Peru

Kvinner jobber med håndarbeid ved Titikakasjøen i Peru
 

Reiser til Peru - Uforglemmelig!

Peru er for de fleste forbundet med inkaenes dype forhistorie og spennende byggverk, men dette landet skjuler langt flere opplevelser og eventyr for backpackere! Sett kurs mot fuktig regnskog, ta et elvecruise på Amazonas, test høydeskrekken i Colca Canyon og grip et sandboard i Huachachina! Hos KILROY finner du billige reiser til Peru!

Sør-Amerikas tredje største land er for mange en overraskelse på reisen gjennom de latinske landene. Hovedattraksjonen er uten tvil Machu Picchu og inkaenes fortryllende historie, et eventyr som burde befinne seg på alle ekte globetrotteres liste over opplevelser. Det finnes ingen måte og forberede seg på den spennende historien man blir fortalt om dette unike folkeslaget som for flere hundre år siden regjerte i Andesfjellene. For en fullverdig opplevelse, hvor man får med alle de viktigste høydepunktene fra det gamle inkaimperiet, bør det settes av minst en uke.

Reiser til Peru - KILROY

Etter å ha besøkt Cuzco og Machu Picchu finnes det god bussforbindelse videre til Puno og Lake Titicaca - en innsjø hvor innbyggerne bor på kunstige øyer ute på vannet. Fra Cuzco kan du også fly til f. eks Puerto Maldonado, en base for jungelekskursjoner og båtturer til Amazonas. Her får du møte et bredt utvalg fargerike dyr og fuglearter, inkludert slanger og edderkopper - så legg fobien igjen hjemme! Eventuelt kan du sette av et par uker til å delta på frivillig arbeid. Lima er ofte startsted for reiser til Peru, og har gode bussforbindelser langs kystveien - the Pan American Highway. Billettene er enkle å få tak i og koster omtrent ingenting.

Backpacking i Peru - Nasca Lines - KILROY

Et morsomt stopp langs ruten er Huachachina, en liten ørkenoase med masse store sanddyner perfekt for buggy-cars og sandboards! Turer kan bookes enten på forhånd eller direkte ved ankomst. Gjør deg klar for mye latter og moro! På ferden videre ankommer du Nazca, hvor de berømte Nazca Lines ligger. Dette er menneskelagde mønster i bakken med opptil flere kilometers omkrets! Man antar at Nazcafolket laget dem for mellom 1500-2000 år siden, og mønstrene rangerer fra enkle linjer til detaljerte figurer som hai, apekatt, edderkopp og øgle.

Fra Arequipa arrangeres det turer til Colca Canyon med landsbyen Chivay som første stoppested. Her finnes varme naturkilder perfekte for en liten formiddagshvil. Fra Chivay starter altså det imponerende 60 km lange juvet Colca Canyon, som når man ankommer enden i byen Cabanaconde har sunket med 1300 høydemeter. Nyt billedskjønne omgivelser, små landsbygder langs åskammene, kulturhistorie og nydelige utsikter.

Reise rundt i Peru

Reise rundt i Peru - KILROY 

Bussene i Peru fungerer svært bra - utenom når politiske streiker rammer landet innimellom og dermed fører til busstans. Følg med på lokale nyheter når du er på farten, slik at du ikke plutselig blir stående fast. Lokalfly innad i landet er også både enkelt å booke og koster lite, fra rundt 100$ pr strekning. Taxi fungerer greit selv i høytliggende byer som Cuzco, men avtal prisene på forhånd dersom det ikke finnes taksameter. Prisene er lave. Det kan være en fordel å kunne litt spank fra før av, da det vil gjøre det enklere å kommunisere med lokalbefolkningen. Eventuelt kan du velge å ta et spanskkurs mens du er i Peru.

Overnatting i Peru

Hostels finnes stort sett i de fleste byene med priser fra 5$ pr natt. Under ekskursjoner til Amazonas-jungelen benyttes hytter/lodge - hvor du kan velge standard og komfort ut i fra lommeboken din. I de mest kjente byene kan du finne mer luksuriøse hoteller.

Når er det best å reise til Peru?

Peru kan deles inn i to årstider: våt og tørr. Imidlertid kan været variere endel fra region til region, så sjekk ut hva som gjelder for din destinasjon. Temperaturen påvirkes stort sett av høyde, jo høyere opp i fjellene du kommer jo kjøligere blir det. Høysesong for turister er fra juni til august, så da vil priser generelt stige. Skal du trekke i Andesfjellenes høyland (f. eks Machu Picchu) bør du unngå perioden fra desember til mars, da risikerer du nemlig en temmelig gjørmete opplevelse.

Kontakt