Cuzco

Vennlige mennesker ser du over alt i Cuzco
 

Reiser til Cuzco - En herlig cocktail av kultur!

La en av verdens høystliggende byer ønske deg velkommen med sin mystikk, sjarm og vakre beliggenhet mellom mektige Andesfjell! Cuzco er et naturlig stoppested før den eventyriske ferden videre til Machu Picchu. Sørg for å sette av noen dager i denne vakre byen før du reiser videre. Hos KILROY finner du billige reiser til Cuzco!

Dersom du ankommer Cuzco med fly - sørg for å sikre deg vindusplassen. Blant en endeløs rekke med mektige Andesfjell, rundt en times flytur fra Lima og på 3300 meters høyde, åpner byen seg for sine besøkende. Atmosfæren i Cuzco er en herlig blanding av nåtidens peruvianere, spanjolenes katolisme og det gamle inkaimperiet som regjerte for rundt 500 år siden. Vi anbefaler at du setter av noen dager til å oppleve Cuzco og nærliggende områder - det er ikke de aller største attraksjonene her, men nettopp derfor får du i rolig tempo både vent deg til høyden og så smått gli inn i inkahistorien før du setter kurs mot Machu Picchu.

Reiser til Cuzco med KILROY

Med 300.000 innbyggere er dette ingen småby, men selve sentrumsområdet er forholdsvis lite og enkelt å ta seg rundt i til fots. Det meste ligger i og rundt Plaza de Armas. Byen har imponerende nok ikke blitt angrepet av internasjonale merkenavn som fr.eks. McDonalds, hvilket betyr at restauranter, butikker og bygninger stort sett tilbyr deg ekte peruviansk stil (selv om det finnes noen få unntak, som f.eks et par irske og engelske puber). Slå deg ned på en fortauscafè, bestill en rikelig frokost for 15 kroner og nyt det glade livet i gatene. Det finnes endel kirker, katedraler og museer som er verdt å besøke her, så sett av en formiddag til dette.

Backpacking i Cuzco med KILROY

Inkahistorien samt tiden etter spanjolene overtok er svært spennende og lærerik, dessuten får du mer ut av turen din videre til inkaruinene. Til lunch kan du prøve et av landets spesialiteter - grillet marsvin - skylt ned med øl brygget på mais. Kanskje ikke den mest smakfulle retten tilpasset våre ganer, men definitivt en kulinarisk opplevelse!

Det finnes et par store markeder i Cuzco du bør ta turen innom, utvalget av håndlagede varer er kjempebra og prisene er latterlig lave. Pruting er imidlertid lov! Gode varer å ta med hjem er lamatøfler, lamavotter, lamagenser, lamaskjerf - kort sagt, alt laget av lama! Klarer du å pakke fornuftig kan du også få med deg utrolig vakre keramiske produkter med påmalte tradisjonelle inkamønster.

Reiser til Cuzco - KILROY

Utelivet i Cuzco

I Cuzco finner du overraskende bra natteliv, med flere store nattklubber og diskoteker rundt sentrum der musikk og dans pågår til tidlig morgen. Grip en iskald Cusqueña og kast deg på dansegolvet! De beste restaurantene finner du bortgjemt i alle de små, trange brosteinsgatene. Maten er spennende, prisene er lave og atmosfæren er mystisk - garantert suksess!

Overnatting i Cuzco

Cuzco florerer av billige hostell og lavprishoteller hvor det stort sett er mulig å finne overnatting ved ankomst - men i travle tider kan du ende opp med å traske gatelangs noen timer før du får napp, så book gjerne i forkant! Prisene er lave, en seng i sovesal koster fra 5$ pr. natt.

Når er det best å reise til Cuzco?

Når er det best å reise til Cuzco? - KILROY

Den tørre årstiden varer fra april til oktober, hvor det for det meste er pent og stabilt vær med temperaturer på 5-20 grader (nettene kan bli kjølige). Fra november til mai er det regntid med spesielt kraftig regnfall mellom januar og mars, så da bør du unngå trekking i fjellene - det kan bli en temmelig gjørmete opplevelse! Ta med varme klær samt regntøy.

Reise rundt i Cuzco

De fleste ankommer med fly, og stort sett alle flyvninger letter og lander om morgenen som følge av at det klimatisk sett er vanskelig med lufttransport om ettermiddagen. Cuzco har også en stor busstasjon med jevnlige avganger til fr.eks. Puno og Lima. Vi anbefaler fly fra Lima til Cuzco ettersom bussturen, som tar rundt et døgn, er en noe ubehagelig opplevelse langs de svingete fjellveiene.

I Cuzco finner du både autoriserte taxier og pirattaxier, hvorav førstnevnte kjennetegnes ved at de har telefonnumre skrevet på bilene. Tog opererer fra to stasjoner. Billetter til både tog, fly og buss kan kjøpes fra en av de mange reisebyråene i sentrum.

KILROY reisetips for Cuzco og området rundt

KILROYs reisetips for Cuzco - KILROY

Lei motorsykkel og sett kurs mot de bratte bakkene som tar deg ut av byen og opp på bakketoppen der en stor, hvit kristelig status er reist. Utsiktene er fantastiske, og herfra kan du farte videre til små landsbygder forbi lamatrekkende bønder og vevende kvinner.

Kontakt