Chobe National Park

Vakker natur ved Chobe River i Chobe National Park
 

Reiser til Chobe National Park i Botswana

Chobe National Park i nordvestlige Botswana har en av de rikeste konsentrasjonene på dyreliv i Afrika etter størrelse på parken. Den strekker seg langs elven Chobe over 11,700km2 og er Botswana’s første nasjonalpark. Hos KILROY bestiller du billige reiser til Chobe, og vi har også et stort utvalg av opplevelsesturer.

Botswana er anerkjent i Afrika for å ha noen av de aller beste safarimulighetene på hele kontinentet. Å stå opp av safaritrucken mens du kjører nedover elven Chobe er rett og slett en enorm opplevelse.

Opplevelser i Chobe National Park i Botswana

Ved ettermiddagstid fra 1500 og utover beveger alle dyrene seg ned mot elva for å drikke, avkjøle seg, og man vet virkelig ikke hvilken vei man skal se. Mangfoldet er enormt og dyrene er overalt.

I vannet lurer krokodillene, mens flodhesten ligger og dupper i overflaten. Store flokker med elefanter, giraffer og bøfler trekker sammen ned mot elven. Bavianer løper overalt og erter både impalaene og kudu antilopene. Og litt lenger opp fra elven skimter du både sjakaler, løver, og er du heldig ser du også en leopard! Dette er safari på sitt beste!

Camp nr 12 ligger helt nede ved elvebredden, silkeaper sitter i trærne over oss og prøve så godt de kan å tisse i hodet på deg... For morro skyld egentlig. De har det gøy hvertfall om ikke vi synes det er like festlig. Toalettet har vi gravd selv, et meters dypt hull med et toalettsete over. Og dusjen? Den har vi hengt opp i noen busker og hentet vannet i elva. Det går ikke an å bade i Chobe, det er en av de mest krokodilleinfiserte elvene i Afrika. To-mannsteltene er slått opp og liggeunderlag og sove pose er på plass. Du får det ikke mer basic!

Etter en kjapp lunsj som vi har kokkulert sammen selv er det rett ut på mer safari, i Chobe kaster man ikke vekk tiden. Her er det opp klokken 05.00 for morgensafarien, tilbake til kort lunsj, slappe av noen timer og nyte livet langs elva, også ut igjen på ettermiddagen til solen går ned.

Og det er når solen går ned lydene starter. De søte små impala antilopene høres plutselig ut som onde demoner i mørket under parringstida. Elefantene tuter og står i, og flodhestene brauter av gårde. Om natten kommer flodhestene opp på elvebredden og gresser rett utenfor teltet vårt. Det er ingen gjerder eller vakter omkring så for all del, ikke gå langt fra campen!

Og så hører vi løvene. Løvinnens rare hule klunkelyder, som samler troppene. Deretter et brøl som får deg til å skjelve rundt middagsbålet så maten skvetter til alle kanter. Bedre blir det ikke! Du skal lete lenge etter mer urørt og fantastisk natur/dyreliv som du finner i Chobe. Livet langs elven er unikt.

Og husk, ta ikke med mat, frukt eller noe som helst inn i teltet ditt når du legger deg. Det siste du vil ha er en diger elefantokse tittende inn gjennom åpningen om natten...

Nærmeste by til Chobe er Kasane, og her har de både postkontor, minibanker, supermarkeder og alt man trenger til proviant etc for 2-3 dager i Chobe. Men er du med på en tur, som absolutt vil gi deg deg den beste opplevelsen, blir alle slike ting opplyst om og sørget for underveis.

Kontakt