Salar de Uyuni

Lunsjpause i Salar de Uyuni
 

Reiser til Salar de Uyuni - Verdens største saltsjø!

Se solen gå ned over verdens største saltsjø. Nyt synet av vakker natur dekorert med grasiøse, snøkledde fjell i horisonten. Slapp av i varme kilder og la deg imponere av geysirene. Kort sagt er opplevelsene du får her ofte vanskelig å gjengi gjennom ord, de må bare oppleves...! Hos KILROY finner du billige reiser til Salar de Uyuni!

En av Bolivias mest unike steder, Salar de Uyuni, ligger ved Altiplano rundt 40 minutters kjøretur fra byen Uyuni - i områdene Potosi og Oruro nær Andesfjellene. Salar de Uyuni befinner seg på 3700 meters høyde og er den største saltsjøen i verden. Den dekker et område på imponerende 10.000 km2, er helt flat, dekket at hvitt salt og strekker seg så langt øyet kan se. Forskere, gruvearbeidere og reisende har i lang tid blitt tiltrukket av dette naturunderet, som i følge anslåelser inneholder så mye som 10 milliarder tonn salt! Landsbyen Uyuni var en gang transportsentrum for gruvearbeid. Folk sier at det ikke er en særlig spesiell by i dag, men med rette selskap kan det gjerne bli en hyggelig opplevelse likevel.

Salt kan brukes til mange ting

Lokale innbyggere i landsbyen Colchani omdanner saltet fra sjøen til jodsalt for matbruk, og denne prosessen gjort med hendene er ganske imponerende å se. Salt brukes også til å produsere murstein for bygningsarbeid og suvenirer. I nærheten av Salar de Uyuni finner du et noe pussig byggverk - The Salt Hotel! Jepp, som navnet tilsier, hele hotellet er laget av salt, selv stolene, bordene og sengene... Enjoy! God sjanse underveis for å få øye på en flokk med vicuña, den minste og mest utryddingstruede arten av de fire søramerikanske alpakkaer.

De grønne sjøer

Her finnes fire vakre innsjøer naturfarget i grønt. Nyt f. eks lunsj ved Chiar Kota-sjøen eller sett kurs mot Eduardo Avaroa Reserve hvor du finner Laguna Coloradas fine strandlinje. Dette vil sannsynligvis være et av høydepunktene ved reisen din! Innsjøene dekker et område på 60 km2 og ligger på 4270 meters høyde. En interessant cocktail av mineraler og alger gir Laguna et lyserødt skjær. Det mest imponerende her er likevel antallet fjærkledde innbyggere, her kan du nemlig beskue over 70.000 flamingoer strekke på vingene sine! Det finnes tre arter av flamingoen: Andesflamingo, Chileflamingo og James-flamingo. Hekkesesong er i november. Laguna Verde er en innsjø med sparklende turkis farge beliggende rett ved den utdødde vulkanen Licancabur. Igjen et fantastisk syn!

Røykfylte geysirer og kule steinformasjoner

Sol de Mañana er en vulkansk aktiv sone med geysirer, boblende gjørmebasseng og sprekker i overflaten hvor det siver ut svovelgass. På grunn av røyk fra vulkanen dekkes område av en tykk tåke. Det er kjølig klima her oppe så ta godt med klær! Imidlertid er kildene varme så badebukse er et must slik at du kan nyte et aldri så lite naturlig SPA.

I Salar de Uyuni finner du også flotte steinformasjoner og mystiske, antikke helleristninger som er flere tusen år gamle! Arbol de Piedra er en steinklippe formet som en finger, og Valle de las Rocas (steindalen) minner litt om landskapet fra "Ville, ville vesten".

Klima

Saltsjøen kan være delvis dekket av vann rundt januar og februar, men dette gjør bare at fjellene omkring reflekteres enda vakrere enn ellers - det ser nesten ut som de flyter på overflaten.

Reisen til Salar de Uyuni

Som regel reiser folk med arrangerte turer hit, hvilket foregår i små grupper og varer rundt 3-4 dager. En lokalkjent guide tar deg og de andre med rundt i jeep for å oppleve disse unike områdene. Under turen tilbringer du flere kule kvelder i små landsbyer sammen med dine nye reisevenner, hvor dere f. eks spiller kort, drikker øl, nyter spektakulære utsikter eller slapper av i varme kilder. Reisebyråene arrangerer overnattingen samt en del av måltidene, og en slik tur kan bestilles fra Potosì.

Kontakt