Colombia

Cartagena, Colombia
 

Reiser til Colombia - Rått og lidenskapelig!

Colombia ligger til ved både den karibiske kyst og Stillehavskysten og inneholder Amazonasjungel, store fjellkjeder og et folk som tilsynelatende alltid beveger seg til en av landets mange forskjellige musikkslag. Her er mange kontraster; hetebølger, snø, palmetrær, ville elvestryk, små landsbyer, travle storbyer, oppdagelser fra Mayaindianernes tid, spansk koloniarkitektur, fattigdom, rikdom, små salsabarer, store teknoklubber - Colombia kan by på det hele! Hos KILROY finner du billige reiser til Colombia!

Colombia er rått og lidenskapelig, men ekstremt ekte. Den beste tiden å reise hit på er nå! Farlig? Nei, ikke mer enn andre latinamerikanske land. Stor risiko? Ja, og den største av dem er at du sannsynligvis aldri vil forlate landet igjen!

Hovedstaden i Colombia

Landets hovedstad var en gang et sentrum for politiske problemer og geriljakriger, men i dag er Bogota et gnistrende midtpunkt i Latin-Amerika. Bogota er en storby av det ekstreme slaget uten noen begrensninger. Kjører du fra nord til sør gjennom denne storbyen med sine 9 millioner innbyggere beveger du deg samtidig fra ekstrem fattigdom til middelklasse til endeløs rikdom på en times tid. Gateselgere med minst fem mobiltelefoner på seg selger ringeminutter på ethvert gatehjørne. I et land med en så godt som ikkeeksisterende økonomi på den private sektoren er gatene alltid overfylte. Det er her det skjer! Spis lunsj for 1 euro, få lekre plagg skreddersydd av gamle sydamer eller besøk et av de luksuriøse kjøpesentrene. Lyst å prøve noe annet? Stig ut av heisen i 43. etasje og inn på en av de aller beste teknobarene hvor du kan beskue Bogotas natteliv fra terassen - byen ligger for dine føtter.

Medellin

Colombias nest største by er også kjent som byen for plastisk kirurgi. Ved siden av dette er Medellín i tillegg fødested for Colombias velkjente artist Botero. Ved siden av et museum kan du finne flere statuer av ham i gatene. Herbergene for backpackere ligger rundt om i utelivsdistriktet av byen og er rimelige samtidig som de ofte holder svært høy standard. Ikke bli forskrekket dersom drinken du nettopp bestilte fra baren blir servert i litersflaske, prisen du betaler for den er likevel lav. Og har du fremdeles energi igjen på morgenkvisten anbefaler vi å prøve ut paragliding over dalen og nyte utsikten av byen fra et helt annet perspektiv.

Cali

Mens kvinnene i Medellin er på evig skjønnhetsjakt danser Calis kvinner døgnet rundt, dette er nemlig salsabyen. Har du ingen interesse for dans og ikke ønsker å lære deg salsa? Da er det ingen vits å reise hit. I Cali er alle velkommen på dansegulvet og de lokale "caleños" elsker å gi ut gratis dansetimer!

Sørlige Colombia

Fått nok av storbyene og klar for de riktig store opplevelsene? Da bør du hoppe på neste buss fra Bogota til San Augustin. Ta turen innom et av de små herbergene i landsbyen hvor alle du møter vil fortelle deg at de har nøyaktig 29 utenlandske beboere. Nyt frokost med hjemmelaget brødbakst, klyv opp på en hest og ri gjennom dalen forbi vakre, antikke statuer. Her kan du få fødselsdatoen din forklart etter gammel Mayatro, etterfulgt av en formiddagstur med ellevill rafting. Alt er mulig, og naturen står i fokus.

Colombias Amazonas

Lar du deg friste av enkel livsstil, massevis av vann og vegetasjon, frisk luft og det å sove i små hytter? Da bør du ta turen til den colombianske delen av Amazonas. Fly fra Bogota til Leticia i den sørøstlige delen av landet og opplev hvor vakker verden kan være. Herfra kan du gå til Brasil eller la de innfødte padle deg i kajakk til Amazonas. Lek med apekatter, prøv å få en piraja på kroken og dra på seiltur i det eneste området i verden hvor du kan finne rosa delfiner. Besøk landsbygder der de innfødte snakker sine egne språk og hogg din vei gjennom jungelen med machetekniv. Du kan oppleve alt i Amazonas.

Den karibiske kysten til Colombia

Har du enda ikke fått nok av Colombia? Ta første lokalbuss gjennom ingenmannsland tilbake til nord. Når du våkner har du ankommet Cartagena, Latin-Amerikas største koloniby. Innkvarter deg i kolonidelen hvor de fremdeles kjører rundt med hestevogner og husene er malt i vakre farger. Etter den kulturelle biten er det på tide å komme deg til Santa Martha hvor du kan ta minibuss videre til backpackernes himmelrike Taganga. Her får du Latin-Amerikas aller rimeligste dykkekurs. Få også med deg den vakre naturparken Tayrona. La stranden bli ditt nye hjemsted, sleng deg i en hengekøye og nyt ekte natur.

Overnatting i Colombia

Selv om landet enda ikke har blitt offer for masseturisme finnes det likevel massevis av ungdomsherberger. Prisnivået er lavt, noe du raskt oppdager ved første innsjekk. På den karibiske kysten ligger det mange små herberger, og i Taganga kan du overnatte på hotell til samme pris som på herberge!

Beste reisetid til Colombia

Den beste tiden å reise til Colombia på er NÅ! Oppdag Colombia, delta på frivillig arbeid, lær deg spansk så du kan henge med de lokale og nyt følelsen av å være den "eneste" utlendingen tilstede.

Kontakt