Sør-Amerika

Reis til Sør-Amerika og se de vakre Moai statuene på Påskeøya
 

Reiser til Sør-Amerika - Mañana mañana!

KILROY tilbyr rimelige priser på flybilletter, opplevelsesreiser og overnatting, samtidig som du får de beste reisetipsene. Hos oss finner du billige reiser til Sør-Amerika!

Sør-Amerika er kontinentet for alle som elsker å leve etter prinsippet "mañana mañana". Hele kontinentet har en ekstremt avslappet atmosfære over seg og det er en lang rekke av unike naturvidundere, enestående storbyer og interessante mennesker. Sør-Amerika starter der Panama ender, og strekker seg hele veien ned til det beryktede Cape Horn - siste stopp før Antarktis.

Hva må jeg ikke gå glipp av i Sør-Amerika?

Strandhopping i Brasil er definitivt noe du aldri går lei av! Langs hele kysten popper det opp den ene herlige gylne sandstranden etter den andre - og på de aller fleste av de finner du en sval hengekøye i skyggen som kan bli din i bytte mot et par reals. Amazonas med sin unike flora og fauna er uten tvil et av Sør-Amerikas absolutte høydepunkter. Den er kanskje ikke like enkel å nå som mange av de andre stedene, men sett av sted på et elvecruise, så ordner det seg!

Trekking i Sør-Amerika

Reiser til Sør-Amerika - Trekking - KILROY

Å dra på trekking i Andesfjellene er et annet høydepunkt på listen. Du har kanskje sett ruinene etter Machu Picchu på bilder eller tv, men det å ha gått inkaindianernes egen Inka Trail, hvor du ankommer ruinene ved morgengry, er en opplevelse ingen fotografier kan gjengi.

I områdene omkring Machu Picchu er det videre en rekke andre spennende steder å ta turen innom som f. eks. Lake Titicaca, Arequipa og Nazca Lines. Kombiner eventyret ditt med sykling, fotturer og rafting dersom du vil utvide reiseopplevelsen. For tango, fotball og utmerkede biffmiddager er Argentina rette sted å være. Buenos Aires er en fantastisk storby og med sitt europeiske preg er den et perfekt utgangspunkt for nybegynnere i Sør-Amerika. Byens natteliv er berømt verden over.

Besøksverdige naturattraksjoner i Sør-Amerika

Backpacking i Sør-Amerika - KILROY

Der Paraguay, Argentina og Brasil møtes finner du tusenvis av fargerike sommerfugler, regnbuer og sist men ikke minst - verdens mest imponerende fossefall; Iguazu Falls. Det føles kanskje som et slags virtuelt eventyrland, men det er altså et 100% naturlig under, et must for backpackere i Sør-Amerika!

Dersom budsjettet tillater det, anbefaler vi at du inkluderer de fantastiske Galapagosøyene i reiseruten din - nok et imponerende naturvidunder. Dette er i tillegg selve definisjonen av "Go before it's too late!" 

Om du har litt ekstra tid og søker et stykke rent paradis - sørg for å legg reisen innom øya Los Roques i Venezuela eller Fernando de Noronha i Brasil. Her er finkornede sandstrender, beroligende bølgebrus og svakt vaiende palmer naturlige ingredienser. Har du lyst til å gjøre en innsats for noen andre enn deg selv kan du gi ditt bidrag ved å delta på frivillig arbeid

Naturopplevelser i Sør-Amerika - KILROY

For vinterelskere er puddersnøen i Andesfjellene spesielt populær. Sett kurs mot Santiago eller Mendoza, lei deg egen bil og kast deg ut i endeløs moro på skisportstedene Las Leñas, Los Penitentes, Bariloche eller Portillo - bare for å nevne noen.

Reiser til Sør-Amerika

De beste stedene å starte din reise i Sør-Amerika er Sao Paulo og Buenos Aires - men også Rio de Janeiro, Quito og Lima er gode alternativer. Sør-Amerika er midt i blinken for å sette opp reiseruter med flere stopp. Vi tilbyr unike kombinasjonsmuligheter, så husk å spørre en av våre reisespesialister om tips når du planlegger din reise. Det å kjøpe enkeltbilletter med fly i Sør-Amerika kan bli en dyr affære, så dersom din reise strekker seg på kryss og tvers av kontinentet bør du spørre oss om muligheter for flypass slik at du kommer langt bedre ut økonomisk. Den aller beste måten å utforske og oppleve Sør-Amerika på er likevel ved å delta på en av våre spennende opplevelsesreiser. Vi kan tilby deg alt fra solfylt strandhopping og fotturer i Andesfjellene til det mer ekstreme, som overlevelse i Amazonasjungelen!

Overnatting i Sør-Amerika

Hosteller ligger spredt rundt på alle de populære backpacker-destinasjonene. Vi anbefaler sterkt våre startpakker som inkluderer trygg transport fra flyplassen til ditt første overnattingssted. Utenfor allfarvei kan vi tilby overnatting hjemme hos lokale familier, såkalte homestays og koselige familiedrevne B&B's. Dersom du kan litt spansk eller portugisisk vil du få maksimalt utbytte av å bo på denne måten, ettersom du får mulighet til å bli ordentlig kjent med de lokale og dermed kan lære mer om kulturen i det landet du besøker. Kan du ikke spansk fra før av kan du ta spanskkurs i Sør-Amerika med KILROY.

Prisnivå i Sør-Amerika

Reiser til Sør-Amerika - Prisnivå - KILROY

Sør-Amerika er generelt sett rimelig for oss med europeiske lommebøker. På hostellene kan du få sengeplass ned i 10 USD natten, og du kan fint nyte en utmerket 3-retters middag for samme pris dersom du styrer unna de verste turistfellene.

Når er det best å reise til Sør-Amerika?

Karnevalsesongen i februar er definitivt den mest populære tiden på året å reise til Sør-Amerika. Sørg for å bestille flybilletter og overnatting tidlig dersom du reiser til karnevalet i Brasil. Amazonas: Best mellom juni og desember. Inka Trail: Best mellom mai og oktober (svært vått og gjørmete under regntiden). For skisport: Best i juli og august. For sommer i Chile og Argentina: November til mars. Hoveddelen av Sør-Amerika: Bra året rundt.

Kontakt