Kenya

Reis til Kenya og dra på safari i Masai Mara
 

Reiser til Kenya - safariens hjemland!

Kenya er en av de mest populære backpackerdestinasjonene i Afrika, fordi det er forholdsvis enkelt å reise rundt, folkene er vennlige og det finnes et bredt spekter av kule aktiviteter og spennende steder som er verdt å besøke. Her kan du både slappe av på stranden under vaiende kokospalmer, henge med maasaier og se løvene jakte på Masai Maras savanner. Hos KILROY finner du billige reiser til Kenya!

Kenya er et land satt sammen av ulike regioner, som alle har sine helt egne unike karakteristikker. Mange forbinder kanskje Kenya med spennende dyreliv og safari, andre tenker på kritthvite strender og krystallklart vann, mens andre igjen får assosiasjoner til maasaier og tradisjonelt kunsthåndverk. Kenya har alt dette, men kan også by på mye mer!

Kenya er spesielt attraktivt for backpackere fordi det er både enkelt og rimelig å reise rundt. Komforten er ikke alltid på topp, men til gjengjeld kommer du til å få en fantastisk opplevelse! På rundreise vil du kunne få med deg alle høydepunktene: kom tett på ville dyr på safari, gå på trekking til toppen av Mount Kenya, snorkle blant fargerike koraller, se den fantastiske utsikten over Rift Valley, reis rundt med lokale transportmidler og møt Kenyas mange smilende ansikter!

Reiser til Kenya

Nairobi

De fleste som reiser til Kenya starter oppholdet sitt i storbyen Nairobi. Byens plassering nesten 2000 meter over havet gjør at det kanskje ikke er så varmt her som du hadde forventet, og tilbyr derfor en behagelig start på oppholdet. Nairobis moderne bysentrum er kanskje ikke så attraktivt for turister, men områdene rundt byen har til gjengjeld mye å by på.

Du kan for eksempel dra på safari i nærliggende Nairobi National Park. Parken begynner der byen slutter og her kan du se spennende dyr som nesehorn, løver, flodhester, sebraer, leoparder, bøfler og giraffer. For de som er glad i å prøve lokale spesialiteter, er retten "Nyama Choma" et must. Retten består av grillet geit og nytes best sammen med en kald Tusker på den lokale puben.

Utforsk naturskjønne Rift Valley

Backpacking i Kenya

Bli bergtatt av Rift Valleys blendende utsikter og gjør deg klar for en naturopplevelse utenom det vanlige! For de mer hardbarka backpackerne bør en reisen gjennom Rift Valley inkludere en tur innom Point Lenana, en av toppene på Mt. Kenya. Her, nesten 5000 meter over havet vil du nemlig kunne oppleve en av verdens vakreste soloppganger! En "matatu" (minibuss) kan ta deg fra Nairobi til foten av Mt. Kenya på ca. 4-5 timer, og herfra starter du på en reise gjennom et fantastisk og variert landskap (sett gjerne av en liten uke til dette).

Selv om man ikke når like ekstreme høyder som på Kilimanjaro, er omgivelsene og opplevelsen minst like imponerende! Er du lei av organiserte reiser og vil prøve noe utenom det vanlige? Lei en terrengsykkel og prøv å holde følge med giraffer, sebraer og vortesvin i Hell's Gate National Park. Se opp for menneskevante bavianer som kommer til å prøve å stjele matpakken din!

Safari i Kenya


For mange er Kenya synonymt med safari og har du kommet for å dra på safari er Masai Mara stedet å dra. Området er kjent for sitt rike og varierte dyreliv og drar du på safari her vil du derfor kunne komme til å støte på alle de velkjente afrikanske dyreartene. Er du her på rett tid av året (rundt september) kan du dessuten få med deg den enorme årlige dyrevandringen (The Great Migration), der 3 millioner dyr forflytter seg på leting etter nye beitemarker. Dette er en klassisk "bucket list" begivenhet som virkelig er verdt å få med seg. 

Strandliv i Kenya

Reiser til Kenya - Backpacking i Kenya

Kenyas vakre kyst er ikke bare et strandparadis, det er også et kulinarisk paradis for de som er glad i sjømat! Vil du nyte noen dager på et stranden er øya Lamu i høy grad verdt et besøk. Her står tiden stille og biler er ikke-eksisterende. Isteden brukes esler som fremkomstmiddel gjennom de smale gatene, noe bidrar til å skape en koselig og unik atmosfære. Sjekk inn på et lokalt hostell og sett kurs ned til havnen på jakt etter en kaptein som er villig til å ta deg med ut på sin "dhow" (seilbåt), så du kan du få gleden av å fiske din egen lunsj!

Når du reiser fra kysten tilbake til Nairobi er det en god idé å ta toget. Turen tar ca. 14 timer, og du får plass i en komfortabel sovekupé, mens du fraktes gjennom det landlige Kenya og Nairobi National Park. Fordi toget kjører rett gjennom nasjonalparken får du luksusen av å kunne få noen glimt av ville dyr mens du nyter en behagelig frokost i kupéen. Hvor mange kan egentlig skryte av å ha opplevd det!? Tilbake i Nairobi bør du sørge for å sette av tid til å ta tur innom restauranten Carnivore, der du får ubegrenset tilgang til ulike kjøttretter. Hva med en smak av krokodille eller kamel før du boarder flyet tilbake til Norge?

Kontakt