Påskeøya

Påskeøya og den idylliske stranden ved Anakena
 

Reiser til Påskeøya - Welcome to Rapa Nui!

Påskeøya er en av de mest spesielle stedene både i selve Chile og i resten av Sør-Amerika, og i tillegg er øya en av verdens mest isolerte områder. Hovedattraksjonen her er uten tvil de imponerende og kolossalt store steinstatuene, og enda i dag har man ikke kunnet løse mysteriet rundt statuenes opprinnelse. Dette er en opplevelse alle bør få med seg - så hvorfor vente? Hos KILROY finner du billige reiser til Påskeøya!

Med sin beliggenhet hele 2200 km unna nærmeste bebodde øy (Isla Marqueas) og omtrent dobbelt så langt fra Chilesfastland er det ikke rart at Påskeøya, lokalt kalt Rapa Nui, blir betegnet som et av verdens mest isolerte områder. Denne mystiske og mytefulle destinasjonen har gjennom årenes løp ført til et utall ubesvarte spørsmål og gjetning vedrørende statuene som befinner seg her. Hvem laget disse enorme steinansiktene, og hva betyr de?

Kjente steder på Påskeøya

Hovedårsaken til at de fleste turisten tar turen til Påskeøya er uten tvil de velkjente steinansiktene - som kalles "Moai" på lokalspråket. Men øya og naturen i seg selv er også verdt å bruke litt tid og oppmerksomhet på. Dette er faktisk en vulkanøy der landskapet domineres av de tre utdødde vulkanene Terevaka (den største), Poike og Rano Kau. Vulkankraterne, de omkringliggende lavaformasjonene, glitrende mørkeblått hav og vakre strender gjør Påskeøya til en spesiell og imponerende feriedestinasjon!   Totalt står det hele 887 Moai-statuer rundt på øya - du blir som nevnt tidligere garantert imponert. Det eksisterer et utall ulike gjetninger og antakelser omkring statuene og deres opprinnelse, og de fleste av disse  stammer faktisk fra en del år tilbake i tid, mellom år 400 og år 1700 for å være nøyaktig. Stauenes betydning er noe av det som diskuteres aller mest, og de fleste antar at de ble reist til ære for forfedrene og gudene til folket på Rapa Nui. Det er noe unikt med det å rusle rundt og studere statuene som står her på rad og rekke omtrent så langt øyet kan se, mens du undrer seg over hvorfor, hvordan og av hvem disse statuene ble reist - for ikke å snakke om alt arbeidet som har blitt nedlagt under produksjonen. Under oppholdet på Påskeøya bør man også få med seg Rano Raraku, et slags verksted for Moai-statuene der uferdige eller skadede statuer oppbevares, samt de interessante polynesiske seremoniene som avholdes i landsbyen Orongo. 

Påskeøyas ukjente fordeler

Dersom du tror at steinmonolittene er den eneste årsaken til at du bør reise til Påskeøya bør du tenke deg om igjen. Denne unike øya langt ute i Stillehavet representerer en rekke andre fordeler som folk flest ikke kjenner til. For eksempel er det mange erfarne dykkere som mener at Påskeøya er et av de aller beste dykkestedene i verden ettersom vannet er så klart her. Videre er det utmerkede surfeforhold på bølgene som majestetisk reiser seg utenfor kysten, og profesjonelle surfere fra hele verden stiller seg i kø for å teste ut disse. Det mest populære stedet for dykking og snorkling er Moto Nui. Til sist kan vi nevne muligheten til å utforske Påskeøyas vakre natur og spennende områder på hesteryggen eller til fots, eller for de som ønsker litt mindre aktivitet - øyas utvalg av lekre sandstrender perfekte for en dag i sola. Anakena Beach er den beste. 

Reisen til Påskeøya

Påskeøya hører til Chile i Sør-Amerika, og den beste måten å komme seg til Påskeøya på er derfor via Chiles fastland. Fly for eksempel inn til hovedstaden Santiago der det går direkteflyvninger videre med lokale flyselskap til Påskeøya. 

Kontakt