Maputo

Kjøp et maske på spennende markeder i Maputo
 

Reiser til Maputo - hovedstad blant natur og dyreliv!

Maputo er hovedstad i Mosambik og en viktig havn beliggende på kysten ut mot Indiahavet i nærheten av elvemunningen til Tempe River. Byen er moderne rustet med skyskrapere som strekker seg høyt opp mot himmelen, og er kjent som en av Afrikas mest attraktive hovedstader. Hos KILROY finner du billige reiser til Maputo!

Maputo er et unikt og underlig sted. Her finner du en blanding av moderne skyskrapere og massevis av små gatekafeer og gamle bygg i mediterransk stil, og byen byr på en rekke interessante museer og livlige markeder der du kan handle fra alle mulige slags spennende salgsboder. Det er godt synlig at Maputo var under portugisisk styre i en årrekke, og byen kaltes faktisk tidligere for Laurenco Marques etter den portugisiske oppdager som kom hit i 1544. På "Museum of Revolution" kan du fordype deg i historien om hvordan landet løsrev seg fra portugisisk styre.

Gratis moro i Maputo

Blant de kostnadsfri attraksjonene i Maputo finner man den vakre kystlinjen og havnen som med sine mange  skip er en av Øst-Afrikas aller viktigste. Det koster heller ingenting å la seg imponere av den grasiøse hovedbanestasjonen, som ligner mer på et enormt palass enn en togstasjon.

Maputos markeder

Når det er på tide med en forfriskning kan du stikke innom et lokalt marked og kjøpe deilig fersk frukt og grønnsaker - før du tar turen på Maputos mange barer og nyter en kald flaske eller to av det lokale ølet Laurentina Beer etterfulgt av vrikking på dansegolvet til morgengry.

Reisen til Maputo

Maputo er en kontrastfylt by der det er stor forskjell på fattig og rik, og det finnes både slumområder og flotte luksuriøse boligområder her. Dersom du planlegger en reise til denne delen av Afrika er det greit å være klar over dette på forhånd. Maputo er et bra startsted på reisen din, for kun 3 km utenfor sentrum ligger landets internasjonale flyplass som samtidig også er hoveddestinasjon for innreise til Afrikas sørøstlige hjørne.

Kontakt