Victoria Falls

Victoria Falls er et mektig syn
 

Reiser til Victoria Falls - Enestående, spektakulært, utrolig!

Det finnes ingen ord som er enestående nok til å forklare det fantastiske naturunderet Victoria Falls. Fossefallene er i følge enkelte målinger de største i verden, i tillegg til at de er blant de mest unike når det kommer til utforming. I tillegg byr området uten tvil på det mest mangfoldige og lettest synlige dyrelivet av alle store fossefall!

Victoria Falls ligger til i den øvrige delen av elven Zambezi mellom landene Zambia og Zimbabwe, og er ført opp på UNESCOs liste over verdensarv. Fossefallene kan nås enten fra Livingstone, Zambia eller byen Victoria Falls i Zimbabwe. Navnet ble gitt av den skotske eventyreren David Livingstone og brukes i Zimbabwe, men fossefallene har også et mer unikt navn fra de lokale, Mosi-oa-Tunya, hvilket er det offisielle navnet i Zambia og betyr "røyken som tordner".

Selv om det det ikke er blant verdens høyeste eller bredeste fossefall, påstås det at Victoria Falls er verdens største. Den litt uvanlige utformingen på Victoria Falls gjør at fossefallene kan sees i sin helhet fra samme nivå som toppen av fallene, på en avstand så nærme som 60 meter. Dette skyldes at elven Zambezi faller ned i en dyp, trang avgrunn forbundet med en serie av kløfter. Når du ankommer parken kan du spasere langs den 1,7 km lange asfalterte veien langs enden av kløften, hvilket gir deg en spektakulær utsikt over fossefallene. Under regntiden føles dette som å gå ute i heftig regnstorm ettersom vannet kastes hundrevis av meter opp i luften mens fossefallene tordner bare 60 meter unna.

Byen Victoria Falls

Victoria Falls reflekterer langt i fra det virkelige Zimbabwe. Byens kolonistiske stil fremstiller den som en liten oase, og kan oppfattes som litt "out-of-place" med tanke på Zimbabwes generelle tilstand. Å gå fra byen til fossefallene tar bare rundt 10 minutter, men vær obs på at du under spaserturen kan støte på både elefanter og bøfler så hold deg på veien! I byen finner du også en bank (hvilken du imidlertid ikke bør benytte deg av), flere gode hoteller i og utenfor sentrum, restauranter og suvenirbutikker. Ta også turen innom det lokale håndverksmarkedet, her kan du virkelig få tak i noe av det beste innenfor ekte, afrikansk kunst!

Opplevelser rundt Victoria Falls

Prøv en helikoptertur over fossefallene! Det koster rundt 100 dollar for 10 minutter, men er vel verdt investeringen. Husk for all del kamera - dette er noe du definitivt vil dokumentere når du kommer hjem! Victoria Falls er også kjent som et paradis for adrenalinkick med et bredt utvalg av utfordringer som bungy jump, gorge swings og elverafting. Merk deg at sikkerheten er på topp, så du kan trygt utføre hva du måtte ønske! Mange av de lokale leverandørene kan tilby gode pakkeløsninger, og jo flere aktiviteter du inkluderer jo bedre pris oppnås. Annet tidsfordriv kan være en liten safari i Victoria National Park eller en større tur til Chobe National Park i Botswana. Et fyllecruise på Zambezi-elven er heller ikke å forakte, og dette frakter deg temmelig nærme fossefallene. Solnedgangen over Zambezi er helt utrolig, og er du heldig får du kanskje øye på krokodiller og horder med flodhester!

Reise rundt ved Victoria Falls

Taxi er billig og enkelt å få tak i, men mesteparten av opplevelser er i gåavstand unna dersom du bor i eller rett utenfor sentrum. Ikke gå ute etter solnedgang, husk på at dyrelivet her er annerledes enn hjemme og svært frittgående - du vil neppe støte på en bøffel eller et neshorn på nattestid!

KILROYs beste reisetips til Victoria Falls

Nyt fantastisk kjøtt og grillmat på topprestauranten "The Boma". Her blir du staset opp i tradisjonell zimbabwisk stil, og kan spise så mye du vil for en fast pris. Vi utfordrer deg til å teste ut den lokale spesialiteten mopani (glemte vi å si at det er en larve?).

Kontakt