blant ulike båtcruise som tar deg med gjennom de chilenske fjordene fra Puerto Montt til Puerto Natales. Naturen og landskapet du beskuer underveis er enestående.

Påskeøya

Påskeøya (Rapa Nui) ligger 3700 km vest fra Chiles fastland, og er et sted hvor de polynesiske vibbene overgår de chilenske. Øya er en av verdens mest isolerte og har en unik og mystisk atmosfære. Se de imponerende Moaistatuene og la deg fascinere av det forhistoriske folket som reiste dem. Husk kamera!

Aktiviteter i Chile

Den mest populære backpacker-destinasjonen er sannsynligvis Parque Nacional Torres del Paine, spesielt mellom desember og mars. Ikke mange mennesker får oppleve et så spektakulært område som dette, men de som får det glemmer det ikke med det første! Parken er rett og slett et paradis for turgåere med flere velutviklede veier og gode campingplasser. Den mektige naturen her er fantastisk!

Sørg for at du setter av noen dager til fotturer, vi lover deg at når du først kommer hit vil du gjerne bli en stund! Rundt innsjøene finner du masse interessante områder og kule aktiviteter. Du kan ha base i Puerto Montt og ta dagsturer til Chiloe Island eller til nasjonalparkene for å  oppleve vakkert landskap med vannfall, innsjøer og fjell. Aktivitetene er mange: flotte gåturer, hesteridning, terrengsykling i fjellene, kanopadling, prøv fiskelykken eller delta på frivillig arbeid!

Reisetips

Flypass innenlands er en glimrende måte å reise rundt i Chile på ettersom avstandene er lange. Høysesong varer fra midten av desember til midten av mars så da vil prisene ligge noe høyere enn ellers på året.

Kontakt