La Paz

På Plaza Murillo i hjertet av La Paz møter man ofte lokalbefolkningen i de tradisjonelle klesdraktene
 

Reiser til La Paz - Nesten 4000 m.o.h.

I La Paz' tynne luft ligger en spennende by og venter på deg. Rusle langs smale allèer og avlegg en visitt på de livlige markedene hvor indianske kvinner selger vakkert håndverk. Fra La Paz er det i tillegg lettvint å ta dagsturer og fotturer rundt i området. Med Andesfjellene som omkranser byen er landskapet enestående her i verdens høystliggende hovedstad! Hos KILROY finner du billige reiser til La Paz!

Verdens høyestliggende hovedstad ligger i dalen Chiquiago Marka omringet av Andesfjellene, 3600 meter over havet. La Paz ble grunnlagt i 1548. Bare det å rusle rundt i bygatene er en egen opplevelse på grunn av den friske, tynne luften. I dag er La Paz en livlig by som stadig vokser. Smale alleer, plazaer, restauranter, koselige cafèer og museer gjør dette til en spennende by å henge i. Byen er ikke spesielt anlagt for de villeste fester, men området Peñas kan tilby¨lettere sosiale aktiviteter med sine barer hvor de spiller tradisjonell live musikk - de lokale elsker dette! Store gatemarkeder som inkluderer "heksemarked", Mercado de Brujas, er absolutt verdt et besøk. Her finner du indianske kvinner med tradisjonell klesstil som selger urter og håndverk.

Aktiviteter i La Paz

Det er et mangfold av aktiviteter i La Paz. Katedralen finner man ved siden av presidentpalasset i Plaza Murillo. Denne imponerende bygningen ble reist i 1835. Andre vakre kirkebygg er Sando Domingo og San Francisco. Ta turen til landsbyen El Alto hvor du får en fantastisk utsikt og et annet perspektiv over La Paz. Utsikten fra Valle de la Luna, 10 km fra sentrum, er også en fryd for øyet! Fra La Paz kan du reise til Lake Titicaca, og på veien stoppe i den hyggelige byen Copacabana - hvor dagsturer til Isla del Sol kan arrangeres. Det sies faktisk at hele Inkakulturen stammer herfra. Den lille byen Soratan ved Lake Titicaca er også populært blant backpackere. Om du vil slappe skikkelig av kan du ta turen til Coroica, et boliviansk paradis på 1500 meters høyde. Det er en rolig landsby perfekt for avkobling.

Dagsturer

For en god dose adrenalin bør du booke dagstur med sykling! Veien El Camino de la Muerte tar deg nedover mot landsbyen Coiroica, en strekning på hele 65 kilometer med utrolige 3500 meters høydeforskjell! Landskapet er enestående - om du tør å ta øyene av veien... Fotturer er tilgjengelige fra La Paz, både for en dag og lengre. En god idé er å bli kjent med den gamle sivilisasjonen i Tiwanaku ved å utforske Tiwanaki-ruinene. Hold øye med værmeldingen og velg et seriøst reisebyrå når du booker din reise. Dette er spesielt viktig under regntiden i januar og februar.

Reisetips

På Sagarnaga Street i La Paz finner du mange byråer som organiserer dagsturer til både nærliggende områder og litt fjernere strøk. Du kan ankomme La Paz via landeveier, med tog og med fly avhengig av ditt avreisested.

Kontakt