Casablanca

King Hassan II-moskeen i Casablanca er den tredje største moskeen i verden
 

Reiser til Casablanca - Hjertet av Marokko

I Marokkos største by, Casablanca, bor det hele 4 millioner mennesker. Byen er selve hjertet av Marokko og også det industrielle og økonomiske sentrumet i landet. Hos KILROY finner du billige reiser til Casablanca!

De fleste som ankommer Casablanca setter kursen rett videre til Rabat eller en av de andre nærliggende byene samme dag som de kommer. Selv om dette er den største byen i Marokko, er ikke Casablanca akkurat kjent for sine severdigheter.

Ting å gjøre i Casablanca

Hvis du likevel bestemmer deg for å rote rundt i Casablanca et par dager er det fortsatt noen interessante severdigheter. Et besøk til The King Hassan II-moskeen, den tredje største moskeen i verden, er å anbefale. Moskeen er åpen for ikke-muslimer, og er spesielt kjent for å ha et tak som kan åpne seg mot himmelen.

Vest for moskeen kan du besøke The Corniche som er et nabolag nede ved kysten. Dette pleide å være et moderne resortområde, men har mistet noe av sin prakt. Du vil fortsatt finne store hoteller og vestlige gatekjøkken her.

Shopping i Casablanca

Vi anbefaler å dra til Fez eller Marrakech for shopping, men om du vil finne noen tradisjonelle butikker som selger marokkanske suvenirer kan du ta en titt rundt den gamle medinaen.

Mat og drikke i Casablanca

Det er nok av steder å spise tradisjonelle Tajine-retter i Casablanca. Vær oppmerksom på at de fleste restauranter er stengt fram til 19:00 og noen åpner faktisk enda senere.

Reise til og fra Casablanca

Casablanca kan nås med tog fra Meknes, Fes, Oujda, Marrakech og Tangier. Et tips er å se etter ekspresstog som vil spare deg flere timer i reisetid. Casablanca er også godt forbundet med langdistanse busser til de andre store byene i Marokko. Det er til og med noen ruter som går inn i Europa via ferger.

Kontakt