Nairobi

Ta deg en Tusker pilsner på en lokal bar i Nairobi
 

Reiser til Nairobi - Afrikas inngangsport

Nairobi fremstår som en overraskende allsidig by - noe en backpacker med sans for Afrika ikke kan gå glipp av! Alle de vestlige nattklubbene, barer og restauranter du finner i byens moderne skyskraper-sentrum kan enkelt byttes ut med spennende safarier hvor du får et glimt at landets rike dyreliv, både i og utenfor Nairobi. Dette er det ideelle sted å tilpasse deg Kenyansk livsstil og samtidig forberede deg til dine kommende eventyr i dette herlige landet! Her finner du billige reiser og fantastiske safariturer til Nairobi, Kenya.

Ettersom Nairobi praktisk talt ligger rett på ekvator forventer du kanskje at klimaet er varmt, klamt og fuktig? På 2000 meters høyde når temperaturene imidlertid sjelden mer enn 25 C, så det er perfekt for sightseeing og opplevelser rundt i byen. Nettene kan dog bli noe kjøligere, så ta med en genser. Byens varierte omgivelser og relativt organiserte bykjerne gjør at du får en glimrende start på din reise i Øst-Afrika!

Dyreliv

Nairobis sentrum fremstår som et livlig område omkranset av glitrende og moderne skyskrapere, men som den rake motsetning til dette kan du i samme by oppleve Afrikas enestående og rike dyreliv.

Det beste stedet å gjøre dette er i Nairobi National Park, som starter bokstavelig talt der byen slutter - og omfatter alle dyreartene under "the big nine" foruten om elefanten. Selv om dyrene kanskje ikke rangerer blant kontinentets villeste, er det definitivt verdt å ta en tur til Langata Giraffe Centre, Ngong Road Forest Sanctuary og elefant- og neshornsenteret. Hopp gjerne på en dagstur som tar deg med til Ngong Hills, hvor du får en enestående utsikt over Nairobis bysentrum på 25 km avstand. Snur du deg får du glimt av kanten på Rift Valley.

Kenyansk historie og kultur

Liker du historie fra den tidligere kolonitiden? Da bør du sette av en full dag til steder som Norfolk Hotel, Karen Blixen Museum (husker du filmen Out of Africa?) og Kenya National Museum. Er du mer interessert i tradisjonell Kenyansk kultur bør du avlegge Bomas of Kenya et besøk - her får du en glimrende mulighet til å bli bedre kjent med originale stammekulturer gjennom f. eks ulike tradisjonelle danser tilhørende forskjellige stammefolk.

Sug til deg atmosfæren utenfor bykjernen

Begynner du å bli trett av sentrums travle gater? Hopp på en lokalbuss, "matatu", til områdene rett utenfor det travleste Nairobi. Selv om sentrums gateliv kanskje har fått deg til å tro noe annet, er Kenyanere generelt sett et avslappet og tilbaketrukket folk. Plukk ut en lokal sjappe der du bestiller deg "nyama choma", og en halvtime kan du nyte et herlig, afrikansk festmåltid bestående av mørt geitekjøtt dyppet i salt! Akkompagnert av en kald og forfriskende Tusker pilsner kan du integrere deg med de lokale - som har overraskende gode engelskkunnskaper. De utfordrer deg mer enn gjerne til en runde biljard eller fussball. Ha i bakhodet at Nairobi er kjent for sine høye kriminalstatistikker, og blir av mange kalt Nairobbery, så vis forsiktighet under hele oppholdet og unngå å bevege deg rundt om kveldene - spesielt dersom du er alene.

Utforske Kenya, start i Nairobi

Nairobi er det perfekte startsted for din videre reise gjennom Kenya. Byens sentrum florerer av operatører der du kan booke safarier eller trekkingturer til Kilimanjaro og Mount Kenya. Husk at gylne, finkornede sandstrender kun er en 500 km togreise unna.

Kontakt