Entebbe

Reiser til Entebbe med KILROY
 

Reiser til Entebbe - der Ugandas eventyr begynner!

Entebbe ligger rett utenfor Ugandas hovedstad Kampala, og det er her landets internasjonale flyplass ligger så dine eventyr i Uganda begynner nettopp i Entebbe. Før du tar fatt på reisen videre bør du derfor få med deg et par attraksjoner her. Hos KILROY finner du billige reiser til Entebbe!

En reise til Entebbe kan for eksempel kombineres med en utflukt til den vibrerende hovedstaden Kampala, som ligger rundt 35 mil unna og er landets knutepunkt for togforbindelser til Kenya og togferge til Tanzania på kryss av Lake Victoria. Blant Entebbes attraksjoner finner man Uganda Wildlife Education Center der du kan få se en rekke av velkjente dyr som kommer fra savannene i det sentrale Afrika. Senteret ble grunnlagt i 1952 som et hjem for dyreunger som var forlatt ute i det fri, mens det i stedet gjennom årene utviklet seg til å bli en zoologisk hage. I dag finner man mange ulike dyrearter her inkludert apekatter, løver, bøfler og fugler. Vil du oppleve dyrene i det fri kan du dra på gorillasafari.

Utsikt mot Lake Victoria

Entebbe ligger rett ved den kjente Lake Victoria, Afrikas største innsjø, og det er også her i denne delen av Uganda at du finner de fleste turistfasiliteter og overnattingstilbud. Lake Victoria fikk navnet sitt fra den engelske offiseren John Speke som i 1858 var den første europeeren til å ankomme kysten av Uganda, og han oppkalte innsjøen etter den daværende engelske dronningen Queen Victoria. Lake Victoria deles mellom landene Uganda, Tanzania og Kenya - så om du føler for å utforske litt mer rundt kan du seile mellom steder og kombinere ulike opplevelser med utgangspunkt i Entebbe.

Kontakt