Madagaskar

Øya kan by på flotte strender, samt herlige snorkle og dykkemuligheter - Madagaskar
 

Reiser til Madagaskar - Lemurer, lemurer, lemurer!

Lemurer, lemurer, lemurer! Trenger vi si noe mer? Madagaskar er akkurat slik du har sett på naturprogrammer på TV med et yrende og unikt dyreliv, og frodig vegetasjon. De karakteristiske baobabtrærne skuffer heller ikke, men det er mer til denne spesielle øya enn store naturopplevelser så ta deg tid til å bli kjent med lokalbefolkningen.

Alle som har vært her vil si seg enige - det finnes ingenting å sammenligne Madagaskars mangfoldige natur med! Landet har en unik beliggenhet på en øy med samme navn i det indiske hav, utenfor østkysten av Afrika, og består av seks provinser: Antananarivo, Antsiranana, Fianarantsoa, Mahajanga, Toamasina, og Toliara. Førstnevnte er også hovedstad og øyens største by, så her finner du alt av ordinære tjenester som bank, butikker og postkontor. Det bor omtrent 21,1 millioner mennesker her på verdens fjerde største øy.

Den lokale kulturen er svært fascinerende da den er et resultat av at flere ulike kulturer har smeltet sammen, mange vil si at den heller mer mot asiatisk enn afrikansk. Fremdeles i dag så er det deler av befolkningen som lever etter urgamle, overtroiske tradisjoner - og landets historie inkluderer en god porsjon spennende fortellinger og eventyr. På landsbygda har lokalbefolkningen vedlikeholdt den tradisjonelle livsstilen, inkludert dans. Vi trenger neppe forklare nærmere enn at dette er en sann opplevelse for oss turister. Madagaskar inneholder så mye som 5 % av alle verdens dyrearter, hvorav flere av artene ikke finnes noe annet sted. Plante- og dyrelivet på øya er helt unikt, og finnes det mer enn 10.000 ulike planter alene. De fleste turistene reiser mot den sørlige delen av øya hvor det ligger flere vakre og tørre områder, mens du på østsiden finner de tropiske og mer fuktige regnskogene.

Opplevelser på Madagaskar

Lyst å spotte hvaler på sin trekkferd mens du snorkler eller dykker i de samme farvannene? Da bør du sette kurs mot Ifaty rundt månedene juli og august når hvalene trekker gjennom Mosambikkanalen. Sjansen for å se hai er også tilstede. Anakao er kjent for glimrende dykkeforhold, mens strandløvene kan sette kurs mot nordlige Ifaty. Parc National de l'Isalo kan by på spennende og utfordrende trekkingturer. Her kan du titte på fossefall så vakre og juv så dype at de overgår dine villeste fantasier. Start fotturen fra landsbyen Ranohira. Det er verdt å legge turen litt utenfor de mest populære løypene for å få opplevd parkens aller beste områder. Få også med deg øko-museet La Maison d'Isalo (barn ønskes gjerne velkommen). Her kan du lære alt om øyas interessante kultur og natur. Park National d'Andohahela og Parc National D'Ankarafantsika er også verdt å få med seg for naturelskere. Området rundt Locaro Peninsula er dekket av regnskog og fylt med herlige strender, så dersom du drømmer om camping og overnatting under åpen himmel er dette stedet for deg! Vi tilbyr flere forskjellige opplevelsesreiser på Madagaskar.

Reise rundt på Madagaskar

Du ankommer øya enklest med fly. Flere flyselskaper har ruter hit fra Europa og Afrika, gjennom f. eks. Nairobi eller Johannesburg. Fra Toamasina på Mauritius' østkyst kan du ta båt. Etter ankomst kan du benytte tog for å komme deg rundt, samt at det også finnes noen bussruter  - bl.a. mellom Toliara og Ifaty. Det enkleste er likevel å hoppe på en organisert tur, eller å hyre en sjåfør. Dersom du vil reise til mer fjerntliggende strøk bør du forberede deg på at det kan være problematisk å finne transport. Madagaskar er ikke verdens enkleste destinasjon å utføre krevende ekspedisjoner på, men dersom du gjennomfører det blir du til gjengjeld belønnet med enestående natur og opplevelser.

Klima på Madagaskar

Madagaskar har et overraskende varierende klima, mye takket være sin enorme størrelse. Generelt er nord på øya varmt og fuktig, østkysten våtere med mye regn, mens vest og sørkysten har sitt beste klima om sommeren. Reiser du mellom april og november kan du være trygg på at du får en flott tur.

KILROYs reisetips til Madagaskar

Det eksisterer en rekke ulike lokale skikker på øya som turister bør respektere, så les Lonely Planet-guiden din før du reiser slik at du er obs på disse. Ettersom skoghogst er et stort og voksende problem bør du tenke deg om to ganger før du handler suvenirer laget av treverk. Det samme gjelder koraller.

Kontakt