Bolivia

Salar de Uyuni i Bolivia innbyr til flotte gruppebilder
 

Reiser til Bolivia - Alle klimasoner i ett land!

En ekspedisjon til Bolivia vil være full av kontraster ettersom den reisende støter på alle de ulike klimasonene i ett og samme land, fra høy luftfuktighet og varme til frost og kulde. En florerende lokal kultur og utmerkede fotturmuligheter er gode grunner til å velge backpacking i Bolivia. Hos KILROY finner du billige reiser til Bolivia!

Selv om Bolivia økonomisk sett regnes som et av Sør-Amerikas fattigste land er det likevel rikt på kultur og natur. Det er definitivt en spennende destinasjon verdt å utforske ettersom den innfødte kulturen fremdeles holdes så sterkt i live. Ulike klimasoner som strekker seg fra tropiske daler til isende Andesfjell er en opplevelse i seg selv. Pakking i forkant kan kanskje være en smule krevende, men dette avhenger av når på året og hvor høyt opp i landet du reiser.

Storbyer i Bolivia

La Paz er fascinerende med sine smågater og fargerikt oppkledde lokale som selger håndverk, multifargede skjerf, hatter og alpakkavotter. La Paz ligger til gjengjeld hele 3600 meter over havet.

Hovedstaden Sucre er et herlig historisk sted med mange spennende museer. Potosí er plassert på UNESCOs liste over verdensarv - og er over 100 år gammel i tillegg til å være verdens høyest beliggende by av sin størrelse. Tidligere var Potosí et sentrum for sølvgruver, mens nå til dags er gruvene åpne for turister (sjekk risikoen ved gruveturer før du booker). Fra Potosí kan du reise videre til verdens høyeste saltsjø Salar de Uyuni for et blendende minne - husk å ta med solbriller!

Nasjonalparker i Bolivia

Parque Nacional Amboró er enestående. Buena Vista er stedet hvor turen din starter, og dra gjerne nytte av campingmuligheter i disse vakre omgivelsene! Parque Nacional Madidi har et utrolig biomangfold som bl.a. omfatter isbreer i Andesfjellene og fuktige regnskoger. Her finnes alene over 1000 ulike fuglearter. Få mer ut av ditt opphold ved å arrangere en guidet tur hit. Skinnende blå Lake Titicaca er en legendarisk destinasjon for alle backpackere. Dette er verdens høyeste fremkommelige innsjø, beliggende på grensen mellom Peruog Bolivia og med totalt 36 øyer. Myter fra inkaenes tid hviler i vannkanten av denne praktfulle innsjøen hvor også indianere en gang har holdt til.

Aktiviteter i Bolivia

Prøv rafting på Yngas elvestryk, opplev dyreverdenen i Pantanal og ta fotturer i Cordilleras. For klatrere er det best å reise hit om vinteren da det er mindre regn. Fotturrister har et mangfold av stier å velge fra - alle i vakre og høytliggende omgivelser.

Reise rundt i Bolivia

Det rimeligste er ofte å fly inn til et annet land i Sør-Amerika og reise via bakkenivå videre til Bolivia. Rutene fra Argentina og Peru er av best standard. Et kort fra hoja de ruta er påkrevd og kan innhentes fra Servicio Nacional de Tránsito på grensen. En rimelig transportløsning er å slenge seg på lastebiler, eksotisk nok men langt fra så komfortable som nattbusser. Tog fungerer dårlig og er i tillegg et tregt fremkomstmiddel. Best tid på året i Bolivia er fra mai til oktober når det er vinter og været er tørrere og mer solrikt.

Sikkerhet i Bolivia

Da Bolivia er utsatt for kraftig regn og oversvømmelser bør reisende jevnlig oppdatere seg i forhold til værmeldinger. Demonstrasjoner og streik er forholdsvis vanlig og kan i enkelte tilfeller føre til voldelige aksjoner. Pass på å unngå disse!

Kontakt