Seychellene

Opplev fantastisk strandliv og unik natur på Seychellene
 

Reiser til Seychellene - Verdens eldste øyparadis

Selv om Seychellene i utgangspunktet ikke forbindes med backpacking på budsjett, trenger du ikke å ta opp lån eller pantsette leiligheten for å reise hit. De perlehvite strendene, det turkise vannet og den varme temperaturen er helt gratis, og høres late dager på stranden ut som et mareritt står spennende aktiviteter i kø både over og under vann. Hos KILROY finner du billige reiser til Seychellene!

Seychellene består av 115 øyer nordøst for Madagaskar, i Det indiske hav. Øyene er verdens eldste, og hjemmet til mange unike arter som har utviklet seg her over lang tid før øyene ble oppdaget. Over 50% av landet er beskyttet naturreservat og nasjonalparker, slik at plante- og dyrelivet på øyene får fortsette å utvikle seg uforstyrret. Dette gjør Seychellene til et naturlig paradis, både for dyr og mennesker. Med et stabilt klima året rundt og temperaturer mellom 24 og 32 grader er Seychellene alltid et perfekt reisemål. 

Start reisen i Seychellenes hovedstad Victoria

Fly til Mahé og opplev verdens minste hovedstad, Victoria. Den sjarmerende byen oppleves best til fots, og en tur innom lokale kunstgallerier og håndverksmarkeder er et must. En severdighet du umulig går glipp av under oppholdet i Victoria er det gamle klokketårnet som har stått sentralt i byen i over 100 år mens bygningene rundt har utviklet seg i takt med tiden. Her står også Seychellenes eneste Hindu-tempel, Arul Mihu Navasakthi Vinayaga. Mahé er en av Seychellenes 45 granitt-øyer, så utenfor hovedstaden venter unike naturopplevelser for den eventyrlystne. Ta deg gjennom fjellrike regnskoger med høye topper i granitt, de eneste av sitt slag. 

Hovedstaden Victoria ligger på øya Mahé

Oppdag unike arter på Seychellene

Øya Praslin ligger kun en times tur med ferge unna hovedøya Mahé. Praslin og den lille naboøya Curieuse er de eneste stedene i verden hvor palmen Coco de Mer vokser naturlig. Palmen er kjente for sine nøtter, som ikke bare er verdens tyngste, men også med en form som minner ubenektelig på en kvinnes nedre region. Et bra sted å se Coco de Mer er i nasjonalparken Vallee de Mai, som ligger på UNESCOs verdensarvliste. Noe annet som også bare finnes på Seychellene er kjempeskilpadden Aldabra. Funn av fossiler har vist at arten tidligere levde på flere kontinenter, men at den kun har overlevd på Seychellene, og nærmere bestemt øygruppen Aldabra.  

Opplev unikt dyreliv på Seychellene
Aktiviteter på Seychellene

Det fine med Seychellene er at du får en fantastisk opplevelse uansett hvilket tempo du velger. Et par late dager på stranda er obligatorisk, og blir du lei av én strand er det ikke langt til neste. Etter et par dager i horisontal stilling kan det friste med litt bevegelse. I tillegg til å oppleve nye og særegne arter på land, byr Det indiske hav på et bredt utvalg av våte aktiviteter. Kjenn vinden i håret på seiltur, la adrenalinet pumpe på vindsurfing, eller dykk ned i det turkise vannet for å se noen av de 1000 artene som lever blant de fargerike korallene der nede. 

Seychellene er som en våt drøm for deg som er interessert i dykking

Spar penger på reisen til Seychellene

En tur til Seychellene blir aller best med litt planlegging i forkant. Siden mye av landet består av beskyttet naturreservat er telting problematisk her, men det finnes absolutt billige alternativer til ekstravagante luksus-hotell. Disse blir riktig nok fort booket, så vær tidlig ute. Skal du reise mellom øyene er ferge en god løsning. Fly koster mer, og med venting på flyplassen kan dette også ende opp med å bli det tregeste alternativet. På øyene kan du bevege deg rundt til fots eller på sykkel. Du kan også leie bil om du skal over lengre strekninger. 

Kontakt