Quebec

Chateau Frontenac - Quebec
 

Reiser til Quebec - Sanseløst vakkert!

Montreal er hovedstaden i Quebec og fremstår som en vennlig, moderne og attraktiv storby. Hovedspråket som snakkes her er fransk. Den engelsk-amerikanske kulturen er imidlertid svært utbredt, noe som bare gjør byen enda mer sjarmerende. Denne dobbeltsidige kulturen med alle sine variasjoner innenfor underholdning, opplevelser og attraksjoner gjør Montreal med sine 3.4 millioner innbyggere helt unik! Hos KILROY finner du billige reiser til Quebec!

Med mindre du har et hav av tid er et par dager nok i selve Montreal. Quebec har så enormt mye mer å by på - det ene vidunderet trer frem etter det andre, spesielt når du kommer deg ut i naturen!

En unik natur

Langs Atlanterhavskysten finner du den ville og vakre Mingan Archipelago National Park, en øygruppe med et rikt dyre- og planteliv og underlige kalksteinsformasjoner. Et perfekt sted for å leie kajakk og legge ut på sjøeventyr!

Kysten er både praktfull, storartet og vakker - til tider nesten overhvelmende, spesielt i Tadoussac. Her, midt i den imponerende fjorden som er en del av Saguenay River, ankommer det årlig store mengder med hvaler til mye glede for alle turistene. Om sommeren når det er høysesong fylles den ellers så rolige landsbyen med naturelskere fra hele verden. Landsbyen er utrolig vakker og koselig, og et lite opphold her gir deg langt mer enn bare hvalopplevelser! Fascinerende sanddyner, båtturer og kajakking på fjorden og supre fotturmuligheter er bare få eksempler. Fjordene her er fantastiske, med stupbratte vegger som rager opp til 500 meter enkelte steder. Denne delen av Quebec er rett og slett for bra til å gå glipp av!     

Skjønnhet, og atter skjønnhet

Det samme kan man si om Parc de la Gaspésie på den andre siden av fjorden, et blendende vakkert område bestående av fjellkjeder med supre muligheter for camping og fotturer. Dette er hvor du finner praktfullt kanadisk landskap med innsjøer, skoger, fossefall og gode sjanser for å spotte nord-amerikanske reinsdyr, rev, elg eller svartbjørn. Ta med deg fiskestangen og prøv lykken i en av elvene eller innsjøene, mens du lar blikket hvile over skog og mark. Reiser du videre østover fra byen Ste. Anne Des Monts forbi Mont St. Pierre støter du igjen på sanseløs vakker natur.

Iles de la Madeleine er en annen øygruppe i Gulf of St. Lawrence, og byr på et bedårende landskap bestående av flotte strender, enorme bølger som slår mot de røde klippene, tidevannsdammer, laguner og underlige steinformasjoner. Atmosfæren er avslappende og innbydende i de mange små landsbyene med sine fiskebåter og fargerike hus. Sommeren er den beste årstiden å reise hit på.

Quebec har ingen ende

Det er umulig å beskrive Quebecs skjønnhet og attraksjoner fullt ut. Det ville nord, fattig på innbyggere men rik på natur og nesten glemte kulturer og livsformer er et sant eventyr! Laurentians er et område nord for Montreal du enkelt kan nå, og her kan du oppleve et landskap bestående av åskammer, innsjøer, elver og hyggelige småbyer. Quebec City må selvsagt også nevnes, en relativt liten by (167.000 innbyggere) hvor den franske kulturen er enda tydeligere enn i resten av delstaten.

Contact