Iguazu Falls

Opplev Iguassu Falls på nærthold
 

Reiser til Iguazu Falls - Naturens underverk!

Iguazu Falls er en serie fossefall som strekker seg nesten tre kilometer i bredden. Fossefallene ligger på grensen mellom Brasil og Argentina, og er en av Sør-Amerikas topp-destinasjoner som bør befinne seg på alle backpackeres liste over opplevelser. Hos KILROY finner du billige reiser til Iguazu Falls!

Iguazu Falls består av til sammen 275 individuelle fossefall, og produserer så mye støy at man kan høre brølene flere kilometer unna. Naturens rå krefter vil virkelig imponere deg, spesielt når du befinner deg på toppen av fallene og stirrer inn i munningen på Devils Throat (Garganta del Diablo). Du har garantert ikke sett noe lignende!

Puerto Iguazu

Den argentinske siden av fossefallene kalles Puerto Iguazu, en liten landsby med avslappet atmosfære. Her finner du flere typer overnatting passende for alle budsjetter. De fleste tilreisende oppholder seg på den brasilianske siden, Foz do Iguacu. Dette er en forholdsvis stor by med 300.000 innbyggere. Dersom du er mer tilhenger av småbyenes jungelsjarme, velg Puerto.

Reisen dit, og komme seg rundt

Fra Buenos Aires tar det et par timer med fly (det er egen flyplass her), og med buss rundt 20 timer. Når du først har kommet til Iguazu Falls er det flere måter å gjøre selve turen til fossefallene på - som faktisk ligger i en nasjonalpark. Du kan gjerne reise dit selv, bare hopp i en taxi eller på en lokalbuss og betal inngangspenger til nasjonalparken. Dette er en rimelig metode og gir deg masse frihet. Alternativet er å booke en ekskursjon fra ditt overnattingssted hvor du som regel får både transport, guide og inngangspenger til parken inkludert. Dette passer for deg som liker å få guiding og informasjon underveis. Turene foregår ofte i store grupper med folk i alle aldre, noe som kan være en ulempe dersom gruppen inkluderer gamle mennesker som gjerne forsinker de andre.

Tips: Snik deg av gårde på egenhånd, de vil ikke bry seg. Sist men ikke minst kan du selvfølgelig booke din rundreise på forhånd med KILROY. Vi garanterer små grupper med en erfaren guide som tar deg med til steder busslastene med turister ikke reiser til. Tro oss, 20 busslast fylt med amerikanere og japanere kan være gøy en times tid, men går deg på nervene dersom du må fotfølge de opp og ned stiene til hvert eneste fossefall!

Mer av fossefallene

Du kan få adkomst til Iguazu Falls fra to sider, som begge vil gi deg en totalt forskjellig utsikt til disse ekstreme fossefallene. Den argentinske siden er bra for å komme tett opptil fossene, ta en båttur under de, bli skikkelig gjennombløt samt stå på toppen av Devils Throat. Et lite tog frakter deg rundt til de forskjellige områdene. Den brasilianske siden er imidlertid langt bedre for å ta de flotteste bildene av deg med vannfallene i bakgrunn - dette er fotografiens himmelrike! Fra denne siden vender du ansiktet mot fallene i stedet for å befinne deg over eller under dem. Så hva er best, spør du gjerne. Kom igjen, hvorfor velge?! Du har kommet hele den lange veien hit - prøv begge! Et av naturens underverker...

Når bør man reise dit?

Selv om du i utgangspunktet kan besøke fossefallene fra begge sider gjennom hele året er det likevel noen ting som skiller årstidene. Aller best er vår og høst når temperaturene er behagelige og det er fullt av vann i elvene. Sommer (des-jan) er varmt og fuktig. Temperaturen gjennom vinteren (jun-sep) er bra, men vannmengdene er atskillig lavere noe som resulterer i at selve opplevelsen på langt nær blir så ekstrem.

Kontakt