Cape Town

Fjellheis på vei ned Table Mountains i Cape Town
 

Reiser til Cape Town - ved Afrikas ende

Cape Town er en av Sør-Afrikas flotteste storbyer, perfekt beliggende ved foten av majestetiske Table Mountain. Fra toppen av fjellet får du en enestående utsikt over Cape Town og hele veien til Cape Point. Hos KILROY finner du billige reiser til Cape Town!

Cape Town har en av de viktigste og mest trafikkerte havnene i hele Afrika. Byens sentrum er moderne og inkluderer trendy restauranter, skyskrapere, motebutikker og livlig natteliv.

På solrike dager bør en tur til Table Mountain avlegges - utsikten man får fra toppen av fjellet er upåklagelig, og noe du definitivt ikke glemmer med det første! Enklest mulig kommer man til topps med fjellheisen, men om man er av den aktive typen er fotturer absolutt mulig langs en av de mange velmerkede stiene (beregn et par timer). Vakkert landskap finner man også ved å ta turen til Chapmans Peak Dive eller Cape Point.

Dagsturer og opplevelser i Cape Town

south-africa-robben-island-old-man.jpg

Robben Island, stedet hvor Nelson Mandela satt fengslet i 18 år, er et must for alle som besøker Cape Town. Guidene er tidligere fanger som gjennom besøket vil ta deg med på en dyp rundreise i Sør-Afrikas tøffe historie. Fra sentrum går det ferge direkte til Robben Island.

Gjennomførte District Six Museum i Cape Towns sentrum er også verdt et besøk. Waterfront er byens havneområde hvor du trygt og behagelig kan nyte de flotteste sjømiddager på eksklusive restauranter - eller slappe av med et glass rødvin mens du lytter til live jazzmusikk. Området er også bra for shopping med et bredt utvalg motebutikker. Khayelitsha township er verdt en dagstur, hvor du absolutt møter de store kontrastene til Cape Towns moderne bykjerne med fancy sushibarer. Kunnskapsrike guider vil fortelle deg om "ubuntu" - den spesielle holdningen man finner i townships, så vel som deres hverdagsliv.

Aktiviteter i Cape Town

Dykking med hvithai er den ultimate opplevelsen for de eventyrlystne, det finnes ingen annen (trygg) måte å komme så tett på disse enorme rovdyrene. Flere gode surfestrender finnes i nærheten av Cape Town, der både surfing, kiting og avslappet strandliv er aktuelle aktiviteter. De idylliske vingårdene Paarl, Stellenbosch og Franschhoek bør også avlegges en visitt. Prisene er lave og opplevelsen stor!

Transport i Cape Town

Offentlig lokaltransport er så godt som ikke-eksisterende, så ta taxi eller beveg deg på egne ben mens det er dagslys. Gå aldri alene, spesielt ikke etter mørkets frembrudd. Mellom de største byene operer trygge og moderne busser. Vi anbefaler Baz Bus Hop on/Hop off busspass for backpackere, hvor du blir transportert trygt fra dør til dør gjennom et bredt rutenett mellom Cape Town og Johannesburg. Få mer informasjon fra våre reisespesialister! Et siste alternativ er leiebil, noe vi anbefaler for de som ønsker maks fleksibilitet og frihet under reisen.

Overnatting i Cape Town

Vi anbefaler for eksempel Drifters Inn Hotel i bydelen Sea Point hvor det er kort avstand til alle byens store severdigheter. Av hosteller finnes det mange å velge mellom, hvor et bra eksempel er Big Blue Backpackers i nærheten av Waterfront. Et rent og fint innredet hostel!

Mat, musikk og shopping i Cape Town

Strutseburger er en spennende rett, samt alt som er laget av biltong (tørket kjøtt). Braai er sør-afrikanernes svar på BBQ, en svært hyggelig opplevelse.

I forhold til musikk anbefales International Jazz Festival i Cape Town.

Beste shopping er på Waterfront.

Blir du sliten av å shoppe, kan vi anbefale en strandtur til Clifton Beach.

Contact