Sør-Afrika

Reis til Sør-Afrika - et vakkert of fargerikt land
 

Reiser til Sør-Afrika - et fargerikt land!

I Sør-Afrika vrimler det av flora og fauna, så for reisende som setter pris på livet utendørs er dette rene eventyrland! Kystlandskapet er enestående og tilbyr en rekke aktiviteter for backpackere. Hos KILROY finner du billige reiser til Sør-Afrika!

Sør-afrikanerne er et avslappet folk noe du vil raskt merke når du reiset rundt. Med landets fantastiske natur og dyreliv er safari mulighetene helt utrolige! Med leiebil langs kystveiene støter du på et mangfold severdigheter og naturlandskap. Den lille fiskerlandsbyen Hermanus, hvaler som kommer til syne (mai-oktober) i buktene og Simonstowns Boulder Beach hvor afrikanske jackass-pingviner har tilholdssted. Knysna er en rolig småby med fantastisk sjømat, og i Outshoorn finner man de fascinerende Cango Caves (flere kilometer dype grotter). Fra Port Elizabeth kan du ta dagsturer til townships, og for de med spesiell interesse for historie bør legge turen innom redlocation townships. For et møte med dyreverden er Kruger National Park en av de beste alternativene, hvor du på safari får komme tett på Afrikas enestående dyrearter. Vil du komme enda tettere på dyrene kan vi anbefale deg å delta på frivillig arbeid med kattedyr mens du er i Sør-Afrika, det er virkelig en opplevelse for livet! 

Cape Town og Table Mountain

En reise til Cape Town bør absolutt inkludere en tur til toppen av Table Mountain hvor utsikten er helt fantastisk. Robben Island vil gi deg gode inntrykk av Sør-Afrikas historie, og ved Cape Point kan du stille deg på skillet mellom det Indiske Hav og Atlanterhavet. Fra fyrtårnet får du den beste utsikten over land og sjø!

Durban og Wild Coast

I Kwazulu-Natal South Coast ligger Sør-Afrikas ferieby Durban, så for de som vil styre unna horden av turister bør sette kurs sørover. I Durban får man imidlertid svært god indisk mat, så bli gjerne en kveld for middag. Wild Coast er perfekt for gåturer, og nord for Cintsa finner man Xhosa-landsbyene. Spør oss om Drifters 6-dagers gåtur og sykling langs Wild Coast!

Surfing i Sør-Afrika

Sør-Afrika kan skryte av å ha blant verdens beste surfesteder - man finner endeløse muligheter langs hele kysten. Nybegynnere kan få private surfetimer i f. eks småbyen Plettenberg Bay, hvor man i tillegg har mulighet for gåturer til Robberg Peninsula. Du vil kunne høre sjøløvenes brøl samtidig som de beste utsiktene ligger rett foran deg. Gå-rutene er forholdsvis moderate og velmerket, og den beste tiden å gjøre de på er under lavt tidevann ettersom noen av stiene strekker seg langs sjølinjen hvor bølgene gjerne er flere meter høye.

Bungy-jump i Sør-Afrika

Bloukrans River finner man underveis på Garden Route, og er den ultimate destinasjon for eventyrlystne - her er nemlig verdens høyeste bungy jump! Vi garanterer adrenalin kick når du kaster deg utenfor den 216 meter høye broen!

Gåturer og trekking i Sør-Afrika

Drakensberg-fjellene ligger mellom Durban og Johannesburg, og i terrenget her er det mulighet for bl.a. trekking, fotturer, klatring og hesteridning i sprø fjelluft. The Aphitheatre Hostel organiserer fotturer til Lesotho som er omkranset av fjellene. Lesotho tilbyr behagelig livsstil og flotte, gamle helleristninger, og dersom du føler deg redusert vil kanskje den lokale heksedoktoren være til hjelp? Sjekk åpningstidene til grensestasjonene ettersom de stenger forholdsvis tidlig. Veiene er i dårlig stand, så tenk deg om to ganger før du bestiller leiebil - book heller en dagstur med spesielt tilpassede kjøretøy.

Dykking i Sør-Afrika

For dykkere er dykking med hvithai et absolutt høydepunkt i Sør-Afrika - Dyer Island er et bra utgangspunkt for dette! Eller hva med frivillig arbeid med hvithai? Sodwana Bay ligger rundt 4 timer unna Durban og er et dykkemekka i Sør-Afrika, beliggende i et marinereservat som er en del av Verdensarv-klassifiserte Greater St Lucia Wetlands Park. Her kan du svømme blant tropiske fisk, skilpadder, hvalhai og delfiner - avhengig av årstid.

Vinsmaking i Sør-Afrika

Groot Constantia er Sør Afrikas aller eldste vingård. Paarl, Stellenbosh og Franschhoek er bare noen av de mange idylliske vingårdene som landet har å tilby. Vinsmaking er absolutt innen for rekkevidde selv på backpacker-budsjett.

Reise rundt i Sør-Afrika

Den største motorveien for turister er N2, for de fleste bedre kjent som Garden Route. Denne strekker seg langs kysten fra Mossel Bay til Storms River. Offentlig lokaltransport er så godt som ikke-eksisterende, så ta taxi eller beveg deg på egne ben mens det er dagslys. Gå aldri alene, spesielt ikke etter mørkets frembrudd. Mellom de største byene operer trygge og moderne busser. KILROY anbefaler Baz Bus Hop on Hop off busspass for backpackere, hvor du blir transportert trygt fra dør til dør gjennom et bredt rutenett mellom Cape Town og Johannesburg. Få mer informasjon fra din reisekonsulent! Et siste alternativ er leiebil, noe vi anbefaler de som ønsker maks fleksibilitet og frihet under sin reise.

Gå ikke glipp av: Garden Route med sitt fantastiske kystlandskap. Krügerparken for en ekte safari. Tsitsikamma Coastal National Park med den berømte Otter Trail One er en enestående fottur. Table Mountains slående utsikt vil du aldri glemme!

Mat: Bobotie er kjøtt i Sør-Afrika, veldig smakfullt. Strutseburger er også en spennende rett, samt alt som er ladet av biltong (tørket kjøtt). Braai er sør-afrikanernes svar på BBQ, en svært hyggelig opplevelse.

Kultur og musikk: International Jazz Festival i Cape Town (www.capetownjazzfest.com)

Noe annerledes: Strutse-kappløp i Outshoorn

Contact