Bali

Bali er omgitt av utmerkede strender i alle størrelser
 

Reiser til Bali - Drømmenes øy!

Bali er en fantastisk øy som, til tross for masseturisme gjennom flere tiår, fremdeles er i besittelse av sin originale Hindu-kultur med store seremonier og flotte templer. Leter du godt nok kan du uten problem finne din egen lille, private strand. For å virkelig knytte deg til den balinesiske kulturen bør du tilbringe minst 2-3 uker på destinasjonen. Hos KILROY finner du billige reiser til Bali!

Om du kun oppholder deg i Kuta vil du stort sett finne hva en typisk turist-metropol kan tilby. Stranden er omgitt av cafeer, barer, restauranter, shoppingmuligheter og en flokk innpåslitne selgere som prøver å friste deg med alle mulige salgsvarer. Men utenfor denne turistmagneten gjemmer det seg storartede opplevelser som bare venter på deg! Vulkaner, øde strender, fantastiske Hindu-templer, koselige landsbygder og sist men ikke minst den svært gjestfri befolkningen. Bali er faktisk den eneste øya med hinduisme i Indonesia, noe som kulturelt sett skiller landet fra resten av regionen. Har du lyst til å virkelig komme under huden på den balinesiske kulturen kan frivillig arbeid være en god idé. 

Lokal transport

På Bali er det enkelt å komme seg omkring. Dersom du vil reise rundt på øya lønner det seg å leie en bil med privatsjåfør, noe som koster rundt 200-300 kr for en hel dag. Sjåføren vil da ta deg med akkurat dit du vil, fortelle om stedene du passerer, vente på deg dersom du vil oppleve noe spesielt og til sist kjøre deg trygt tilbake til ditt bosted. Du kan enten få ditt hotel til å ordne dette for deg eller selv ta kontakt med de lokale sjåførene - de er stort sett å finne overalt.

Strandliv, surfing og palmer

Bali er omgitt av utmerkede strender i alle størrelser:

Kuta-Legian-Seminyak tilbyr lange strender med solide bølger - perfekt for surfing! Langs stranden finnes et utvalg restauranter, barer og butikker.

Nusa Dua frister med gylden sand, mindre folk og en roligere atmosfære enn Kuta. Her finnes mange av de mer eksklusive hotellene.

Lovina Beach ligger på den nordlige kysten, består av svart vulkansand og har få turister. Dette er det perfekte sted for avkobling, dykking, snorkling samt at man kan få øye på delfiner her.

Sanur er en strand omkranset av korallrev så vel som koselige strandhoteller, restauranter og butikker. Bading i havet kan kun forekomme under høyvann på grunn av store undervannsklipper.

Jimbaran Beach har noen et lite utvalg hoteller, færre turister og en flott strand. Bra for seiling og svømming. Stedet for deg som vil nyte en deilig sjømat-middag mens solen senker seg i horisonten...

Dreamland Beach har inntil nylig vært en av Bali's skjulte perler, hvor bare noen få av de lokale og de mest bereiste turistene visste om stedet tidligere. Kritthvite strender og gigantiske bølger gjør dette til et populært sted, men pass deg for det sterke tidevannet!

Uluwatu tilbyr den beste solnedgangen på hele øya, samt at det er perfekt for de mest hardbarka surfere!

Ubud er et kulturelt område hvor du kan få med deg gallerier og tempeldanser om ettermiddagene. Dette er også stedet hvor du finner "The Monkey Forest" - eksotiske trær full av små apekatter!

Mat og drikke på Bali

Gå ikke glipp av de lokale rettene:

Nasi goring: Stekt ris med grønnsaker, stekte egg og kjøtt
Satè: Små spyd med ris og peanøttsaus
Babi guling: Grillet gris
Mie goring: Stekte nudler med grønnsaker og noen ganger kjøtt
Husk at maten nytes best med det lokale ølet Bintang!

Overnatting på Bali

Bali kan tilby deg overnatting på alle nivåer, fra luksushoteller som Le Meridien til rimelige hostels.

Du finner hostels og hoteller ved å undersøke rundt på destinasjonen der du befinner deg, men sørg for å booke de første nettene på forhånd slik at du ikke blir svindlet ved ankomst.

Shopping på Bali

Bali er velkjent for sine treskulpturer, stoffer, klær og smykker i gull og sølv. Hver landsby vil tilby deg sine egne spesialiteter! 

Øyer nær Bali

Dersom du vil tilbringe mer tid i Indonesia anbefaler vi at du avlegger en visitt til Lombok og Gili-øyene. Hit kommer du med båt, og etter ankomst står du bokstavelig talt på egne ben! På Gili-øyene finnes det ikke veier så her er alternativene å gå, sykle eller, om du er heldig, få skyss med en hestevogn.

Contact