Marokko

Ait Benhaddou, liten landsby, ukjent perle i Marokko
 

Reiser til Marokko - kontrastenes land

Marokko er et land av kontraster, hvor du etter å ha utforsket det sitter igjen med minner som varer livet ut; brede strender, tørre ørkener, frodige oaser og dramatiske fjellkjeder er bare noen av opplevelsene som venter deg. Etter hvert som du reiser rundt oppdager du at Marokko er så mye, mye mer enn bare turistparadiset Agadir. Hos KILROY finner du billige reiser til Marokko!

I Marokko finner du alt fra pulserende storbymetropoler til sjarmerende, urørte landsbyer hvor det virker som om ingen turist tidligere har satt sine ben. Marrakech er en vakker og fargerik by som myldrer av mennesker og med en atmosfære som fort suger deg inn i sitt travle tempo.

Marrakech og Essouira

Et must i Marrakech å besøke Djema el Fna, et sentrum for byens hovedmarked, og er like livlig på dagtid som om kvelden. Hopper du på bussen et par timer langs kysten ankommer du den billedskjønne landsbyen Essaouria, et sted som garantert sjarmerer absolutt alle som ankommer (inkludert Bob Marley og Jimi Hendrix) med sin herlige og avslappede atmosfære.

Agadir og Casablanca

Ønsker du en enkel og tilbakelent badeferie er Agadirs milelange strandlinje et glimrende valg. Mot nord finner du Casablanca, en fascinerende by som du fort oppdager at har svært lite til felles med filmen av samme navn. Har du lyst til å prøve noe nytt mens du er der kan du melde deg på ett av våre surfekurs.

Rabat

Hovedstaden Rabat er en tilbakelent by med et tydelig europeisk preg; både vakker å beskue og interessant å utforske. Et tips som neppe skuffer er å leie bil og legge ut på kjøretur til de vakre Atlasfjellene, der det finne fantastiske trekking muligheter. Her får du opplevelser og inntrykk som sitter for resten av livet! Omgitt av et dramatisk landskap med stupbratte klipper, dype daler, små glitrende innsjøer og frodige oaser.

Marokkos ørken

I vest tar ørkenen over, massiv og endeløs -  i hvert fall føles det slik. En ridetur på kamel over den brennvarme ørkensanden er en dødskul opplevelse og absolutt verdt å få med! Videre byr landet på massevis av koselige små landsbyer, både i nord og sør, du treffer de uansett hvilken vei du velger. Et par virkelige perler er Ait Benhaddou, Skoura og Todra Gorge. Så fort du ankommer en av disse får du ikke bare den avslappede atmosfæren, men også en stor dose spennende historie! Imponerende kasabaher finner du også; et slags fort laget av leire og strå for mange hundre år siden.

Sulten eller tørst?

Noe du verken vil eller bør gå glipp av er den typiske lokalretten Tajine; et tradisjonelt måltid tilberedt i en leiregryte og består av kjøtt, som regel lam, kylling eller fisk og massevis av grønnsaker. Vi overdriver ikke når vi sier at retten finnes på ENHVER meny på hvert eneste spisested over hele Marokko! En annen typisk rett er couscous blandet med ulike typer kjøtt og grønnsaker - umulig å gå lei av. Tørket frukt som f. eks dadler, aprikoser og plommer er vanlig snacks.

Ettersom 99 % av marokkanere er muslimer betyr det at alkohol er et sensitivt tema, og de fleste restauranter serverer derfor heller ikke alkoholholdige drikker - bortsett fra i de mest turistifiserte områdene. Te drikkes det svært mye av i Marokko, som regel opptil flere små kopper om dagen. Den vanligste teen er mint, søt og forfriskende (såfremt du ikke får jord i teen din - det hender). Frisk, ferskpresset appelsinjuice bør også prøves - den blir neppe bedre enn nettopp her i Marokko! Appelsinene har en perfekt balanse mellom søt og syrlig, og er latterlig billige i forhold til prisene vi kjenner hjemmefra.

KILROYs beste reisetips for Marokko

Prut! Begynn lavt, som hovedregel på maks halvparten av det prisen viser, for at dere skal avslutte på en pris som både du og selgeren er fornøyd med. Er det noe det finnes mye av i Marokko så er det definitivt markeder, de finnes overalt og selger varer som klær, håndverk, frukt og krydder. Et must for å teste prutekunnskapene dine! Du må også sjekke om det pågår festivaler under oppholdet ditt i Marokko. Årlig holdes det en rekke festivaler over hele landet, både i storbyene så vel som de mindre landsbyer og bygder.

Marokko er et land som kan besøkes året rundt, men de fleste nordmenn reiser imidlertid om våren og høsten ettersom sommermånedene kan bli ubehagelig varme. Været kan også variere mellom de ulike landsdelene, så det er lurt å sjekke ut lokal værmelding for akkurat de områdene du ferdes i.

 

Kontakt