Gaborone

Finansdistriktet i Gaborone
 

Reiser til Gaborone

Gaborone er navnet på hovedstaden til et av Afrikas mest fascinerende land, Botswana, samt et startsted for en rekke opplevelsesturer rundt i landet. Det er her eventyret starter dersom du f. eks. vil oppleve Okavangodeltaet. Bestill din reise til Gaborone og Botswana hos KILROY!

Gaborone er kanskje ikke akkurat verdens navle eller tidenes største oppdagelse, men det er et supert utgangspunkt for videre eventyr rundt i Botswana samtidig som du får en liten forsmak på Afrika.

Gaborones høydepunkter

Gaborone er en forholdsvis liten hovedstad med rundt 250.000 innbyggere, men byen kan likevel by på en rekke interessante severdigheter som er verdt å få med seg før ferden går videre ut til Botswanas savanner og nasjonalparker. Gaborone Game Reserve og Orapa House er blant severdighetene du får oppleve, sistnevnte er stedet hvor diamanter fra verdens største diamantgruve i Jwaneng sorteres og evalueres. Vi anbefaler også National Museum & Art Gallery, som huser både utstoppede dyr og viktige kulturelle relikvier fra denne delen av Afrika.

Overnatting i Gaborone

Leiren i Mokolodi Naturreservat 12 km sør for Gaborone tilbyr rimelig overnatting, men aller rimeligst kommer du ut ved å bestille rom på Boiketlo Lodge, byens beste lavprisalternativ samtidig som du får sentral beliggenhet. Vi anbefaler generelt å bestille overnatting på forhånd, noe du enkelt kan gjøre via KILROYs nettside eller hos en av våre reisespesialister. Er du ute etter høyere standard så finnes det en rekke bedre hoteller rundt om i Gaborone. Ta kontakt med oss for mer informasjon om overnatting.

Severdigheter rundt Gaborone

Litt utenfor Gaborone ligger landsbyen Odi, og vi anbefaler gjerne en tur hit. Her kan du se hvordan lokalproduserte tepper, puter, håndvev og så videre blir laget - og så ta en liten handlerunde etterpå.

Andre interessante småbyer i nærheten inkluderer Mochudi, Molepolole og Thamaga. Førstnevnte er f. eks kjent for sine tradisjonelt oppmalte hus samt det faktum at det her fremdeles finnes en såkalt kgotla - et møtested for lokale stammer.

Mokolodi Naturreservat er det beste stedet i nærheten av Gaborone for å oppleve Botswanas dyreliv. Her kan du overnatte enten i leir eller på koselige hytter, og av ville dyr kan du oppleve blant andre sjiraff, elefant, sebra, flodhest, impala, vannbøffel og leopard.

Kontakt