Bogota

Reiser til Bogota - fjelluft og skyskrapere!

Colombias hovedstad Bogota er en fascinerende storby i ekte sør-amerikansk stil. Her er de livlige gatene fylt med kaos, lidenskap, hastverk og eksotiske vibrasjoner. Byen byr på både tynn fjelluft, høyreiste skyskrapere og vakre bygg i kolonistil - i tillegg til en av verdens beste gullmuseum. Hos KILROY finner du billige reiser til Bogota!

Bogota er hovedstad i Colombia og ligger på hele 2600 meters høyde, så det er ikke uvanlig at man blir litt svimmel de første dagene etter ankomst på grunn av den tynne fjellufta. Men det går fort over, og da vil du raskt verdsette byens mange opplevelser og spennende severdigheter.

Bogotas berømte fjell

Bogota er omringet av elver, og øst for byen ligger majestetiske fjell. En av Bogotas mest iøynefallende landemerker er det hvite klosteret med høye trær rundt som ligger på toppen av fjellet Monserrate. Herfra får du spektakulær utsikt over byen. En tur hit er en selvfølge for alle som besøker Bogota!

Bogotas spanske røtter

Under et oppholdt i Bogota vil du neppe unngå å legge merke til byens spanske røtter og dens fortid med kolonistyre. Byen ble grunnlagt i 1538 av den spanske erobreren Gonzalo Jimenez de Quesada etter et tøft oppgjør med lokale chibcha-indianere. Rester etter kolonitiden vil man fremdeles i dag kunne se på arkitekturen i Bogota, spesielt i gamlebyen der det ligger flere eldre hus og vakre kirker.

Skyskrapere og grønne parker

Bogota er i imidlertid også en moderne verdensmetropol med futuristiske skyskrapere og moderne kontorbygg, og huser mer enn 7 millioner innbyggere. Trafikken er ofte kaotisk, noe som er typisk for Sør-Amerika, spesielt i trange gater der du må være forberedt på å navigere deg forbi både moderne sportsbiler og trege esler. Men - skulle du ha behov for litt ro og fred så kan du bare dra til en av Bogotas mange vakre  og frodige parker der du kan slappe av på gresset med en god bok. De med interesse for historie bør ikke gå glipp av det velfylte gullmuseet Museo del Oro, der du kan vandre blant montere med juveler, edelstener og smykker fra tiden før spanjolene erobret byen. Dette spennende museet er for mange reisende selve høydepunktet på reisen til Bogota.

Vis forsiktighet

Bogota er ikke verdens tryggeste storby, og det er endel kriminalitet her - spesielt rundt sentrum og i de sørlige bydelene. De fleste hoteller ligger derfor i de nordlige distriktene der det er færre problemer. Du bør generelt vise forsiktighet når du beveger deg rundt i byen, og især på kveldstid og i bydeler som Zona Rosa og Parque 93rd. Sjekk lokale forhold før avreise.

Kontakt