Argentina

Fargerike hus i Buenos Aires, Argentina
 

Reiser til Argentina - Inngangen til Sør-Amerika!

For mange reisende er Argentina startsted for lengre reiser gjennom Sør- Amerika. Landet kan by på en rekke fantastiske områder, hvert med sitt eget unike særpreg. Å reise rundt i landet er rimelig, enkelt og tar deg til fantastiske steder, fra kraftfulle Iguazu Falls i nord til eventyriske Patagonia i sør. Hos KILROY finner du billige reiser til Argentina!

Argentina har masse å tilby, og på tross av sin størrelse er det et enkelt land å reise rundt i - simpelthen hopp på buss, fly eller tog til dine endelige destinasjoner. Buss er budsjettalternativet som ofte er mest attraktivt for backpackere i tillegg til at de er langt mer komfortable enn man gjerne tror. Et lite tips: Oppgrader bussbilletten til komfortklasse, den lille prisforskjellen er ubetydelig for lommeboken og gjør reisen svært behagelig.

Et av de beste rådene vi kan gi deg er at du lærer deg litt spansk. Dersom du ikke kan språket i det hele tatt kan det begrense dine muligheter til å reise til de mest avsidesliggende stedene fordi det begrenser dine muligheter til å kommunisere med de lokale. I et land som Argentina er det viktig å kunne kommunisere med de lokale - bare et par enkle ord er nok til å fremkalle smil og gjør at de åpner seg for deg. Heldigvis tilbyr vi spanskkurs i Argentina, der du kan lære grunnleggende spansk. Det kan også være en fordel å ha tatt et slikt spanskkurs dersom du gar lyst til å delta på frivillig arbeid mens du er i Argentina. 

Hovedstaden i Argentina

I tillegg til å være hovedstad er Buenos Aires en av Argentinas absolutt fineste byer - et perfekt sted å starte reisen og samtidig gli forsiktig inn i den latinske livsstilen. Byen er delt inn i barrios (bydeler), hvor hver bydel har sine unike kjennetegn. Buenos Aires har ikke spesielt mange severdigheter og attraksjoner, så i denne byen handler det om å oppleve livet, møte de lokale, nyte en god biff og utfordre deg selv til en runde tango! Det er en sensuell by du garantert vil forelske deg i.  

Iguazu Falls

Reis nordover fra Buenos Aires og opplev de imponerende Iguazu Falls på grensen mot Brasil. Dette er virkelig et underverk av naturen, og selv om det er et svært turistifisert område er det definitivt et must på din reise til Argentina!

Video: Opplev Iguazu Falls

 

Salta og Mendoza

Reis vestover til Salta-provinsen - en del av Argentina utendørsaktivister vil finne perfekt! Mulighetene er mange, bl.a. fotturer, sykling og rafting. I tillegg til dette vil du også finne godt bevart koloniarkitektur fra gamle dager, en interessant reise i Argentinas historie! Videre er Salta innehaver av områdets mest populære attraksjon - "The train to the clouds"". Denne togreisen bringer deg på kryss og tvers gjennom et enestående landskap. Len deg tilbake og nyt reisen! Mendoza er inngangsporten til Andesfjellenes høye platåer og grenseovergangene til Chile. De fleste av Argentinas vingårder ligger i Mendoza, så vinelskere bør absolutt finne veien hit. Guidede vinturer finnes i flere varianter, fra dagsturer til lengre rundreiser i vindistriktene. Vin er det Mendoza er aller mest kjent for.

Bariloche og Peninsula Valdes (nordlige Patagonia)

Reis videre sør fra Mendoza (med eller uten tømmermenn...) gjennom Bariloche. Bariloche er den nordlige delen av Patagonia og innehaver av de flotteste innsjøer og grønne skoger i det fantastiske fjell-landskapet. Dette er stedet du vil føle at tiden har tatt en pause fra resten av verdens travle timeplan. Pust inn frisk luft, nyt landskapet og sleng deg med på en av de mange utendørsaktivitetene. Ettersom det bare er en times flytur fra Buenos Aireser det enkelt å ta et liten avbrekk fra storbylivet.

Øst for Bariloche, på Atlanterhavssiden av Argentina, ligger Peninsula Valdes. Dette området anses for å ha et av verdens mest verdifulle dyreliv, med arter som pingvin, sjøløve, sel og hval. Disse dyrene kommer hit hvert år for å parre seg og oppfostre ungene sine, noe som blant annet kan resultere i svært bra bilder dersom du er interessert i fotografi. Sørg for å planlegge din reise til Peninsula Valdes på riktig årstid slik at du ikke går glipp av de store opplevelsene. Vi anbefaler at du reiser dit i oktober eller november for best resultat av dyrelivet.

Sørlige Patagonia og Ushuaia

Snøkledte fjelltopper, flotte isbreer og et grovt terreng - dette er sørlige Patagonia. En ekte opplevelse og en unik mulighet for fotturrister. Landsbyen El Calafate (8000 innbyggere) er inngangen til flere Argentinske isbreer og innsjøer i tillegg til at den er velkjent for nasjonalparker som Torres del Paine og Los Glaciers. Begge parkene er plassert på UNESCOs verdensarvliste, og beskrives som noen av verdens mest uberørte steder. Dette er hva du kommer til sørlige Patagonia for. Ushuaia er ofte beskrevet som verdens ende, og ser man bort fra de 50.000 innbyggere her føles det virkelig sånn også. Fra Ushuaia er det videre adkomst til Tierra del Fuego hvor mulighetene for ekskursjoner er mange - her vil den virkelige eventyrer få utfolde seg. Ushuaia er også kjent som verdens sørligste by og Sør-Amerikas innfallsport til Antarktis. Hvert år fra november til mars legger  ekspedisjonsfartøy fra kai i Ushuaias havneområde. Da er det sommer på den sørlige halvkule noe som betyr at dagene er lengre (24 timers dagslys) og havet er ikke så tilfrosset slik at fartøyene enklere kan bevege seg rundt. Så om du har en haug penger liggende rundt er en tur til Antarktis verdt den høye prislappen.

 

Kontakt